sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Hienot pojat: TVA ja ALO1 :)

Tänään aamusta suuntasimme Linnainmaan koululle tokokokeeseen. Tuomarina Ossi Harjula, joka oli sinänsä aika lepsu tuomari, mutta linja eli aika paljon. Koe alkoi EVL-luokassa, jossa Jerikon kanssa oltiin toinen koirakko. Tuija tuli paikalle juuri ennen meidän yksilösuorituksia, enkä sitten siinä vaiheessa ehtinyt kameran kanssa säätää, enkä viitsinyt enää toiseen kehään. Videota ei nyt sitten tästä ole.

Paikalla istuminen 10: Tosi hyvä, ei mitään erikoista!
Paikkamakuu 8: Taas oli korvat vähän kiinni ja toinen käsky maahanmenoon tarvittiin. Muuten hyvä.

Seuraaminen 8: Oltiin tosiaan toisina, mikä sinänsä oli hyvä paikka aloittaa, mutta Jerikoa viritellessä en ehtinyt yhtään seuraamaan edellisen koirakon suorituksesta seuraamisen kaaviota, minkä vuoksi käännökset tuli vähän töksähdellen, en pystynyt antamaan Jerikolle varoitusta käännöksistä ja niissä usein vähän levis. Lisäksi seuraamiskaavio oli aika pitkä ja kun lähdettiin hitaasta käynnistä suoraan juoksuun pääsi Jerikolta kunnon kajahtava haukahdus, samoin kahdessa ekassa käännöksessä. Muuten oli täysin hiljaa. Ei meidän parasta seuraamista.

Ruutu 9,5: Ei itse asiassa mitään käsitystä mistä lähti puolikas piste. Tosi hieno suoritus Jerikolta. :)

Zeta 7: Mulla kävi totaalinen aivopieru. Järjestys seiso-istuma-maahan. Istumasta seuraamaan otettuani käännyin väärään suuntaan! Liikkurikin tais vähän jäätyä siinä ja pääsin jo siellä olevalle merkille asti ennen kuin kuului mitään korjauksia. En edes vielä tajunnut mitä tapahtui ja käskin Jerikon maahan, mutta sitten lopulta myös oikeaan suuntaan ja maahanmeno oikeassa kohdassakin hyvin. Kaikki liikkeet siis oikein ja seuraaminen oli oikein hyvää, mutta itsellä hirvee sekoilu. Kiltti tuomari rakotti vain vähän.

Luoksetulo 8: Zetan sekoilun jälkeen tais Jeriko olla kuitenkin vähän hämillään ja tarvi tähänkin ekaan maahanmenoon toisen käskyn. Itse luoksetulo oli oikein hyvä, kaikki välit tuli hyvällä tahdilla ja pysähtyi tosi napakasti, jopa niin napakasti että kun käskytin toiselle merkille hieman ennen merkkiä, niin siihen hieman ennen merkkiä Jeriko maahan menikin. ;) Asento edessä ja sivulle siirtyminen hienot! :)

Toisessa setissä kaukkarit, tunnari, ohjattu ja metsku.

Kaukkarit 9: Tuomarikin harmitteli, että miten nyt niin, kun kaikki vaihdot täydellisellä tekniikalla eikä liikkunut piiruakaan. Muuten olis ollut 10.. :(

Tunnari 9: Olis saanut palauttaa nopeammin. Haistoi kapulat vasemmasta sivusta lähtien ja neljäs kapula oli oma, nappasi heti suuhun ja toi luokse. Sivulle siirtyminen jälleen upea. :)

Ohjattu 9: Enpä ole tässäkään ihan varma mistä tuomari otti pisteen pois. Meille arpoutui vasen kapula, eli taas se meidän huonompi. Jeriko lähti nyt oikein hyvin merkille, ei ollut painetta ollenkaan. Turhan aikaisin ja turhan voimakkaasti silti annoin taas seis -käskyn ja Jeriko jäi vasemmalle vinoon. Mutta noutokäskyllä lähtikin aivan täydellisesti ja varmasti liikkeelle, kääntyi jyrkästi taaksepäin ja nouti oikean kapulan ongelmitta. Asento edessä ja sivulle siirtyminen suorat ja mainiot. :) Tässä kohtaa yleisöstä Tuija, Sara ja Vellu jo hurras, ykkönen oli käytännössä varma. :)

Metsku 9: Saisi palauttaa hieman vauhdikkaammin.

Kehän ulkopuolella hirveet bileet, ykkönen oli varma!! :))) Kokonaispisteet 278 ja sijoitus 3.
Pitäiskö tähän nyt sitten osata jotain yleistä meidän tokourasta sanoa..? EVL:n ykköset tuli nyt näköjään tasaisesti kahden kokeen välein, sinänsä melko nopeastikin. Mikään luokka ei ole ollut meillä ihan läpihuutojuttu, itse aivan aloittelijana olen tehnyt vaikka minkälaisia virheitä ja toisaalta Jeriko herkkänä ja miellyttämisen haluisena koirana on herkästi tehnyt joistain liikkeistä itselleen ongelmia. Edelleen viime aikoinakin olen tajunnut isoja asioita, joita olisi pitänyt tehdä alusta asti toisin, mutta virheistä opitaan ja ongelmat on nyt jotakuinkin selätetty. Jerikon halu miellyttää mua on kuitenkin kaikesta huolimatta todella hieno piirre, jota arvostan Jerikossa todella paljon! On se vaan hieno koira!! :)))))Sitten välissä avoin luokka, jonka ajan odoteltiin Ukon vuoroa. Ukko oli alokasluokan ensimmäinen koira. Vellu kuvas meidän suorituksen, kiitos siitä! :)

Luoksepäästävyys 10: tämä tuomari itse asiassa otti koirilta pisteitä pois, jos nousi vastaan, enpä oo moista ennen nähnytkään. Ukko kuitenkin istui hienosti hievahtamatta paikallaan.

Paikkamakuu 9: Ennen liikkeen alkua vieressä oleva berniuros pääsi ihan melkein Ukon iholle asti ennen kuin ohjaaja sai hihnan hallintaansa. Itse asiassa väistinkin Ukon kanssa vähän, tosin silleen ettei Ukko huomais vaan sanoin vaan sivu ja tein niin kuin askelsiirtymän oikealle. ;) Ukko ei onneksi tästä paineistunut ainakaan niin, että olis suuremmin näkynyt. Ekalla käskyllä hienosti maahan tikkusuoraksi ja leuka heti maahan ja makasi hievahtamatta samassa asennossa koko ajan vaikka vieressä oleva berni vähän vilkuilikin. Ylösnousuun harmillisesti kuitenkin tuplakäsky.

Seuraaminen kytkettynä 9: Melko pitkä seuraamiskaavio oli alokasluokkaankin tehty. Aikas hyvää seuraamista Ukolta. Pikku virheitä, mutta vire oli hyvä, häntä heilui korkeella ja silleen tosi kivasti meni. :))Seuraaminen vapaana 8,5: Tässä tuli alkuun pieni keskittymisen herpaantuminen eikä pysähdyksessä ollut ihan mukana. Tämän jälkeen kuitenkin paransi, pieni herpaantuminen kun tultiin tosi lähelle kehänauhaa jonka lähellä mm. yksi koirakko hengaili.Liikkeestä maahanmeno 9: En nyt oikeestaan ihan varma ole mistä lähti piste, ainakaan noin niin kuin yleiseen linjaan verrattuna. Tosi kiva suoritus Ukolta. :)Luoksetulo 9: Tämä pistemenetys jäi myös minulle vähän epäselväksi. Jätössä Ukko katseli hieman ympärilleen, mutta joo... Itse olin tyytyväinen, hieno suoritus. :)Liikkeestä seisominen 8: Tässä alkoi vähän rakoilemaan, seisahtumisen jälkeen Ukko haisteli maata ja tuli aika vinoksi.Hyppy 8: Ukko alkoi nyt todella jo annakoimaan palkkaa, kyttäs tuolia kohti, että kohta sais pallon. Tämähän tajusin nyt tässä vähän aikaa sitten, ettei toi palkan jättäminen valmiiksi sovi Ukolle ollenkaan, mutta vaikka nyt on treenattu niin, että palkka on aina mulla niin ei vielä olla tästä mielleyhtymästä eroonkaan päästy. Yritin nytkin esittää Ukolle, että palkka menee taskuun ja Sara otti pallon salaa mun selän takaa, mutta toi vanha mielleyhtymä on vielä liian vahva. Hyppyyn Ukko lähti ihme kyllä ihan ok, mutta istui hypyn jälkeen.Kokonaisvaikutus 7: Tuomarin mielestä Ukko ei tee töitä mulle ollenkaan. Seiskan sai myös esim. koira, joka seuraamisista lähtien vain haisteli maata eikä ollut ollenaan kartalla. Vähän siis toi seiska ihmetyttää, kun Ukon vire alkoi rakoilla vasta seisomisessa... Paineistuminen on toki ollut Ukon ongelma ja sitä on tässä ratkottu, mutta musta tuntuu, että olen vihdoinkin päässyt Ukon pään sisään. :) Ei Ukko nyt ehkä niin miellyttämisenhaluinen ole kuin Jeriko, joka suurin piirtein palvoo maata mun jalkojen alla, mutta kyllä Ukko töitä mulle tekee ihan hyvin ja varmasti tekee vielä paremminkin kunhan noista pallon kyttäilyistä päästään. :D

En siis nyt ihan kuitenkaan allekirjoita tätä yleisvaikutuspisteytystä, mutta ei sen väliä, kokonaispisteet 173 ja 1-tulos, sijoitus Ukollakin tänään 3. :) Kyllä se Ukkokin osaa! ;) Palkitsevinta tässä ehkä oli se, että olen nyt todella päässyt Ukon pään sisään ja alkanut ymmärtämään millaiset asiat Ukolle sopii ja mitkä ei, ja miten Ukosta voisi saada hyvää suoritusta esiin. Tästä on hyvä jatkaa (tosin pidetään nyt kyllä tokotaukoa varmasti aika reippaasti). Aivan huikeen hyvä päivä siis! :)

4 kommenttia:

Sirkku kirjoitti...

Vau, mahtavaa! Suuren suuret onnittelut! :)

Emmi kirjoitti...

Onnea uudelle tottelevaisuusvaliolle, huisin hienoa! Onnittelut myös Ukon ykköstuloksesta! :) Huomattavasti korkeamman arvosanan olisi saanut tuomari antaa kokonaisvaikutuksesta, hienostihan Ukko meni!

Nassu kirjoitti...

Onnea vielä tätäkin kautta! Ihan mahtavaa!:) Te ootte kyllä hieno kolmikko ja saat kyllä onnitella myös itseäsi, ilman sun työtä ei valioita leivota.;)

Tiia, Riitti ja Käämi kirjoitti...

Hurjasti onnea TVA Jerikolle ja ALO1sestä Ukolle!