lauantai 21. syyskuuta 2013

Agilityn piirinmestikset

Tänään oli sitten agilityn piirinmestikset joihin osallistuttiin yksilöradoilla sekä Ylökkin 2 joukkueessa. Päivä oli tuhottoman pitkä, paikalle menin yhdentoista aikaan ja kotiin pääsi yhdeksän jälkeen. Hohhoijaa, voin sanoa, että jaloissa alkoi painamaan! :D

Ensimmäisen radan oli tehnyt Ronald Mouwen, muistaakseni hollantilainen tuomari. Rata oli tosi kinkkinen, sama rata myös mineillä eikä nollia juuri tullut. Kyllähän sitä radan laidalla kauhisteltiin, mutta mä olin päättänyt pitää positiivisen mielen ja keskittyä vain omaan suoritukseen, sama ratahan se kuitenkin kaikilla oli. Rata itse asiassa näytti mun mielestä kivan kinkkiseltä, ainoot ikävät puolet oli, että kaikki rimat oli 65 cm (aika harvinaista!!) ja ihanneaika oli jotain älyttömän vähän, etenemän olis pitänyt olla jotain päälle neljän vaikka rata oli aikamoista kieputusta. Niinpä ei makseillakaan tullut kuin kaksi nollaa alle ihanneajan. Voin kertoa, että me ei tehnyt nollaa, rimoja tippui kolme ja yliaikaakin tuli kolmisen sekuntia, joka sekin kuitenkin oli jo aikas hyvin. Heti eka rima tippui. Varmin varmaan laittaa omaan piikkiin, vaikkei videolla nyt näykään että heilautinko kättä jotenkin siinä. Melkein meinas mennä hylyksikin keppien viereisen hypyn takaakierrolla, kun Jeriko meinas mennä kepeille. Mulla kävi putkeen lähettämisen jälkeen joku pieni ajatuskatkos, enkä ollut tarpeeksi määrätietoisesti ohjaamassa, mutta saatiinpa pelastettua! :D Seuraavaksi rima alas, kun päällejuoksussa olin ihan täysin Jerikon tiellä ja sitten vielä yksi rima tiukassa käännöksessä. Muuten rata kuitenkin oli sujuvaa ja olin tosi tyytyväinen. Startattiin kymmenentenä ja tehtiin eka tulos koko radalle, oli siinäkin jo hurraamisen aihetta. :D Tulos oli siis 18,08 3,70 m/s etenemällä. Aikaa toki paloi noissa ylimääräisissä kaarroksissa, pari käännöstäkin ohjasin tosi laiskasti, hyi minua! ;)


Toisen radan oli tehnyt Jari Tienhaara ja jos edellinen rata oli aika kieputusta, niin tää oli aika suoraa tykistystä. Ja tästähän tuli nolla! :) Aivan turhaan kyllä poltin aikaa kontakteilla, jälkikäteen vähän harmitti, kun olis pitänyt vaan yrittää tykittää mahdollisimman nopeeta aikaa.. :/  Pussin jälkeen oli aika kinkkinen kohta, kun mentiin putkeen ja siitä tarkoitus oli mennä muurille ja taaempaan putkeen. Pari koirakkoa oli jo tullut ohi muurista ja mennyt väärään putkeen, joten otin tämän rytmityksen varman päälle, vähän odotin Jerikoa että sain kunnon työnnön hypylle, sekä käskytin selkeästi hyppyä. Kyllä Jerikokin vilkaisi viereistä utkea, mutta sain onneksi ohjattua taaempaan putkeen. :) Aikaa paloi vähän kontakteilla, mutta tuloksena tosiaan nolla, aika -2,31, etenemä 3,81 m/s, sijoitus 5. Yhteistuloksissa oltiin 7./48, mikä on mun mielestä aika hyvä saavutus tällaiselle keltanokalle. Olin ihan sika tyytyväinen meidän tulokseen! :)


Sitten vielä yksilörata, joka myös oli Roland Mouwenin käsialaa. Aluksi rimat oli myös 65 cm, mutta laskettiin sitten 60 cm. Tämä olikin mun mielestäni paljon reilumpaa, varsinkin kun joukkueradalla osallistui paljon myös alempien luokkien koirakoita. Oltiin Ylökkin 2 joukkueessa Marjukan ja Sentin, Iinan ja Yandan sekä VP:n ja Rokin kanssa. Yanda starttasi eka ja teki hienon nollan! Marjukalle ja Sentille tuli harmillinen hylky muuten aivan sika upealta radalta ja sitten olikin meidän vuoro. Meinas alkaa vähän jännittämään, mutta eihän sitä voi kuin parhaansa tehdä ja keskittyä omaan suoritukseen? Tällä kertaa ei jääty kontakteille kuhnimaan ja yritin tosissaan tehdä hyvää aikaa. Rata oli aika kiva muutaman kinkkisen kohdan kanssa. Harmillisesti yksi rima tuli alas, videolta vähän näytti että Jeriko ehkä liukastui ponnistaessa.. Voi olla myös, että hyppääminen kohti ratatyöntekijää aiheutti tämän. Oli miten oli, tuloksena 5, mutta ihan hyvällä ajalla -6,44, etenemää en tiedä kun radan pituus ei ollut tiedossa.. Tässä vaiheessa oltiin sijoituttu 2. ja jännitettiin ihan hulluna VP:n ja Rokin rataa ja nollanhan ne teki! Lopputuloksissa oltiin hopealla, jee! Meidän joukkueen yhteis-tsemppihenki oli kyllä jotain huikeen hienoa ja parasta tässä, hyvä meidän joukkue!! :))




Olipa kyllä todella hieno päivä, vaikka olikin pitkä! Alkaa näkymään meillä pikku hiljaa jonkinlainen tulosvarmuus, mikä on hieno juttu. Olen ihan sika tyytyväinen päivän tuloksiin, Jeriko on aivan super. :))))))))


Ei kommentteja: