sunnuntai 31. heinäkuuta 2011

Viimeinkin alkoi loma!

Mulla oli perjantaina viimeinen päivä töitä ja siitä alkoi kahden viikon loma ennen kuin opiskelut taas jatkuu. Tottahan toki loma piti aloittaa vauhdikkaasti ja monenmoisella menolla, lepäillä ehtii sitten joskus.. :D

Anita tuli perjantaina Tampereelle ja mentiin hakuilemaan Nokialle Anitan, Piian, Hanna H:n ja Tuijan kanssa, koiria oli siis mukana yhteensä 7. Treenit venyi tällä koiramäärällä arvattavasti pitkiksi, mutta mikäs siinä on mukavassa seurassa. :)
Jeriko oli metsään tullessaan ihan jäljelle menossa, nenä aivan maassa ja seuraili hajuja. Kesti hetken ennen kuin sai sen ylipäätään tajuamaan, että leikkiäkin voisi, mutta Sohvin ja Kertun nahkarättilelu osoittautui olevan juuri Jerikon mieleen. Jerikoa sitten siinä leikiteltiin ja tehtiin neljä pakoa metsään. Jeriko lähti vauhdikkaasti perään, mutta pari kertaa hetkeksi pysähtyi kun olikin jo aika kaukana (ehkä 20 metriä?) eikä nähnytkään enää missä ukko on. Haki kuitenkin loppuun ja leikki hyvin.
Jatkossa ajattelin että käydään silloin tällöin hakumetsällä Jerikon kanssa ihan vaan ajatusta herättelemässä, mutta mitään tavoitteellista harrastusta tästä ei meille ainakaan vielä tule! Eiköhän meillä näitä harrastuksia jo piisaa... ;)

Anita oli sitten Ilonan ja Alman kanssa meillä yötä ja käytiin lauantaina aamupäivästä tekemässä esineruutu koirille. Alma-eläkeläinen teki kyllä huippu esineruudun, sellaisen kun saisi Jerikolle niin voisi olla tyytyväinen! :)
Tässäkin Jeriko oli jäljelle menossa, ei olla vaan tarpeeksi vielä näitä tehty että osaisi erottaa mitä ollaan menossa tekemään. Yritin Jerikolle ajatusta ensin herättää heittämällä Anitalta saadun lasten hanskan pari kertaa maahan ja päästämällä Jerikon sitä hakemaan, ja näyttikin siltä että toisen heiton jälkeen olisi oikea ajatus herännyt. Ajattelin sitten kokeilla lähettää Jerikon ensimmäiselle esineelle suoraan, koska esine oli helpossa paikassa ja ajattelin että nousisi sieltä helposti. Jerikolta oli kuitenkin ajatus vähän hukassa ja jäikin haistelemaan Ilonan pissaa ja sitä merkkailemaan. Kävin sitten itse näyttämässä Jerikolle esineen ja palasin takaisin, ja sitten Jeriko lähtikin oikealla asenteella ja esine nousi. Toinen esine oli aivan takarajalla, Anita kävi näyttämässä sen ja tuli takaisin, ja lähetin sitten Jerikon. Todella hyvin lähti ja haki ja siihen sitten lopetettiinkin.

Anita sitten houkutteli (lue: pakotti) mut lähtemään kanssaan kuninkuusraveihin Teivoon. Koskaan en ole aiemmin raveissa käynyt, joten kai se sitten piti itseään vähän sivistää. Ravimaailma on muutenkin mulle aivan vierasta, en ymmärrä hevosista muuten mitään paitsi ratsupuolella, ja siellä entinen ravuri on yleensä ottaen huono ratsu! :D Mutta siis, ravuri on ravuri, eikä ratsustakaan tietty ole ravuriksi.
Otettiin koirat mukaan, jätettiin auto M-realin parkkipaikalle ja tultiin bussikyydillä ravialueelle. Alueella oli tietty hurjasti ihmisiä ja väentungosta, mutta Jerikon kanssa oli ilo siellä puikkelehtia kun koira pysyi koko ajan vierellä ja tuli nätisti perässä niistä raoista mistä itse meni. Yhtään ei jännäillyt ja oli kuin kala vedessä. Vierailta saatu huomio ja rapsutuksetkin toki kelpasi! ;)
En nyt ihan raveille syttynyt, mutta ihan mukava kokemus ja kiva päivä silti.

Sunnuntaiaamuna olikin sitten aikainen herätys ja lähdettiin puoli seitsemän aikaan ajamaan Somerolle. Paimennuspäivää oli järkkäilty keväästä asti ja nyt sitten odotettu päivä viimein koitti! :) Paimentamassa mukana olivat Anita + Ilona ja Alma, Vellu + Theba ja Rytmi (kannustusjoukoissa Sara ja Salli), Jonna + Indi, Marjukka + Sentti (kannustusjoukoissa Mika), Immi + Rudi (kannustusjoukoissa Ilja) ja Emmi + Keena (kannustusjoukoissa Päivi). Sää suosi meitä oikein mukavasti, aurinko oli valtaosin pilvessä eikä ollut liian kuuma, mutta ei tullut vettäkään, aivan ihanteellista. Jerikon paimennukset meni ihan mukavasti, vaikka välillä oli korvat vähän kiinni ja minulla hermo meinasi mennä. Yritettiin kyllä vähän liian vaikeita juttujakin, kuten sisäflankkia. Kuljetus porteista ja häkitys meni kuitenkin oikein hyvin, häkistä poisotossa Jerikoa vähän alkoi jänskättämään.
Päivä oli kuitenkin kaikenkaikkiaan oikein onnistunut. Kiitos kaikille osallistuneille mukavasta seurasta ja kiitos Marikalle ja muullekin Someron porukalle hyvistä ruuista ja ennenkaikkea neuvoista paimennuksen suhteen!

Jatkossa pitää harjoitella edelleen paljon kaaria ja niiden laajuutta, ne on jossain vaiheessa vähän päässyt supistumaan vaikka välillä teki tosi hyviä hakukaaria. Suuntakäskyjä pitää vahvistaa ja harjoitella poispäin ajoa. Nyt poispäin ajokin sujui isolla laumalla jo aika hyvin, ja sain välillä Jerikoa pelkällä suuntakäskylläkin korjaamaan asemaansa laumaan nähden.
Mouhijärvellä otetaan varmaan jatkossa karitsat kesytyksen alle ja jätetään ne aikuiset uuhet omaan arvoonsa, niistä tuskin tulee koskaan kovin helppoja kun ovat jo aikuisiksi päässeet "villeinä". Karitsoiden kanssa täytyy harjoitella lauman pyörittämistä ja yrittää siten totuttaa niitä ihmisen läheisyyteen.

Ei kommentteja: