lauantai 18. helmikuuta 2012

Nousujohdannetta mutta ei riittävästi

Tänään oli sitten meidän toinen voittaja-luokan koitos Tamskin tallilla. Tuomarina Mauri Pehkonen. Tea ja Katri olivat mukana katsomassa ja kannustamassa, Tea kuvasi. Ensinnäkin täytyy sanoa, että toi järkkärillä kuvaaminen on kyllä sellainen taiteenlaji, että joku viisaampi voisi kertoa onko ylipäätään mahdollista zoomailla ja silti säilyttää tarkennus? Nyt vaihdoin tarkennus-tilaa ja taas meni hieman huonosti, en tiedä olisiko tarkennus nyt sitten kuitenkin säilynyt jos olisi zoomaillut meidän liikkeen perässä...? No silti valtaosin ihan hyvää kuvaa ja itsepähän menin sitä tarkennustilaa vaihtamaan, kiitos Tealle! :)

Paikkamakuu 10: Kaksoiskäskyllä kyllä maahana, mutta tuomari ei huomannut tai rokottanut siitä. Tosin yhtä lukuunottamatta muillakin tuplakäskyt ja kaikille 10. ;)

Seuraaminen 9: JES!! Tästä olen NIIN tyytyväinen! Jeriko oli hiljaa, voitteko kuvitella!? Ja silti seurasi hyvällä vireellä ja tuomari kehui seuraamista, sanoi että oikein hyvää ja hän tykkää korkeammasta vireestä vaikka sitten vähän poikittaisikin. :D Tuomari meidän makuun! ;) Pitäisi varmaan mennä jatkossa pelkästään Maurin kokeisiin. :D
Ensimmäinen pysähdys tuli Jerikolle kyllä vähän yllätyksenä ja se vähän huonompi, peruutusaskeleisiin lähti myös vähän tavallista huonommin kun oli liian edessä eikä tarkkana, mutta tosi hyvää silti. Ei siis äännellyt edes askelsiirtymissä! :) :) :) :) :) :)



Liikkeestä istuminen 0: Taas jäi seisomaan. Mitä tästä sanois, hiton vaikeeta.. Jeriko lähtikin huonosti mukaan ja annoin jo toisen käskyn, pysähdyksessä takajalat hieman notkahtaa niin kuin olisi menossa istumaan, mutta eipä sitten kuitenkaan..



Luoksetulo 6: Tuplakäsky maahanmenoon. Jeriko alkoi tässä jotenkin laamailemaan, oliko ääntelyn pidättely vienyt pojasta suurimman puhdin pois vai mikä oli.. No, luoksetulon pysähdykset hyvät, mutta vauhtiakaan ei kyllä ollut paljon mitään.



Ruutu 10!!!: Tässäkin Jeriko oli hieman normaalia hitaampi, mutta muuten niin nappisuoritus, että ei siitä voinut muuta antaa. ;)



Hyppynouto 9: Hyppy oli pari metriä kehän laidasta. Ensimmäisellä heitolla kapula tuli ensin maahan suoraan esteen taakse, mutta pomppi odottamattomasti kehänauhan ulkopuolelle. Mun ilme videolla oli kyllä hauska! :D :D Sain sitten uuden heiton, ja heitinkin sitten ihan kieli keskellä suuta. Hyvä vauhdikas lähtö, mutta palautuksessa olisi voinut olla vauhdikkaampi, perusasento taisi jäädä hivenen vajaaksi.



Metallinouto 8: Minä ärsyttävä kisaaja otin taas itselleni aikaa kapulan lämmittämiseen. Hieman laiskasti Jeriko lähti noutamaankin, mutta sentään laukalla, hetken mietti nostamista mutta nosti ja toi hyvin kuitenkin luokse, ravilla tosin. Perusasentoon siirtyminen hyvä.



Tunnari 8: Kapulaa sai pitää tosi vähän aikaa, oli kyllä alle 10 sekuntia. Jeriko haisteli oikein tarkkaan ja nosti oman, pudotti sen kuitenkin kun tarkisti vielä kaksi jäljellä olevaa, mutta nosti sitten oman ja toi sen, ei koskenut vääriin. :) Palautuksessa olisi voinut olla taas vauhdikkaampi.



Kaukkarit 0: :( Maahanmenoon taas tuplakäsky ja Jeriko lysähti sitten siihen oikein kunnolla. Nousi kyllä hienosti seisomaan, mutta istumaanmenossakin liikkui hieman. Maahanmenon jälkeisessä istumisessa nousi vasta kolmannella (sama vanha ongelma avoimesta lähtien). Hitto. Itse asiassa kaukkareiden treenaaminen oli kyllä jäänytkin aivan liian vähälle, torstaina vasta tajusin ettei oltu otettu niitä hetkeen ja Jeriko meinasi treeneissäkin vähän jäätyä. Edestä palkkaamalla sain kyllä sen silloin toimimaan, mutta toi maasta istumaannousu on kyllä jotenkin hankala. Miksi? Liikkumiseen olen kyllä pettynyt, kun yleensä on tehnyt niin hyvin.



Kokonaisvaikutus 8: Ihan hyvinhän meillä meni, vähän Jeriko tosiaan sitten laamaili loppuliikkeitä seuraamisen jälkeen. Mutta seuraamisesta olen kyllä tosi tyytyvväinen, kun oli nyt aivan hiljaa! :)

Kokonaispisteitä siis 214, parannusta edelliseen 6 pistettä mutta edelleen VOI3-tulos. Seuraava yritys on kahden viikon päästä. Ensi viikon onkin sitten kokonaan treenitaukoa, kun lähden Seinäjoelle ja jätän Jerikon nyt kotiin. Toisaalta voi tehdä ihan hyvääkin ja täytyy nyt vaan kaukkareita muistaa treenata ja edelleen hinkata tota istumista. Pakko sen nyt joskus on jäädä kokeessakin istumaan, kun lenkeillä ja treenatessa jää hyvin!

3 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Hienoa te! Kyllä se teidän meno vielä sinne kehään päätyy! Ja hieno työvoitto hiljaisuudessa! Wau! :)

Sirkku kirjoitti...

Hienoa seuraamista! Meidänkin pitäisi taas kohta uskaltautua voittajaan. Ääntely on meilläkin ongelmana :/ Millä kaikilla tavoilla olet työstänyt Jerikon ääntelyä pois? Onko teillä siis ääntelyä pelkästään tokossa tai vaikka jossain tietyssä liikkeessä vai onko Jeriko ihan yleisestikin äänekäs tapaus?

Sabina kirjoitti...

Kiitos! :)
Jeriko on nimenomaan yleensä ottaen tosi hiljainen tapaus. Ainoat ääntelyä aiheuttavat tilanteet on seuraaminen ja ulko-ovella ulospääsyn odotteleminen. Haukkuuhan se agilityssäkin, mutta niin kauan kuin se ei ole mitään päätöntä huutoa niin en pidä sitä ongelmana. ;)

Ääntely seuraamisessa alkoi meidän ensimmäisen tokokokeen aikoihin, en muista oliko sitä ennen äännellyt, mutta siellä kyllä huusi. :D Silloin jo asiaa alettiin korjaamaan sillä, että aina kun seuraamisessa ääntelee, tekeminen lopetetaan ja odotetaan rauhallista suoritusta josta vaan tulee palkka. Toimi kai kyllä jossain määrin, mutta jotain rakoilua tossa silti oli välillä..

Nyt ollaan seuraamisen lisäksi otettu toi ulko-ovella vikinä työn alle ja nimenomaan siinä tarkoituksessa, että siinä (kun Jerikolta ei varsinaisesti pyydetä mitään tiettyä toimintaa) ääntelyyn yhdistettiin virhesignaali ja sille seuraus, eli Jeriko joutuu aina kauemmaksi ovesta/makuuhuoneeseen. Tällä tavoin siitä pääsi oikaisemaan ilman riskiä, että tulee epävarmaksi seuraamisessa.

Tää onkin toiminut nyt aikas hyvin. Vinkuna ovella on vähentynyt huomattavasti ja välillä ulos päästään heti kertaheitolla ilman vinkunoita. Jeriko myös itse ymmärtää mikä on väärin ja usein ilman erillistä huomautusta kipittää makkariin vinkaisun jälkeen tai jopa ennen kuin vinkaisu pääsee. :D Ja sitten Jeriko hyvin rauhoittaa itseään olemaan hiljaa.

Sitten aloin käyttämään samaa menetelmää seuraamisen kanssa, sama virhesignaali ääntelystä ja tekemisen lopettaminen. Aina mahdollisuuksien mukaan olen käyttänyt autoa hyväksi ja ääntelyn jälkeen osoittanut Jerikolla takaluukkua, tässäkin Jeriko on oppinut jo itse hakeutumaan häkkiinsä heti kun on tehnyt väärin ja parin sahauksen jälkeen on aina pystynyt hiljenemään. :)

Lauantaina kokeeseen mennessä jo autosta ottaessa otin tiukan linjan eikä pienintäkään pihausta saanut päästä vaikka tavaroiden kerääminen kestäisi. Parin takaluukkureissun jälkeen oli täysin hiljaa koko ajan ja kehässäkin! :)

En usko, että tämä olisi toiminut ilman että olisi arjessa saanut asian ensin opetettua. Herkästi kuitenkin jos joutuu treenissä vaan koko ajan keskeyttämään, niin koira käy epävarmaksi, että mitä pitäisi tehdä...

Toivottavasti mun ylipitkästä vastauksesta sai jotain selvää. :)