sunnuntai 22. marraskuuta 2015

Hankilenkkiä ja hyppytekniikkaa

Lumi tuli hyvin yllättäen Valkeakoskelle, kun perjantaina satoi lunta jo noin 10 cm ainakin meidän pihaan. Puut notkui lumen painosta ja tajusin siitä, että voisi olla hyvä laittaa leivinuunia lämpenemään siltä varalta jos sähköt katkeaa. Kyllähän ne sitten katkisikin ja iltaa vietettiin kynttilän valossa kolmisen tuntia. Tosi lyhyt aika, kun monet on ollut viikonlopun aikana kokonaisia päiviä ilman sähköä.

Lauantaina käytiin lenkillä hankilenkillä Ilonan ja ihanien Millin ja Kirin kanssa. Piti ottaa joko söpö yhteiskuva, mutta se unohtui. Hangessa tuli kyllä kunnon kuntolenkki tehtyä ja Jeriko keräsi vielä lisäpuntit etujalkoihinsa. :D Kotona sitten huomasin, että olin vähän huonosti karvanlähdön aikaan harjannut kyynärten karvat ja siellä oli parit karvapaakut. Niihin kai lähti märkä raskas lumi noin pahasti kasaantumaan. No nyt on harjattu ja leikattukin karvoja, ettei tarvi tollasia puntteja jatkossa kannella. ;)Tänään oli Nina Mesirannan hyppytekniikkakoulutus. Siitä onkin aikaa, kun viimeksi ollaan käyty koulutuksessa eikä vanhan toisto koskaan tee pahaa! Halusin virkistää muistiani omien koirien ja myös koulutettavien kannalta, jotta pystyy heitä sitten parhaiten auttamaan tässäkin asiassa. :)

Ukko oli kurssilla mukana. Ensin perussarjaa kuuden jalan väleillä. Ukko meni sinänsä tosi kivan näköisesti, käytti takaosaansa hyvin, mutta kaarsi aavistuksen vasemmalle. Tämä korjaantui kun nosti riman vasenta päätä. Ukko myös tietää vähän liiankin hyvin mikä on hyppytekniikkasarjan idea ja saisi itse asiassa tulla vähän lujempaa sarjalla, että oikeasti joutuisi lopussa jarruttamaan ja kokoamaan. Jatkossa omalla ajalla treenatessa täytyy ehkä ottaa vähän vauhtia putkesta ja sitten myös laittaa putkea sarjan päähän aiheuttamaan "imua". ;) Hyviä vinkkejä siis tuli ja vähän uutta ajatusta ihan perussarjalle.Sitten tehtiin etäisyyden-/ponnistuspaikan arviointi harjoitusta okserilla. Hienosti Ukko kyllä hyppää, 65 cm korkeudella ihan aavistuksen käytti niskaa ponnistuksessa kyllä.
Tajusin sitten, että koko halli muuten vapaana ja pikaisesti varasin yhden kentän itselle ja kävin tekemässä siellä Jerikollekin hyppytekniikkatreenin. :) Vähän aiheutti oman häiriönsä, kun itse kuvasin ja vaihtelin sitten puolta, ja kännykän kamera katkaisee videon jännästi "ennakoivasti", että kun sen katkaisi Jerikon ollessa palkalla, niin välillä pätkä katkes jo ihan kesken. Onpä "kätevää"...  Perussarja ihan ok, parani koko ajan ja vauhtia tuli lisää. Täytyy katsoa noita hidastettuna jossain vaiheessa niin näkee paremmin, että mitä tapahtuu.


Sitten myös Jerikolle etäisyyden-/ponnistuspaikan arviointia. Tässä varsinkin video pätkii ihan tyhmissä kohdissa. Varsinkin näitä pomppuja pitäisi arvioida hidastettuna, vähän vaivalloiselta näytti aluksi, mutta loppua kohden kyllä parani, joten varmasti on myös harjoituksen puutetta. Pitäis ottaa ihan tehotreeniin tätä pk-hyppyä ajatellen.
Ei kommentteja: