sunnuntai 29. marraskuuta 2015

Nuijameininkiä ja hyppytekniikkaa

Aten ja Maijun Ronja tuli meille eilen hoitoon. Nuija ja Tosinuija ovat siis taas löytäneet toisensa. ;)


Eilen kerättiin alalaitumelta sähkölangat ja lasikuitutolpat pois ja koirat sai juosta ja riekkua vapaana. Ja kyllähän ne kaikki kolme riehuikin. Siinä määrin, että Jääkarhuna tunnetusta Ronjasta tulikin ruskeakarhu. :DNaurattaisi toki enemmän jos en itse olisi ollut se joka joutui koirat tämän peltokäsittelyn jälkeen pesemään.

Eilen käytiin treenaamassa Netan ja Foxin kanssa. Tehtiin Jerikolle ja Ukolle molemmille keinua niin, että Netta piti sitä koholla alkuun. Ukko on jo pari kertaa tehnyt tätä agilitytreeneissä, Jerikolle tämä oli ihan eka kerta. Ukko oli kuitenkin selvästi varovaisempi, Jeriko alkoi tekemään oikein kivasti, mutta sitten kun keinun päästikin laskemaan, niin vanhat tavat palasi, eli himmaaminen kääntöpisteen jälkeen ja keinun keinahtamisen odottaminen. Kyllä tässäkin treenissä jo selvästi näkyi parannus aikaisempaan: Jeriko meni määrätietoisemmin kohti keinun päätä ja heti keinun tullessa alas siirtyi 2on-2off-asentoon joka viime aikoina on muuten vähän tupannut jäämään. Mutta tokihan ne vanhat tavat on tiukassa ja tämä oli vasta eka treeni. Selvästi kuitenkin parani. Jeriko lähtee niin nopeasti kuitenkin muokkaamaan toimintaansa. :)

Tehtiin myös hyppytekniikkaa; perussarjaa ja setpointia. Nyt oli tarkoitus hakea perussarjaan vauhtia tulemalla sarjalle putken kautta, mutta Ukon kanssa kyllä mokasin koko jutun, kun unohdin pumpperin sarjan eteen ja Ukko joutui sen vuoksi muokkaamaan askellustaan jo ennen sarjalle tuloa. Sori. Ensi kerralla sitten paremmin ajatus mukana ja jos vaikka sitten saisi Ukolle vähän enemmän vauhtia sarjalle ettei varmistele ja tule hitaammin sen vuoks.
Jerikon kanssa osasin sitten ottaa sen pumpperin pois, kun laitoin Jerikon putkeen ja hitsi kun se meni hienosti! :) Aivan täysiä, mutta kokosi täydellisesti ja ponnistus lähti aina keskeltä hyppyjen välistä. On se vaan hyvä! :) Hankin myös Appsin, sellaisen "koutsi-appsin", jolla saa rullattua kuvaa hidastettuna edestakasin ja pystyy tarkemmin katsomaan ponnistuspaikat, jalkojen liikkeet jne. Kätevä! ;)


Sitten setpoint-treeni. Ukolla aika peruskauraa. En vaan muistanut katsella hidastettuna ennen kuin siirsin videon kännykästä koneelle, eli se jäi nyt vaille tarkempaa tarkastelua. Hyvin helpon näköistä kuitenkin. :)


Jerikolle setpoint näytti vaikeammalta paikan päällä katsottuna. Ja onhan se sitä. Kuitenkin videolta katsottuna ei siellä mitään isoja vikoja ollut. Hieman paremmin voisi käyttää vielä takapäätään vaikka aika hyvin sen kerää kyllä alleen nytkin. Alastulossa ottaa takajalat alle ehkä vähän turhan liian aikaisin. Mutta muuten aika hyvä. :)


Tänään sitten vielä Ninan vetämänä hyppytekniikkaharjoituksia. Tehtiin ensin kasvavaa sarjaa eli välit oli 6-7-8-9. Ukolle selvästi haastavampi harjoitus kuin jarruttamista treenaava perussarja. Ukko lähti varsinkin ekalla toistolla liian hitaasti, selviytyi kyllä sarjasta, mutta jäi selvästi pidemmillä väleillä "jälkeen". Toistojen myötä paransa ja mun juostessa rinnalle eteni jo oikein hyvin. Mutta selvästi haastavampaa Ukolle, toki nyt on tehtykin pelkkää perussarjaa, joten siitä ehkä turhankin vahva mielikuva.

Toisena harjoituksena etäisyyden arviointisarja, jossa viimeinen väli 9-12-15-18-17-14-11-9. Etäisyyksiä pidentäessä Ukko lähti heti ottamaan väliaskelta ja lopulta mukaan tuli toinenkin väliaskel. Sinänsä ponnistuspaikat tuli aika oikeisiin paikkoihin, mutta toki radalla etenemän kannalta olisi parempi, jos Ukko uskaltaisi pidentää askeltaan paremmin ja työntäisi kunnolla vauhtia takajaloillaan.Ukon kanssa suunnitelmissa nyt sitten ottaa erityisharjoitteluun näitä eteenpäin ponnistamista vahvistavia sarjoja; kasvavaa sarjaa ja etäisyyden arviointia. Mahdollisesti vielä putken kautta lähdöt, että saadaan kunnolla vauhtia. Ja kun on vauhtia ja eteenpäin työntävää voimaa saatu, niin välillä voi ottaa taas perussarjaa kokoamisharjoituksena, että Ukko olisi itsevarma ja luonteva molemmissa. Nina ehdotti jopa sellaista, että putken kautta lähtö kasvavalle sarjalle ja sieltä toiseen putkeen, josta sitten tulisikin perussarjalle. Sitten kun on edistytty hyvin tuossa vauhdin haussa, niin voi toki tuotakin kokeilla. :) Setpoint taas ei Ukon kanssa vaadi kauheasti vahvistamista.

Jerikon kanssa otetaan nyt tehotreeniin näitä erityisesti pk-hyppyä tukevia harjoituksia; setpointia ja etäisyydenarviointiharjoitusta korkeammilla korkeuksilla ja lopuksi umpiesteelläkin. Myös ihan perus 6-6-9 sarjalla voisi alkaa tekemään tuota pk-hyppyä. Perussarja ei taas Jerikon kohdalla vaadi juurikaan vahvistamista, kauheasti tuon paremmaksi se ei voi harjoittelullakaan muuttua... ;)

Pienenä loppukevennyksenä vielä Jääkarhu-agilityä. Maiju ja Ronjahan treenasi meidän kanssa pari vuotta sitten omalla vuorolla agilityä, mutta Ronja ei ole varmaan pariin vuoteen tehnyt mitään. Oli se kyllä innosta piukeena ja sehän itse asiassa lukee esteitä aikas hyvin ja irtoaa kauemmaksikin! Sain pyydettyä meille kuvaajankin (kiitos Emmi), mutta tässä vaiheessa Ronja oli jo vähän väsähtäneempi vaikka oltiinkin tosi lyhyesti tehty. Ei tietenkään ole oikein kestävyyttä tällaiseen, kun ei ole treenattu. Jännä juttu oli, että samaiseen putkeen Ronja oli hienoasti irronnut pimeästä kulmasta pari kertaa jo aiemminkin, mutta videon ekalla pätkällä se säikähti jotain tai jopa satutti itseään, vinkaisi eikä mennyt putkeen. Toisella toistolla saatoin sitten oikein kunnolla, että sain kulmattua putken suulle jos siinä joku haaveri oli sattunut.. Hieno Jääkarhu. :)


Ei kommentteja: