lauantai 25. helmikuuta 2012

Kotona taas! :)

Nyt on taas Seinäjoelta kotiuduttu, tämän viikon Jeriko tosiaan oli kotona Mattia ja kissoja vahtimassa. ;)
Vaikka ei itse asiassa ollut kaukana ettei auto olisi jättänyt Seinäjoelle! Ensin akku tyhjeni, kun hetki seisottiin odottamassa yhtä kyytiläistä, vaikka hetki sitten oli käynnistynyt ihan hyvin. Sitten haettiin kissojen ja koirien kanssa käynnistyskaapeleita, kun omasta autosta ei löytynyt!? Siis meillähän ne on, mutta missä?? Ja nykyään ei ilmeisesti ihmisillä ylipäätään tunnu olevan käynnistyskaapeleita, onpa kummallista.. Lopulta kun ne saatiin, niin auto kyllä käynnistyi iloisesti, mutta moottori ei ottanut minkäänlaisia kierroksia! Valuteltiin auto keskussairaalan parkista alamäkeen ja soitin Enirolle, että missä on lähin huoltamo. Onneksi lähimpään oli vain pari kilsaa ja koko matka tasamaata, niin nelonen/kolmonen silmässä moottosi veti ehkä 20 km/h... Pikkasen kertyi jonoa meidän perään, mutta minkäs sille mahtaa. :D Kaasuttimeen oli sitten tullut sähkövika (kiitos täysin elektronisoitujen uusien autojen) kaapeleilla käynnistäessä ja vika onneksi hoitui vain sillä, että korjaaja nollasi auton ajotietokoneen muistin. Onneksi kyytiläisillä säilyi koko viivästyksen ajan very high spirit! ;)

Tänään käytiin sitten heti jo paimentamassa. Oli kyllä kivaa, kun oli jo ehtinyt kertyä pidempää taukoa edellisestä kerrasta. :) Jeriko teki kyllä aikas hyvin vaikka aitauksen käyttökelpoinen tallautunut alue oli nyt jo hyvin pieni ja muualla syvää raskasta hankea. Harjoiteltiin ajon tempoa, toisin sanoen Jeirkon hidastamista, vapaata kuljetusta/tasapainottamista kun kääntyilin ja hidastamista kaarien päähän. Pari muutaman kymmenen metrin hakukaarta, mutta valtaosin lähettelin ihan läheltä, koska umpihankeen lähettäminen koko ajan olisi ollut aivan liian raskasta. Tässä Jeriko alkoi hienosti hidastamaan ja kävi ilman eri käskyä maahan tasapainoon. :) Jeriko myös odotti nyt hienosti hiljaa omaa vuoroaan, istui vaan koko ajan tuijottaen lampaita. :)
Parin viikon päästä pitäisi olla Somerolla ratatreeni. Mä todella toivon, että lumi jo sulaisi ihan reippaasti siihen mennessä, muuten on taas tiedossa aika raskas treeni..

Käytiin tänään myös pitkällä lenkillä Ronja mukana, kun Tuija oli kipeä. Ai kun Jeriko oli iloinen, kun pitkästä aikaa pääsi Ronjan kanssa juoksemaan! :)


Kevät on tuonut mukanaan monta mietittävää asiaa. Kisakalentereita on varmaan moni alkanut katsomaan kesää varten enkä minä ole poikkeus! ;) Tosin paimennuksen kisakalentereita (sekä SBCAK että SPKY) odottelen vielä kuumeisesti. Somerolle kisapäiviä on jo anottu ja ilmoitettu, ikävävästi vaan ensimmäinen kisapäivä 6.5. osuu samalle päivälle kuin Pekka Korrin jälkikoulutus, johon olemme varalla. Alkukesään tollanen jälkikoulutus olisi ihan rautaa, saisi varmasti ideoita miten treenata kesän aikana, että pääsisi sitten syksymmällä starttaamaan pk-jäljellä. Toisaalta taas haluaisin päästä Jerikon kanssa paimennuskisoihin, tosin toi toukokuun alku on ehkä vielä turhan aikaisin muutenkin... Eli haluaisin jo kovasti tietää, miten kisoja ylipäätään järjestetään, jotta osaisin päättää kumpi ajaa edelle, Korrin koulutus vai mahdollisuus päästä paimennuskisoihin.. Toisaalta seuran puolesta olisi myös tarjolla Korrin pk/toko-päivää 5.5., sekä myöhemmin kesällä Kompan Ullan metsäjälkikoulutusta.. Katsotaan nyt miten nämä suunnitelmat muotoutuu..

Sovittiin myös ensimmäinen paimennuspäivä huhtikuun lopulle ja toinen mahdollisesti otetaan loppukesälle. Aloin jo odottamaan innolla! :)

Tokon kisakalenteria olen koko ajan katsellut melko aktiivisesti ja nyt vielä pidemmälle kesää. Toisaalta pitäis osata jotenkin rytmittää tätä harrastamista, ei kesällä voi kaikkia neljää lajia täysillä harrastaa! Pitäis kai malttaa jättää toko tauolle, mutta nyt olisi kova polte saada voittajasta ykkönen, ja sen jälkeen kyllä kova polte startata evl:ssäkin. Kun alkaa huippu häämöttää, niin kyllä sitä alkaa into lisääntyä. ;)
Ensi viikonloppuna seuraava koe. :)

Agilitytreenejä jatkamme taas ensi viikolla ja myös sen suhteen olen alkanut hieman kisakalenteria vilkuilemaan. Saa nähdä milloin siis seuraavan kerran startataan. :)

Tuossa jo aikaisemmin katselin myös mahdollisia talkoo-päiviä seuran riveihin. Nyt varsinkin, kun seura tarjoaa vaikka minkälaista koulutusta, niin koen ihan kohtuulliseksi kantaa korteni kekoon muutenkin kuin pakollisten talkoopisteiden osalta. :)

Odotin jo innolla tätä kevättä, että oltaisiin Jerikon kanssa päästy PPK:n pääsykokeisiin! Palveluskoiratoiminta tuntuu mulle jotenkin todella luontevalta ja mielekkäältä, ja jos treenaamaan päästäisiin, niin tavoitteena ehdottomasti olisi hälytysryhmään pääsy. Mutta mitenkäs kävikään? Tänä vuonna ei oteta ollenkaan (!) uusia jäseniä! :( :(
Tämä oli kyllä todella pettymys, mutta ei auta kuin odottaa ensi vuoteen ja toivoa, että silloin otettaisiin uusia jäseniä ja oltaisiin Jerikon kanssa jo sen verran hyvin pohjia tehty, että päästäisiin alkeiskurssille ja ryhmiin!

Toinen tämän kevään ajatus, on päästä mukaan kaverikoira-toimintaan Tampereella. Tätä olen ajatellut jo joskus paljon aikaisemminkin, mutta nyt sitten vuoden vaihteen tienoilla otin yhteyttä ja jäin odottamaan infotilaisuutta ja kurssia. Kaverikoira-toiminta tuntuu itselle hyvin merkitykselliseltä, olisi hienoa jos voisi ilahduttaa Jerikon kanssa muita ihmisiä, olivat he sitten vanhuksia, kehitysvammaisia tai vaikka päiväkodin lapsia. Siinä olisi työ jolla olisi todella merkitys. :) Sitä paitsi uskon, että Jeriko nauttisi kyllä täysin rinnoin, ja Jeriko on niin mainio kaikkien ihmisten kanssa, että olisi todella hyvä kaverikoira! :)

Olen myös katselut kovasti luonnetesti-kalenteria ja tiistaina yritin saada paikkaa yhteen kokeeseen. Aloitin soittaa heti klo 18.00, kun soittoaika alkoi, mutta en päässyt missään vaiheessa läpi, vaikka istuin puhelimessa tunnin! Ei siis varmasti olisi lt-paikkaaakaan saatu, joten siinä vaiheessa luovutin. Nyt sitten katselin kalenteria eteen päin, että mihin sitä voisi yrittää..
Olen kyllä nyt katsellut lähiaikoina joitain luonnetesti-videoita, ja täytyy kyllä sanoa, että tuomareiden arviointi vaihtelee todella paljon! Esim. jos koira voi saada +3 taistelutahdon sillä, että juoksentelee itsekseen keppi suussa, mutta ei leiki tuomarin kanssa ollenkaan, niin olen hieman ymmälläni.. Tällaisia on toisaalta tyhmä blogissa puida, mutta kyllä se nyt vaan on selvää, että hyvin vaihtelevaa on tuomareiden arviointi eivätkä pisteet välttämättä ole ollenkaan totuudenmukaiset tai kerro koiran luonteesta mitään. Siitä huolimatta yritän saada Jerikolle lt-paikkaa, kyllä se vaan silti kiinnostaa. ;D

Eli paljon on suunnitelmia, jarru puuttuu multa kyllä koiraharrastamisen suhteen täysin! :D

5 kommenttia:

Ronja Ryövärintytär kirjoitti...

Jos sulle kelpaa kyydin jakaja, niin katsellaan yhdessä noita lt-paikkoja! :) Oon kanssa Frodon kanssa ajatellut mennä, nyt vaan tarttee taas katsoa et millon sen syksyllä laitetun hormonipiikin aika menee umpeen.. Muistaakseni maaliskuussa.

-Kaisla

Anita kirjoitti...

Ilmoittakaa tänne meidän omaan testiin 22.4 sunnuntaille molemmat koirat. Nyt heti kun ilmoitatte voitte vielä päästä. Ei lauantaille mielellään.

Sabina kirjoitti...

Rotuyhdistyksen kokeeseen en oikein mielelläni lähtis, koska meillä on juuri sillä viikolla taas Seinäjoen reissu. Jäis kuitenkin sitten jossittelemaan, että onko sillä ollut jotain vaikutusta testin tulokseen.. Mieluummin niin, että on ollut ihan normaalisti kotona ennen testiä. :)

Samasta syystä Kaisla en ole ihan varma kimppakyydeistä, kun Jeriko jo Frodo ei kovin hyvin tunne. Tuntemattomat urokset samaan autoon voisi hypoteettisesti aiheuttaa hieman stressiä vaikka matka varmasti päällisin puolin hyvin menisikin, ja siinä olisi sitten lisää jossiteltavaa. :D
Paimennusreissut ynnä muut on asia aivan erikseen. :)

Vai mietinköhän mä nyt liikaa? Tuomarihan saattaa joka tapauksessa ilmeisesti arvioida Jerikon ihan miten tahansa.. ;)

Anita kirjoitti...

Ja oikeesti jos minä saisin päättää en ehkä veisi moiseen testiin ollenkaan. Olen kyllä kääntänyt kelkkani koko testin suhteen. Eikä sillä ole mitään kiirettä. Syksyllä on toinen yhdistyksen testi ja Jeriko + kumppanit ovat sen verran nuoria että joutaisivat ootella syksyyn. Olis kiva jos testataan niin olis sit täällä vaik useampi samasta pentueesta.

Sabina kirjoitti...

Se olisi kyllä kieltämättä kiva, jos olisi pentuesisaruksia samassa testissä. :)
Ja onhan se tuomaripeliä niin kuin mikä tahansa muu koe, tai vielä enemmänkin.. Olen tosiaan ihmetellyt joitain arvioita videolta, kun olisin itse ollut aivan toista mieltä.. Ei toisaalta paljon arvoa testillä, jos joltain tuomarilta/tuomareilta saa liian lepsusti hyviä pisteitä ja toiselta taas paljon paremmalla suoriutumisella huonompia..

Mutta kyllä sitä nyt silti on ihan mielenkiintoista käyttää. :) Katsoin kyllä jotain testiä Orimattilassakin, mutta ollaanko Oivaa vielä viemässä?