torstai 2. kesäkuuta 2011

Helatorstain hulinat: möllitoko ja paimennus

Tänään oli sitten möllitoko. Tuomarina toimi Päivi Nummi. Kaksi nollaa tuli, ilman niitä olisi ollut ihan oivat yhteispisteet, nyt 127.
Sannalle kiitos kuvaamisesta! :)

Paikkamakuu 0: Ihan hyvä suoritus. Jostain kumman syystä kuitenkin Jeriko nousi istumaan melkein heti kun oltiin menty piiloon. Siinä oli kyllä kaikenlaista hulinaa, yksi koira lähti heti ohjaajan perään ja se käytiin palauttamassa riviin. Ehkä sen vuoksi, en tiedä. Päätin kuitenkin ottaa hyödyn irti kisanomaisesta tilanteesta joka ei kuitenkaan ole virallinen, näyttäydyin piilon takaa ja käskin Jerikon hieman tiukemmin maahan, kaukkarit ainakin toimii! ;)
Tämän palautuksen jälkeen Jeriko pysyi loistavasti loppuajan (ainakin 2,5 minuuttia) maassa, ei vilkuillut muita vaan valppaan näköisenä mutta rentona makasi. Ei välittänyt vaikka yksi koira lähti rivistä vähän myöhemmin ja se käytiin taas palauttamassa riviin. Hyvä Jeriko! <3

Seuraaminen 8,5: Hyvää seuraamista, mutta tokoon kuulemma liian tiivistä. Kuulin sitten kaveriltani, että nykyisten sääntöjen mukaan koiran pitäisi seurata 10 sentin etäisyydellä ohjaajan reidestä! Jos näin on ja meitä kovasti sakotetaan tästä seuraamisesta, niin siihen loppuu meidän tokoilut. Naurettavaa, että pitää tehdä niin pk-tottiksesta poikkeavat säännöt, ettei millään voi saada molempien puolien tuomareita tyytyväisiksi. Mutta jos tarvitsee päättää, niin jätän tokon hinkkailut ja teen vaan tottista jälkikokeita varten. Tokoon olisin kyllä tykännyt treenata ruutua yms., mutta voidaan niitä tehdä sitten vaikka omaksi iloksemme. Mutta eipä vielä manata, katsotaan mitä virallisissa kokeissa sanotaan.
Joku häröily kävi tossa viimeisessä kulmassa, sama homma monilla muilla koirakoilla, jotain hajua siinä oli tms. Videolla näyttää siltä, että törmättäis Jerikon kanssa ja sen vuoksi ottaisi etäisyyttä, mutta ei siinä niin käynyt.
Sitä paitsi kentän ulkopuolella oli jotkut ihme riekkumiset menossa meidän suorituksen aikana. Mutta olen siis tyytyväinen Jerikon suoritukseen tässäkin, ei äännellyt (lukuunottamatta yhtä haukahdusta). Hassu juttu vaan kun Jerikoa alkaa aina aivastuttaa kesken seuraamisen! :DLiikkeestä maahanmeno 10: Tästä ei kuulemma Jaana Talakaan löytäisi valittamisen aihetta. ;DLuoksetulo 9: Jerikon tyyliin aika hidas, pysähtyminen ei aivan nappiin, mutta tosi hyvin jo kuitenkin. Lisää treeniä vaan, olen tyytyväinen edistykseen.Liikkeestä seisominen 5: Jerikolla tuli joku ajatuskatkos ja kävikin istumaan. Koskaan ei ole tätä liikettä ennen väärin tehnyt, mutta kerta se on ensimmäinenkin. :D Höpsö koira.Noutaminen 10: Täydellinen Päivin mielestä, mutta omasta mielestäni tuli aavistuksen vinoon eteen. Siirtyminen ei niin hyvä kuin luoksetulossa. Itse olisin antanut 9:n, mutta hyvä etten itse ollut arvostelemassa. ;)Kaukkarit 8: Tuplakäsky ensimmäiseen istumaan nousuun, muuten teki puhtaalla tekniikalla ja hyvin, omaksi itsekseen jopa nousi aika reippaasti istumaan.Estehyppy 0: Tästä oli vähän tuomarin ja liikkurin välillä epäselvyyttä tuleeko 5 vai 0, mutta samapa tuo näin epävirallisissa. Anyway, Jeriko tuli takaisin esteen sivusta ja tekipä vielä "väärän" luoksetulon ja tuli suoraan perusasentoon. Nolla on ihan ok siitä hyvästä. :DKokonaisvaikutus 9: Käskytin kuulemma hyvällä sävyllä koiraa ja yhteistyö näytti pelaavan. Liikkeiden välissä tosin Jeriko meinasi aina lähteä jonnekin haahuilemaan..

Että sellaista. Olen ihan tyytyväinen, paljon on edistytty ja pahimpia ongelmia ylitetty. Vähän jännitti paikkamakuu kun kisapaikalla oli tolleri joka innoissaan riekkui hihnassa ja haukkui kaikille koirille, tämä koira olikin sitten onneksi ALO-luokassa, olisi muuten ollut aika paha häiriö Jerikolle! :D Nyt oltiin rivin päässä, vieressä iso villakoira, joka myös vilkuili Jerikoa kovasti rivissä ennen kuin jätettiin koirat, ja jänskätin että viedäänkö mun kovalta työltä pohja, mutta hyvin meni. Eikä Jeriko tosiaan edes vilkuillut muita koiria, istumaannousu oli joku hassu ajatuskatkos tms.

Luoksetuloon olen hakenut nyt vauhtia Jonnan neuvoilla ja toimii kyllä ihan hyvin, vaikka ei Jerikosta ikinä mitään rakettia tule. Saan kuitenkin sillä sille vauhtia, suoraan tulemista ja vähän sitä röyhkeyttä että suoraan päälle vaan! Eilen illalla keksin sitten idean jota kokeilin tänään aamupäivällä Tuijan kanssa treenatessa: jätin luoksetulomatkan keskivaiheille hiirimaton ajatuksena, että käskytän juuri sitä ennen ja kun saisi sillä muutamia onnistuneita pysäytyksiä niin ottaisin pois ja toivoisin, että nopea pysähtyminen siirtyisi luoksetuloon ylipäätään. Muutamia kertoja sitten otettiin maton kanssa, ensimmäisellä kerralla juoksi ohi ja huomasi vasta kohdalla, pysähtyi vähän hiirimaton jälkeen. Toisella kertaa jo vähän parempi pysähtyminen ja kolmannella kerralla todella nopea upea pysähtyminen, kävi kyllä maahan maton päälle mutta aivan sama! Bileet!! :D Jatkossa vielä näitä toistoja niin, että pysähtyy nopeasti (seisomaan) ja sitten katsotaan onko ollut vaikutusta. Ainakin tosiaan mölleissä nyt jo pysähtyi vähän paremmin, eli toiveikas olen.

Paluuhyppyä tarvitsee myös treenailla vielä, ettei enää tulisi tuollaisia mokia.

Illemmalla käytiin vielä paimentamassa. Lampaat oli isoja Oxford down ja Texel-lampaita, vanhoja konkareita sitäpaitsi jotka osasi kyllä pistää vastaankin. Haut ja kaaret on kyllä todella hyviä, muutamia kertoja Jeriko lähti pysäyttämään lampaita niiden katosten takaa niin ettei sillä ollut näköyhteyttä muhun, mutta hyvin pärjäsi! Ajo on edelleen ongelmallista ja siinä kun sitä hinkkasin ja Jerikoa koko ajan käskytin niin kävi vähän epävarmaksi ja yksi lammas matami sitten päätti vähän yrittää pelotella Jerikoa. Kuitenkin kun rohkaisin niin hyvin meni. Jatkossa täytyy ottaa ajamisharjoitukset pitkässä liinassa, niin voi sillä pysäyttää jos lähtee valumaan kaarelle eikä tarvitse niin kovasti ääntä ja painetta käyttää. Toivon mukaan sillä menetelmällä saadaan ajot paremmin onnistumaan. Vaikka kyllähän niissäkin on jo edistystä tapahtunut, monia ihan hyviä pätkiä tuli, mutta lopulta Jeriko aina meinaa valua kaarelle. Helpompi siis jos voi liinalla estää eikä tarvitse paineistaa niin paljoa.

Hyvä ja vilkas päivä siis takana. Huomenna lähdetään mökille viettämään vapaaviikonloppua.... Ellen sitten tee jälkeä Jerikolle joku päivä... ;)

Ei kommentteja: