torstai 16. kesäkuuta 2011

Back to basics

Olen tässä suunnitellut vähän tarkemmin meidän jälkitreenejä tälle kesälle. Viikonloppuna taidan käydä tekemässä taas peltojäljen, mutta olen myös päättänyt että palataan vähän alkeisiinkin ja vahvistetaan niitä, ei voi olla mitään haittaa! Päätin, että tehdään nyt lenkkien yhteydessä herkkuruutuja ja vahvistetaan Jerikolle sitä, että rikotun maan haju tarkoittaa ruokaa ja nenän käyttöön rauhoittumista. Tähän mennessä olen tehnyt kolme herkkuruutua, kaksi eilen ja yhden tänään. Matinkin olisi tarkoitus tähän osallistua omilla lenkeillään Jerikon kanssa. ;)

Nyt on kyllä mennyt hyvin, Jeriko on tosi tarkkaan haistellut ruudun eikä harhaudu siitä mihinkään, palaa heti kun huomaa, että haju loppui. Syö frolicit ihan hyvällä ruokahalulla ja olen sitten ottanut pois kun vielä etsii viimeisiä. Uskon kyllä, että tämä vahvistaa tarkkuutta jäljelläkin, ja ehkä myös yhdistää vähän rauhallisempaa mielentilaa siihen. Ajattelin, että voisi viikon verran tehdä tässä aina lenkeillä ruutua, sitten siirtyä kolmioon ja siitä muutama askel jälkeä, tämän kanssa voi hyvin harjoitella eri lähetys suuntia ja janaa. Tätäkin voisi tehdä vaikka viikon, ja sitten supistaa kolmio vaan jäljeksi ja tästä kunnon jana harjoituksia. Samaan aikaan kyllä varmasti tehdään kunnon jälkeäkin, mutta toivon että tämä parantaa jäljen ajoa osaltaan. Kieltämättä alkuvaiheessa ruutujen tekeminen jäi varmaan liian vähiin, kun ei oikein ollut käsitystä kuinka paljon niitä pitäisi tehdä ja sitten lähdettiinkin jo jälkeä tekemään.. Eli vahvistetaan pohjaa. :)
Katsotaan kuinka suuri vaikutus tällä sitten on itse jäljestykseen, jos vaikka kehtaisi kokeeseen lähteä loppusyksystä jos hyvin kehittyy... ;)

Tänään oltiin paimentamassa. Kokeiltiin ajon harjoittelua liinan kanssa niin kuin taisin edellisessä päivityksessä puhuakin. Noh, ajaminen oli taas hivenen parempaa, suorempaa meni ja pidempiä matkoja, vauhtia vielä välillä vähän liikaa. Mutta sitten kun jätti liinan perään ja pisti kaarelle, niin eihän siitä mitään tullut! Ei tietoakaan kunnon flankeista, rynni vaan melko suoraan päälle ja sikaili. Aivan erilaista menoa kuin tässä ollut muuten kesän aikana! Päädyin sitten siihen tulokseen, että kokee vapaana perässäkin juoksevan hihnan painon paineeksi, ja suoraa takaa tuleva paine pistää juoksemaan lujempaa suoraan eteen ja flankit jää sen vuoksi tekemättä ja muutenkin tulee hätäiltyä. Toinen kierros lampailla tehtiin sitten taas ilman liinaa ja toimi sitten paremmin. Flankit löytyi taas ja nätisti toimi, on se kumma kuinka pienen pieni paine tekee suuren muutoksen! Nyt tosiaan ajoa saatiin jo taas aavistus paremmin kuin viime kerralla, pikku hiljaa sekin siitä kehittyy..

Ei kommentteja: