perjantai 10. helmikuuta 2012

Tilannekatsaus

Oltiin treenaamassa Hannan ja Tuijan kanssa. Jerikolle tehtiin kokeenomainen treeni.
Paikkamakuu oli TODELLA hyvä. Siis hyvinhän Jeriko on nykyään aina pysynyt, mutta nyt se oli oikein skarppi ja tosi hyvän näköinen koko ajan. Selvästi tehnyt vaikutuksen, kun pari kertaa Sari Niemisen vinkistä olenkin vapauttanut Jerikon paikkamakuusta suoraan palkalle! :) Siis tämä nimenomaan sopii koiralle joka on paikkamakuussa vähän liiankin löysä, mutta varmasti paikallaan. Toisaalta voi myös vaikuttaa Jerikon kiinnostukseen muita koiria kohtaan, kun onkin enemmän skarppina mun suuntaani.. Hyvältä näyttää anyway. :)

Seuraamisessa pari vinkaisua tuli ja niihin pysähdyin, ei siis voi ihan kokeenomaiseksi suoritukseksi kutsua. Lisäksi Jeriko oli alkuun vähän huonosti mukana ja lopulta vähän ärähdin Jerikolle siitä. Sen jälkeen oli taas ihan sikahyvää seuraamista ja muutenkin liikkeiden välissä koko ajan ihan mukana. Mikä siinä on, että pitää ärähtää ennen kuin se tajuaa, että ollaan oikeasti hommissa?

Liikkeestä istumisessa unohdin ensin virittelyn ja Jeriko meni maahan. Heti uudestaan perään ja virittelyn kanssa ja onnistui tosi hyvin. Hieman kyllä ihmetyttää miten mokaa sen ilman virittelyäkään, kun lenkeillä tehdään näitä nyt jatkuvasti ilman ja hyvin erottaa..

Luoksetulon pysähdykset oikein hyvät, maahan ei meinannut jostain syystä mennä yhdellä käskyllä kunnolla, pysähtyi siis kyllä mutta jäi jotenkin hassuun kyyryyn.. Joku ajatuskatkos. Maassa pyöri kyllä jotain hampurilaiskäärepapereita siinä edessä.. :D Lopun vauhti voisi olla nopeampi. 

Ruudun lähetystä olin itse asiassa alun perin itse ajatellut toiselta suunnalta, mutta kun osoitettiin toinen sivu niin ajattelin, että eipä se kai mitään. Ruudun takana ehkä reilu 5 metrin päässä oli siis auto. Ensimmäisellä lähetyksellä unohtui taas tästä käsimerkki (miksi se aina unohtuu??) ja Jeriko jäi monta metriä ruudun eteen. Uudella käskyllä meni ruudun oikeaan etukumaan, jäi kyllä ihan ruudun sisään. Kokeessa ehkä 7 pistettä..? Loppu meni siis ihan nappiin.

Hyppynouto oikein hyvä, ei vaan meinannut luovuttaa. En sitten antanut tuplakäskyä vaan odotin vaan, muutaman sekunnin odottelun jälkeen irrotti sitten lopulta. :D
Metallinouto ihan sievä. :D Siis hyvin meni, kapula tuli vinosti suuhun eikä Jeriko korjannut asentoa, samalla otteella loppuun asti. Ihan ok.

Tunnarissa Jeriko otti taas heti oman, mutta alkoi vielä haistelemaan muita ja pudottin oman. Ei tosin sitten liikuttanut yhtään niitä vääriä, joten ei olisi nollaksikaan mennyt. Pitää nyt viikon aikana vaan vielä vahvistella sitä, että kun oma tulee kohdalle niin ne muuta pitää unohtaa!

Ja mitäs sitten kävi? Unohdettiin kaukkarit. :D Jeriko sai siis kissanruokansa ja meni autoon ja tajusin vasta kun Tuija treenasi Ronjaa, että meillä unohtui kaukkarit. :D Otettiin ne sitten vielä lopuksi kun Hanna oli lopettelemassa Heimon treeniä/seurautteli vielä. Ihan ok, paitsi että jostain yhtäkkiä tuuli toi jonkun isomman paperipussin ja jotain muita roskia siitä mun ja Jerikon välistä ja Jeriko vähän jumitti niitä katsomaan. Johonkin vaihtoon jouduin siinä antamaan tuplakäskyn. Maahanmenoilla tuli hieman eteenpäin, kokonaisuudessaan ehkä puoli vartalon mittaa. Kotona oli sitten pakko testata, että ollaanko me oikeasti tultu kaukkareissa taaksepäin, vai oliko vaan häiriö liiallinen. Tehtiin siis kaukkarit asunnon mitalla mikä nyt on se kymmenisen metriä. Todella puhtaat ja hyvät vaihdot, maahanmenonkin tekniikka on kyllä parantunut enkä joutunut yhtään tihrustamaan ja miettimään, että liikkuiko, kun oli niin selkeän puhtaat vaihdot! :)

Näistä siis jatketaan tuleva viikko. Ei nyt pahalta näytä. Liikkeestä istumiseen ja tunnariin erityisesti tarvitaan vahvistusta. Luoksetulon vauhtia vois hieman hioa ja samoin ruutua varmistella joillain toistoilla. Sanomattakin selvää, että alkelsiirtymiä ja seuraamista pitää treenailla, että ääntelyn mahdollisuus minimoitaisiin. ;)

Käytiin lenkillä vielä Näsijärven rannassa/jäällä treenin jälkeen. Olipa kyllä kiva nähdä Heimoa ja Enniä pitkästä aikaa, edellisen kerran oltiin lenkillä Hannan kanssa joskus alkukesällä jälkitreenin jälkeen.. Heimo on niin ihana kyllä, kiva kun ei pojilla mitään ongelmaa eikä mitään epäselvyyttä arvojärjestyksestä; Jeriko meni häntä nätisti alhaalla suuren Heimon rinnalla. ;)

3 kommenttia:

HannaH kirjoitti...

Joo kiva oli nähdä, Ennikin lepposana kerrankin :)

Janika Karenmaa kirjoitti...

Tuohon paikallaistumiseen Liinulla auttoi asennon korjaus. Liinuhan "lässähti" myös varsinkin lämpimällä ilmalla maahan... Tein siis niin, että kun koira on sivullani, siirrän sen etujalat kunnolla sen vartalon alle (takajalkoja kohti), näin se on hyvässä ryhdissä ja tästä asennosta on vaikeampi valua maahan. Tuon kikka kolmosen jälkeen, ei enää ikinä mennyt maahan istumisesta.

Sabina kirjoitti...

Ei Jeriko paikalla istumisesta maahan menekään! :) Tarkoitin, että Jeriko on vetelän näköinen paikkamakuussa, kun ollaan siihen rakenneltu taas vähän turhankin rauhallinen mieliala. Ja nyt kun paikkamakuu on varma niin voi taas vireeseen hakea pientä nostetta, ettei olisi ihan hylkeen näköinen paikkamakuussa. :D
Paikalla istumisessa Jeriko siis on ryhdikäs ja sopivan valpas ollutkin. :)