torstai 17. lokakuuta 2013

Agsaa!

Nyt on treenattu agilityä oikein urakalla. Oltiin ekaa kertaa "Markon ryhmässä", mutta sattuneista syistä Markolla oli korvaaja, joka nyt oli Pete Huotari. Jerikon kanssa Pete kiinnitti huomiota mun katseen merkitykseen. Jos jätän Jerikon "selän taakse", niin alkaa tulla kommenttia Jerikolta ja hidastuu. Tämä on huomattu kyllä ennenkin, silti välillä jotenkin vaikee muistaa se katse! :D Toinen asia oli mun liikkeen rytmittäminen, välillä lähden rynnimään aivan liikaa eteenpäin, kun voisin käyttää hyödykseni liikkuvuuttani ja mennä enemmän yhtä matkaa Jerikon kanssa. Jospa sitä joskus oppis..? :D

Ukon kanssa tehtiin ihan vaan putkileikkiä, kun Petekin kiinnitti huomiota tähän Ukon "löysäilyyn", ettei siis tykitä täysiä vaan vähän vaan jolkottelee. Lähetin siis Ukkoa putkeen ja sitten Ukon piti juosta mut kiinni ja ampua palloon kiinni. Ukko selvästi alkoi hoksaamaan, että helkkari, jos ei oikeasti anna parastaan niin ei saa palloa! Olen liikaa tottunut sellaiseen, että heitän vaan pallon Ukon eteen. Mutta tää oli kyllä hyvä juttu.

Eilen Sarin treeneissä tehtiin pientä rataa jossa oli yllättävänkin vaikeita kohtia, mutta just hyviä juttuja ja hyvää jatkoa edelliseen päivään: sain oikeasti miettiä rytmitystäni ja käydä hakemassa putkelta ja sitten tykittää yhtä matkaa seuraavalle hypylle. Sari kehui, että Jerikon hyppytekniikka on kovasti kehittynyt ja hyppäsi hyvin levollisesti ja teki käännökset hyvin tiiviisti, kun vaan mun ohjaus oli kohdillaan. ;) Jerikollekin otin nyt käyttöön tämän palkkauksen, että pitää juosta palloon kiinni ja Jeriko kyllä syttyi tälle ajatuselle! Ukon kanssa sama rata meni kyllä tosi kivasti ja kun palkkailtiin lyhyissä pätkissä niin fiilis säilyi hyvänä.

Lisäksi tehtiin "torso-ohjausta" kolmella esteellä. Aattelin, että Ukko ei ihan varmaan tajua ollenkaan, mutta Ukkohan löi mulle luun kurkkuun. :D Meni nimittäin niin hienosti ilman käsiohjausta ettei mitään! Tällaiset keskittymistä vaativat jutut on kyllä Ukon pravuuri. ;) Ukko meni todella sulavasti ja sujuvasti eikä tainnut tulla yhtään virhettä tai ylimääräistä mutkaa. Jerikon kanssa meni myös hyvin.

Tänään wuffin vuorolla tehtiin hyppytekniikkaa. Vellu kuvaili poikien sarjoja, tosin Ukon ekan perussarjan unohdin kuvauttaa. Ensin siis kuudella esteellä perussarjaa 6 jalan väleillä ja 25 cm rimakorkeukilla (osassa siivekkeistä ei päässyt sen alemmas). Sitten tehtiin Vapun neuvomaan ns. "alastulosarjaa", jossa okseri toisena esteenä ja tämän hieman vaativamman hypyn jälkeen koiran piti löytää uudelleen hyvä rytmi loppusarjalle. Kolmantena tehtiin ns. "korkeussarjaa", jossa muuten 6 jalan välit, mutta viimeiselle 9 jalkaa ja okseri, jonka rimakorkeutta vaihdeltiin. Ukolta meni kyllä kaikki sarjat tosi hienosti, on sillä vaan hyvä hyppytekniikka! :) Jerikon tekniikkaa vähän treenatessa katselin, että vetää takajalat korkeushypyllä alle, mutta videolta katsoessa ei se ihan niinkään ole.. Jerikon takaosa saisi kuitenkin olla rennompi ja selkä pyöreämpi. Luulen, että vähänkään haastavammilla hypyillä Jerikolle tulee vähän vanha tapa pintaan, että ottaa takajalkoja varmuuden vuoksi suppuun vaikkei ihan alle vedäkään.. Mutta hyvä siitä tulee, pitää treenailla nyt kyllä säännöllisesti. :)


Ei kommentteja: