lauantai 12. lokakuuta 2013

AVO3

Tänään oli SBCAK:n yhdistysmestikset Nietosvaaran tilalla, tuomarina toimi Susan Truhponen-Kurman. Reissuun lähdettiin yhdessä Saran ja Vellun kanssa klo 6.30 aikaan. Kisapellolla oli aivan jäätävä sumu, 3-luokan hakutolppaa ei nähnyt ollenkaan eikä itse asiassa kuljetusporttejakaan välillä. Sumu tuntui liikkuvan aina välillä eteen ja taakse, mutta mitään ei oikeestaan näkynyt kun koira lähti hakukaarelle. 3-luokan hakutolppa otettiin sitten sen verran eteenpäin, että tuomari ja ohjaaja pystyi ylipäätään näkemään koiran ja lampaat. Samoin sitten 2-luokan tolppaa tuotiin eteenpäin. Mun ja Jerikon kohdalla kävi sitten niin, että sumu oli jo aika hyvin hälvennyt meidän vuoron aikaan, mutta vastapainoksi tästä "edusta" lampaat loppui lähtövarikolta juuri ennen meidän vuoroa ja meille haettiin lampaat poistovarikolta mönkkärillä ja kärryllä. Meillä oli siis ensimmäisenä toiseen kertaan menevät lampaat, jotka oli juuri tuotu poistovarikolta ja kyllähän lampaat sen paikan tiesi sitten. Sitten vielä siinä niitä lampaita kärryyn lastattaessa oli jotain härdelliä siellä varikolla ja aattelin, että millanen porukka sieltä oikein tulee, mutta hyvinhän ne kärryyn sitten rauhoittui ja näytti ihan hyvältä. :D

Meillä meni rata oikein hyvin, olin oikein tyytyväinen suoritukseen!
Hakukaari 18/20: Laaja ja hieno, mutta aivan aavistuksen loppui kesken. Näin kyllä, että Jeriko hidasti, mutta jotenkin en raaskinut antaan uutta suuntakäskyjä vaikka olis kyllä pitänyt. Seisomaan pysähtyminen toimi oikein hyvin. :)
Nosto 1/10: koska kaari loppui aivan aavistuksen kesken, tapahtui nosto sivuun. Siitä kyllä nopeasti sain Jerikon siirrettyä uuteen kohtaan, mutta pisteet oli jo menetetty.
Kuljetus ohjaajalle 5/20: lampaat oli olleet aikas jähmeitä ja jopa uhittelevia koko päivän ja tässä tein päätöksen, etten halua niitä pysäyttää vahingossakaan flänkkaamalla Jerikoa liian pitkälle, niinpä tein vaan pieniä liikkeitä Jerikolla ja lampaat tuli käytännössä koko matkan aika tasaisesti linjan aivan toista sivua. Off-lineksi kuitenkin tulkittiin ja siitä pisteet pois. En kuitenkaan tekisi tätä toisin, koska jos olisin Jerikon päästänyt pidemmälle, olisi lampaat todennäköisesti pysähtyneet ja jääneet jumittamaan, ja sitten olisin saanut sitä ongelmaa ratkoa. Nyt mentiin itse asiassa koko rata hyvällä flow'lla. :)
Hausta pisteitä siis 24/50.

Poispäinajo 10/20: välillä tuli off-linea, mutta aika hyvin kaiken kaikkiaan pysyttiin linjoilla ja koko ajan tasainen eteneminen ilman ylimääräisiä kiemuroita ja pyörimisiä. Seis-käskyt toimi hyvin ja Jeriko pysyi hyvin kuulolla muillekin käskyille, kun ei tarvinnut sen maahanmenon kanssa taistella. Todella iso parannus aiempaan! :) Nyt täytyy vaan pitää tästä kiinni, eikä saa "pilata" seis-käskyäkin, vaan sitä toki pitää sitten todella totella joka kerta ensimmäisestä käskystä. Mutta näyttää nyt todella hyvältä, koska Jeriko selvästi jää mieluummin seisomaan. Varmaan tuntee silleen paremmin säilyttävän voimansa ja kontrollinsa lampaisiin.
Kuljetus 7/10: aikas hyvin linjalla, yksi pieni mutka tuli.

Jako 9/10: tätä olin siis jännittänyt! Treeneissä on tuntunut, etten saa jakoa millään onnistumaan ja aattelin, että teen vaan ns. "ninja-hypyn" ja säikäytän lampaat sillä leväälleen, viis siitä ettei ole kauheen korrekti tapa jakaa. Päätin kuitenkin kokeilla ensin, miten onnistuisi nätimpi jako ja hitto vie, sain tosi hienosti kepillä maata koputellen sortteerattua yhden lampaan kääntymään haluamaani suuntaan kahden muun luo ja sain siihen välin, johon Jeriko heti tuli pyynnöstä. Tosi tyylikäs jako! :) Ainut heikko puoli oli, kun jaetuista kahdesta toinen yritti melko lailla välittömästi lähteä kolmen muun perään että mitään pitkää siistiä hallussapitoa niille ei saanut, mutta tuomari tämän hyväksyi.
Häkki 4/10: aika riitti nyt sitten hyvin häkille, joten päätin itse mokailla. ;) En pitänyt omaa puoltani vaan päästin lampaat tosi tyhmästi itsestäni ohi, vaikka olisi pitänyt vähän antaa painetta siinä, niin olis kääntyneet häkkiä kohti. Nyt tuli tämän vuoksi turha pyörähdys häkin ympäri, mutta sen jälkeen ihan hyvä häkitys. :)

Olen kyllä tosi tyytyväinen mun ja Jerikon suoritukseen, itse toimin pääasiassa tosi hyvin paria virhettä lukuunottamatta, mutta niistä oppii. :) Jeriko toimi haastavilla lampailla todella hienosti töppöjalkapuudeliksi. ;)))) Kokonaispisteet siis 54 ja sijoitus 6/15.

2 kommenttia:

Vilma kirjoitti...

En tiedä löytääkö kuvagallerian linkki sulle päin koskaan, joten tulen itse mainostamaan kun teidän blogia olen lueskellut ja satuitte eilen kameran kohteeksi. :)

http://www.flickr.com/photos/68176679@N03/sets/72157636494472976/

Sabina kirjoitti...

Kiitos kovasti. :) Hienoja kuvia oot kyllä saanut. :)