sunnuntai 12. kesäkuuta 2011

Erkkarissa

Lauantaina lähdettiin ajelemaan kohti Vantaata. Jätettiin Jeriko Anitalle hoitoon ja saatiin vielä kyytikin Espoon tuomiokirkolle missä serkkuni vihittiin. Yöllä saatiin isoveljeltä kyyti takaisin Vantaalle ja kömmittiin Anitalle nukkumaan. Anitalle vielä suuren suuri kiitos yösijasta, kyydistä ja Jerikon hoidosta! :)

Aamulla sitten pirteänä herättiin erkkariin. Päivä oli kuuma, mutta saatiin Jerikon kevytmetallihäkki hyvään paikkaan rotuyhdistyksen katoksen viereen missä oli varjo koko päivän. Kyllä huomasi kuinka hyvät oltavat meillä siinä oli kun kävi muualla ja meinasi heti läkähtyä.

Jeriko oli nuorten luokassa, luokassa vain kaksi urosta. Tuomarina Robert Tunnicliff. EH tuloksena tällaisella arvostelulla:
"18 months, sable. Beautiful head, good mouth, good eye. Front angulation is poor. Rear angulation ok. Would prefer little more neck to make a perfect picture. Front movement is good, rear is poor, gay tail. Beautiful coat. Presentation is good, would prefer trimmed hocks."

Tuomari kyllä todella tuntui tykkäävän Jerikon päästä, tutkiessaan käytti vielä suurempia superlatiiveja kuin mitä itse arvostelussa, katsoi ensin ja kehui, mittaili sitten vielä vähän tarkemmin ja kehui kovasti. Esitin Jerikon hyvin vapaasti, annoin sen itse hakea hyvä seisoma-asento ja korjasin jalan paikkaa vain kerran tai pari. Kaulaa olisi varmaan saanut paremmin esiin kun olisi nostanut päätä hihnalla, tai sitten jo sillä että Jerikon harjaa vähän karsii. :D En tiedä seisoiko Jeriko nyt jotenkin huonosti etujalkojat liian edessä, kun tähän mennessä olen ollut uskossa että kulmautuminen on hyvä myös edestä, mutta en siinä seisottaessa kyllä huomannut asennossa mitään vikaa. Kintereet olisi pitänyt muistaa pyytää Outia siistimään, itse olin muuten siistinyt turkkia, mutta en uskaltanut niihin koskea kun joskus taannoin leikkelin niitä vähän liikaakin. :D

Kaiken kaikkiaan kuitenkin olen ihan tyytyväinen. Jeriko esiintyi mielestäni hyvin eikä edes nostanut häntää missään vaiheessa aivan selän päälle. Yhdessä kohtaa kantoi sitä jopa selän tasolla, mikä on Jerikolta aika hyvin (!), vaikka itse en henk. koht. välitä vaikka sojottaisi kohti Jerikon takaraivoa. :D Jeriko myös käyttäytyi alueella erinomaisesti, rauhoittui hyvin häkkiinsä ja puikkelehti koirapaljouden keskellä ilman mitään ongelmia. Pientä örinää piti parille urokselle pitää, muttei mitään oikeaa riidan haastamista, ja suurimman osan kanssa Jeriko olisi tykännyt vain leikkiä. ;)
Jerikolta furminoitiin turkkia jos launtaina ja vielä sunnuntainakin vähän lisää kun sitä vaan riittää ja riittää, kiva kuitenkin että Jeriko sai siitä kehuja. Minulle riittäisi kyllä vähempikin karva ja kotona furminoitiin Jeriko oikein perusteellisesti! Melkein Jerikon itsensä kokoinen kasa karvaa lähti ja välillä oli herkkiäkin paikkoja kun iho oli hieman ärtynyt ilmeisesti viime viikonlopun uintien jäljiltä, mutta Jeriko jaksoi hyvin kun Matti lohdutteli. Reipas poika!Näyttelyt on kyllä vähän olleet mulla pohdinnan alla lähiaikoina ylipäätään. Alun perinkään en ole ollut kovin innokas näyttelyihminen ja nyt mietin kannattaako niissä nyt juosta kun on kuitenkin tarpeeksi hyvät arvostelut että voi valioitua käyttöpuolelta jos joskus niin hyvin edetään. Muotovalion arvon saaminen olisi vähintäänkin suuren vaivan alla jollei melkein mahdotonta. Itse vaan en kerta kaikkiaan taida olla näyttelyihminen.. :D Näyttelyissä ei vaan ole erityisen hauskaa käydä (enkä väitä etteikö tähän vaikuttaisi osaltaan myös se, ettei EH:ta parempaa ole vielä herunut) ja koiraakin käy sääliksi, hauskempaa olisi olla vaikka paimentamassa tai agilitytreeneissä. ;) Katsotaan siis kuinka meitä jatkossa kehissä nähdään........... Mulle ei ole niin vakavaa suuntaan tai toiseen. :)
Minun silmissä Jeriko tulee aina olemaan ihana ja kaunis. <3

Ei kommentteja: