perjantai 15. heinäkuuta 2011

Tukka putkella taas

Taas on ollut hyvin kiireinen viikko, pitää oikeasti yrittää ensi viikolle vähän rauhoittaa menoa... mutta kun viikonloppuna on BH-koe, kai siihenkin pitäisi treenata edes vähän?? :D Tai katsotaan, tänään ollaan illalla menossa tokokokeeseen johon en enää edes muistanut kysyneeni paikkaa, kun sitten maanantaina ilmoitettiin, että paikka olisi vapaana. Lyhyen harkinnan jälkeen päätin ottaa vastaan, vaikka tiesin että tokoilut jää kyllä tällä viikolla hyvin minimaalisiksi.. Eli jos se menee ilman treeniä hyvin niin pitäiskö lähteä BH-kokeeseenkin samalla tyylillä? :D

Viikko täyttyy kyllä aika reippaasti jo siitä, että on kahdet agilitytreenit ja kahdet paimennustreenit.
Lyhyesti sanottuna agilityssä maanantaina tehtiin poispäinkäännöstä ja rataa. Radan Jeriko teki kerrasta läpi nollana, upea Jeriko! :) Niin ja keinua tehtiin erikseen.
Hannan treeneissä keskiviikkona vähän haastavampaa rataa joka ei kyllä mennyt kerrasta läpi. Radassa tuli kepeille meno vaikeista kulmista ja otettiin sitä erikseenkin. Kepit oli siis suoran päässä ja lähti meistä vasemmalle, Jerikon piti siis hakeutua itse keppien taakse oikealle aukolle. Hyvin sekin alkoi sujua! Kiritettiin myös Jerikoa kepeillä ja alkoihan sitä kunnon menoasennetta tulla kepeille! Harjoiteltiin myös vauhdin hidastamista ja sitä että Jeriko oppisi sen yhdistämään käännökseen, esimerkiksi tällä radalla olleen suoran putken jälkeen (johon en millään ehtinyt kun ottamaan vastaan).

Tiistaina käytiin Mouhijärvellä paimentamassa. Jeriko oli ehkä sitten kuitenkin ottanut sunnuntain paimennuksista nokkiinsa, tai luulen että enemmänkin oli epävarma että mitä saa tehdä lampaan hyökätessä kun viimeksi tulin huudahtaneeksi, Jeriko taisi tosiaan ymmärtää sen niin, ettei itse saa antaa takaisin.. Nyt sitten oli enemmän arkailua ja epävarmuutta, mutta sain sitten sen lopulta usutettua pakottamaan yhden lampaan liikkeelle, työvoitto. :) Hermot meinasi kyllä mennä, kun Jeriko meinasi luisua kaarille ja tehdä muita typeriä ratkaisua, kun kuuntelemalla mun ohjeita olisi ollut koko ajan "niskan päällä" ja väärin tehdessään ja mun käskyttäessä joutui taas heikompiin asemiin lampaiden silmissä..

Eilen käytiin sitten Somerolla paimentamassa. Ihan hyvä, että käydään välissä aina helpommillakin lampailla, koska nytkin Jerikoa piti muistuttaa, ettei näiden kanssa saa nilkkoja napsia tms. kun ne liikkuu kiltisti muutenkin, Jerikon pitää oppia erottamaan tilanteet missä on sallittua käyttää enemmän painetta ja missä taas ei. Harjoiteltiin sitten ihan perusjuttuja pienemmällä lammasporukalla, kaaria ja ajoa, poispäinajossa suoraan ajaminen kyllä tuotti taas ongelmia. Toisella kerralla lampailla harjoiteltiin sitten suuntakäskyjä ilman, että ohjasin kepillä, jotta näitä pystyisi sitten jatkossa alkaa poispäinajossakin käyttää tasapainotuksen ohjaamiseen. Samalla harjoiteltiin myös sitä, että Jeriko kiertää mua ja lampaita ilman, että autan omalla liikkeellä tai ohjaan kepillä, ja että laumaa kierretään kunnes käsken pysähtyä, harjoiteltiin siis tasapainoaseman ylittämistä. Alkoi tämäkin ihan hyvin sujua, Jeriko tuntui hoksaavan käskyt ihan hyvin ja kiersi nätisti lampaita vaikka selvä haluhan sillä olisi pysähtyä tasapainoon ja siinä kohtaa joutui uuden suuntakäskyn lisäksi usein muistuttamaan, että "nätisti".

Mutta tosiaan illalla tokokoe, katsotaan nyt miten menee kun ei olla suuremmin treenattu. Keskiviikkona kävin päivällä lenkillä ja siinä otin ihan pienet muistuttelut jääviä, kaukkareita ja luoksetuloa. Eilen illalla ruokakupin edessä kaukkareiden istumaannousu ei sitten millään onnistunut, Jeriko ei vaan suostunut nousemaan. Illemmalla kyllä ulkona nousi hyvin ja saikin siitä isot kehut. Katsotaan millä mielellä Jeriko on sitten tänään illalla, arpapeliksi menee. :D

2 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Tsemppiä illan koitokseen! :) Hyvin se menee! Missä teillä on se BH? Miten mää muistelin, että teillä oli vasta elokuussa se... Kesä tekee tepposia ja mää alan horiskoileen. Täällä ootellaan jo ihan hulluna paimennuspäivää!

Sabina kirjoitti...

Kiitos tsempityksestä, toivotaan että saadaan nyt se ykkönen, tällä treenimäärällä olisi kyllä aika saavutus.. :D

BH on Toijalassa, 23.7., eli ensi viikonloppuna :D