lauantai 5. joulukuuta 2015

Ukon vuoro agiliidellä

Maanantaina käytiin Kaiperlalla. Mukana oli Ukon ja Jerikon lisäksi Lulu-kissa! :D Lulun toin hoidettavaksi, koska sillä on oikeastaan koko ikänsä ollut aika ajoin pissavaivaa, joka aikoinaan nimettiin idiopaattiseksi kystiitiksi. Lulu on myös tullut pikku hiljaa kärttyisämmäksi ja jostain tuli sitten mieleen, että olisko sillä kuitenkin jotain sellaista jumia, joka näitä oireita aiheuttaa. En nyt sitten vielä osaa sanoa oliko käsittelystä Lululle mitään apua, käytän varmaan joka tapauksessa vielä toisen kerran jotta näkee paremmin voiko tästä olla sille apua.

Pojille päätin varata osteopaatti-ajan, koska Katriina on tosiaan äitiyslomalla, eikä osteopaattista käsittelyä ole saatu ainakaan puoleen vuoteen. Näin jälkikäteen ajateltuna olis pitänyt viedä ne jo kesän alussa osteopaatille, kun molemmilla oli siinä vähän haaveria: Ukolla se vähän epäselväksi jäänyt todennäköinen rökitys toisen koiran osalta, jonka seurauksena neurologisia oireita ja eläinlääkärikäynti, ja Jerikolla metrisen hypyn niskoilleen kaatuminen. Molemmissa oli todennäköisesti nähtävillä nämä haaverit.

Ukossa Kaiperla kiinnitti ensimmäisenä huomiota vasempaan lonkkaan, joka oli kuulemma selvästi toiminnaltaan huonompi kuin oikea. Myös han varpaissa asti hermotus oli kuulemma heikompi. Vasen takajalkahan oli se, jossa refeleksi ei toiminut silloin, kun Ukko oletetusti oli saanut oikein kunnon löylytyksen. Ja nyt myös sitten hyppytekniikkatreeneissä huomattiin, että suoralla Ukko painoi oikealle oireena siitä, että oikea jalka olisi todennäköisesti vahvempi. Selvisi syy sillekin.

Lisäksi rinta-ja lannerangan ylimenokohdassa oli jumia, jota Päivikin on hieroessaan hoitanut (tällaista ei ole ollut koskaan ennen tuota alkukesän/kevään tapausta) ja nyt jumia vastakkaisella puolella etuosassa eli oikeassa etujalassa. Näitä sitten hoideltiin.

Jerikolla sen sijaan oli oikea puoli sekä edestä että takaa huonompi, ja Kaiperla sanoi että jum vaikuttaa siltä kuin olisi tullut kovasta iskusta, todennäköisesti siis siitä rajusta kaatumisesta. Hitto kun en silloin vienyt osteopaatille vaan ajattelin hieronnan hoitavan asian. :(

Kaularangan yläosassa/kallonpohjassa oli kiertymää oikealle, oikea lapa oli jäykkä liikkeeltään ja lantio kaantui myös oikealta puolelta eteenpäin. Kaiperla kyseli myös kovasti siitä kuinka Jeriko näyttää kipuaan ja eihän se sitä oikein näytä, täytyy olla jotain kunnolla kipeänä, että näyttää j silloinkin usein vasta rasituksen jälkeen, töissä ei vaivoja muistella. Hassua oli, jos nyt niin voi sanoa, että tämän perusteella Kaiperla oletti, että Jeriko olisi työlinjainen. Ne kuulemma näyttää vaivojaan huonommin. Jeriko onkin työlinjainen sydämeltään. ;) Kuitenkin tämän asian vuoksi pidetään nyt Jerikolle agilitystä vähän pidempi tauko, kun se ei kuitenkaan mulle sitä näyttäisi vaikka jostain jumittaisikin vielä. Saa sitten kunnolla kroppa aikaa korjata itsensä.

Ukko pääsi sitten tänään kisoihin ja Jeriko oli vaan mukana. Eka rata Ukon kanssa meni todella tahmeasti. Tuntui ettei puhuttu ollenkaan samaa kieltä ja lopulta menin itsekin vähän vaikeaksi ja aloin huitomaan kädellä vähän ylimääräisesti, että "menehän siitä nyt" hypylle tai putkeen. Tämä tietty aiheutti lisää epäselvyyttä. Hylky tuli keppien jälkeen, kun Ukko ei napannutkaan mun nopeasti hutaistua (oli kyllä turhan huoleton ohjaus, taas näitä "kyllä Jeriko tän ymmärtäis"..) ja hyppäsi 8 hypyn väärään suuntaan.


 Toiselle radalle uudelle tsempillä ja tuntuikin jo vähän paremmalta.Olisiko Ukko jännittänyt uutta hallia, esteitä ja pohjaa ja tarvi saada niistä ensin vähän tuntumaa ennen kuin uskaltaa vähän paremmin liikkua..? Tältä radalta vitonen A:n alastulolta, muuten aika kiva rata. :) Tosin nopeimpien vauhdista jäätiin noin 7 sekuntia... :D


Kolmas rata tuntui olevan kuin Ukolle suunniteltu: aika pitkälti vaan tykitystä ja ihan peruskäännöksillä ohjattavissa valtaosa käännöksistä. Harmillisesti virhe kuitenkin, kun Ukko ei lukinnutkaan 6 hyppyä ja tuli esteiden välistä ohi. Niin tiiviisti voi kääntyä ihan peruskäännölläkin... :D Rimakin tippui myöhemmin ja sitten ennen loppua oli kyllä hyvin lähellä, että Ukko olisi ottanut keppien sijaan muurin. Vähän liiankin kiltisti tuli sieltä sitten pois, kun keppejä käskytin. Pieni virkamies-Ukko. :D Tuloksena siis 10.


Kisojen jälkeen lähdettiin ensitreffeille Nokin kanssa. ;) Hyvin niillä tuntui yhteinen kieli löytyvän. Noki on itse asiassa aika leikkisä narttu ja näytti siltä, että olisi mielellään leikkinyt Jerikon kanssa enemmänkin. :D Tykkäsin Nokissa  myös siitä, kuinka rauhassa tuli istumaan jalkoihin rapsuteltavaksi ja nautti vaan olostaan. :) (säheltävät koirat ei ole mun mieleen). Yritin myös leikittää Nokia ja aluksi näytti siltä, että epäonnistutaan täysin, kun Noki meni vaan hämilleen. Olihan se nyt outoa tarjota leikkiä ilman mitään tehtävää sitä ennen. ;) Puun kierrätykseen Noki lähti munkin lähettämänä kivasti ja sen jälkeen oli ihan normaalia ottaa palkka ja leikkiä mun kanssa. :) Hanna Kaisan kanssa Noki tietty leikki joka tilanteessa hienosti. Mutta ei kaikki lähde ollenkaan tekemään vieraiden kanssa, ei välttämättä tutumpienkaan kanssa vaan tekee vain omalle omistajalleen, joten oikein kiva tapaaminen oli. :)

Nuorella parilla oli just kiva leikki kesken, kun aloin sitten kännykkää kaivamaan ja häiritsin heittelemällä hihnat maahan ja leikki vähän meni siinä piloille. Tässä kuitenkin vähän maistiaisia. :)Nyt sitten täytyy vaan malttaa odottaa, että juoksu alkaa, toivoa että astutus onnistuu hyvin ja että saadaan pentuja maailmaan joskus keväällä. Kyllä näistä kahdesta varmasti tulee tosi kivoja harrastuskavereita ja perheenjäseniä. :)

Ei kommentteja: