tiistai 14. helmikuuta 2012

Reissussa

Nyt alkoi meidän opintojakso Seinäjoella ja ajettiin tänne eilen. Jeriko siis myös mukana, koska en uskaltanut näin kokeen alla jättää sitä kotiinkaan tylsistymään, olisi ehkä hieman liikaa kierroksia lauantaina.. ;D
Iiik, koe on tosiaan jo lauantaina! Vaikka periaatteessahan kaiken pitäisi olla jo kunnossa, kun kokeessa on jo kertaalleen oltu eikä se mitenkään ihan toivottamasti mennyt, niin silti alkaa jo vähän jännittämään.. :D

Etukäteen vähän pohdin miten Jeriko osaa olla täällä, kun joutuu olemaan täyttä päivää yksin vieraassa paikassa, mutta on kyllä mennyt hyvin! Jeriko on päivän ilmeisesti ollut ihan normaalisti, nousi jostain ilmeisesti nukkumasta kun tulin ja oli syönyt jättämääni naudan luuta. Ei siis ole voinut olla ainakaan kovin stressaantunut. Vaikka loppujen lopuksi en tiedä miksi mua niin edes jännitti, totta kai toi osaa olla. :)

Aina sitä vaan kiinnittää huomiota koiran puutteisiin ja siihen mitä pitäisi korjata, kuten nyt tää ääntelyhomma.. Tarvitaan sitten joku vieras ihminen ihmettelemään kuinka hienosti Jeriko käyttäytyykään ja kuinka hiljainen se todellisuudessa on. :) Matkalla jo Jeriko sai kovasti kehuja, että kuinka se on niin hiljaa vaikka tuli vieraita ihmisiäkin autoon, kun pienintäkään pöhinää tai mitään ei kuulunut. Itse asiassa jossain vaiheessa matkakumppanit alkoi jo huolestumaan onko Jerikolla kaikki hyvin, kun se on niin hiljaa! :D Huhuilun jälkeen Jeriko nousi unenpöpperöisenä istumaan. ;)
Kämppiksenä on tosiaan kurssikaverini Ilona, joka on ihan koiraihminen ja homma pelittää siis todella hyvin.
Kyllä tuosta koiruudesta saa olla ylpeä! :)

Täällä on ihan ok polkuja tossa ihan vieressäkin, niitä tänään vähän tutkiskelin ja löytyi ihan sopiva lyhyehkö (noin 30 min) aamu/iltalenkki. Pidemmälle kun lähtis niin järven rannasta tai hiihtolatujen ympäriltä varmasti löytyis kyllä pidempiäkin lenkkejä, kun vaan olisi aikaa niitä tutkia vaikka vähän eksyisikin.. ;)

Käytiin tänään vähän treenailemassakin koulupäivän jälkeen yhdellä parkkiksella. Metallinoutoa kahden lelun leikkinä ja pari kokonaista liikettä väliin. Tosi kivalta kyllä näyttää. :)
Tunnarin otin vaihteeksi ihan tähän alkuun, halusin nähdä vaikuttaako Jerikon työskentelyyn. Taidettiin ottaa neljä toistoa ja hyviä kyllä oli, naksautin aina heti oikean nostamisesta.
Sitten seuraamista. Vire oli tosi hyvä ja ääntelykin kohtuullista, aluksi hieman yritti mutta sitten rauhoittui. Otin myös juoksusta käännöksiä/täyskäännöksiä, tosi kivasta tulee mukana ja kääntää takaosaa. Juoksussakaan ei äännellyt vaikka vire oli korkea. Askelsiirtymät oli kyllä pahoja, niissä meinasi vähän inistä. Otin sitten niitä ihan pidemmän seuraamisen loppuun ja palkkasin vasta kun onnistui kääntymään hiljaa. Tämän jälkeen vielä palkkailin siirtymistä pari kertaa nakilla niin että vire hieman laski, ja sitten paria kolmea askelsiirtymää putkeen jonka jälkeen palkka kun oli tehnyt kaikki hiljaa. Hyvin teki.

Tämä on nyt pitkälti vireen säätelystä kiinni ja siitä kuinka hyvin onnistun kokeessa virittämään Jeirkon sopivasti. Varmasti pitää kyllä reilusti tehdä seuraamista ennen omaa vuoroa koepaikalla, purkaa turhaa innostumista ja muistutella, että hiljaa pitää olla.. Pahimmillaankin siis nykyään ääntely on ollut melko vähäistä, lähinnä äänekästä huohottamista eikä koe tietenkään siihen kaadu, mutta toki toivoisin parasta mahdollista suoritusta..

Viimeisenä otettiin ruutua, ensin suoria lähetyksiä muutama noin 30 metristä tai vähän päälle. Ensimmäisellä lähetin ilman käsimerkkiä ja kas kummaa, taas jäi vajaaksi. Kun sitten otin käsimerkin niin haki tosi hyvin ja vauhdilla ruudun keskelle. Onko se sitten kun olen merkiltä lähetellyt käsimerkin kanssa tehnyt sen, että käsimerkki on yhdistynyt niin vahvasti ruutuun liikkeenä, että Jeriko on vähän epävarma ilman sitä..? Oli miten oli, käsimerkkiähän nyt siis käytetään ja sen kanssa menee todella hyvin! :) Otin myös muutaman merkille lähetyksen ja merkiltä ruutuun. Merkin etäisyys kymmenisen metriä ja merkiltä ruutuun nyt ehkä 7-8 metriä. Kävelin edelleen Jerikon eteen ja lähetin siitä ruutuun. Ajattelen, että ensin tehdään näin matkaa jatkossa nopeastikin lisäten ruutuun. Ja sitten kun ollaan koe-etäisyydellä tai vähän päälle, niin aletaan taas lähempää ottamaan sitä, että itse olen kauempana merkistä kun lähetän ruutuun.. Kokonaisuudessaan näyttää kyllä tosi hyvältä tämä liike eeveeällääkin ajatellen. :)

Täällä ollaan siis perjantaihin asti. Huomenna ja torstaina varmaan olisi vielä tarkoitus treenailla, mutta ehkä pitäisi jo malttaa jättää merkkitreenit väliin, ihan vaan varmuuden vuoksi ettei tule mitään hämminkiä, vaikka uskonkin että se vaan lähinnä vahvistaa ruudun osaamista. Viikonloppuna kyllä näkyi jo vähän sitä, että haki vähän liiankin hanakasti ensin merkille ja sitten ruutuun, mikä on tietenkin tosi hyvä evl:ää ajatellen, mutta nyt tosiaan ehkä parempi treenata ruutua vain pari suoraa ja jättää siihen. Senhän Jeriko nyt tekee tosi hyvin! :)
Askelsiirtymät ja seuraaminen, liikkeestä istuminen ja tunnari on ne joita pitää eniten treenata.

Ei kommentteja: