torstai 28. huhtikuuta 2011

Kontaktin tehotreeni

Tiistain treeneissä tuli taas kontaktit eteen ja Jeriko ei edelleenkään tajua niitä takajalkojaan. Oli kyllä turhauttavaa ja ärsyttävää, varsinkin kun kaikki muut ryhmän koirat osaa kontaktit hienosti! Tosin nämä koirat paljon Jerikoa persompia ruualle (kahta näistä palkataan ihan yksinomaan ruualla), joten tämä "nakki kontaktin eteen" -opetustekniikka toimii niillä paljon paremmin.
Tästä sisuuntuneena varasin vielä vuoron Meirän hallista joka puretaan tällä viikolla, ja lähdin tänään treenaamaan. Ronjakin pääsi mukaan, kun Tuija on kipeä ja lupasin lenkittää ja treenata. Meidänkin kannalta kiva, että Jeriko sai treeniin taukoja. :)

Olen tässä jo pidemmän aikaa tuskaillut noita kontaktiesteitä ja sitä ettei Jeriko tajua tällä opetusmenetelmällä mitä siltä odotetaan. Niinpä sitten päätin alkaa tekemään asiaa ihan niin kuin itse parhaaksi näen.
Laitoin kontaktin eteen meidän kosketusalustan eli hiirimaton, ja nostelin Jerikoa muutamia kertoja puomin alastulolle ja siitä vapautin koskettamaan. Naksautin ja palkkasin vain jos tasapaino säilyi ja takajalat pysyi kyydissä. Tämä harjoitus molemmissa päissä puomia.

Sitten otin hiirimaton pois ja aloin vaan yksinkertaisesti naksuttamaan siitä, että Jeriko pysähtyi kontaktille ja jalat pysyi mukana. Jos ei pysynyt, niin nostin uudestaan samaan kohtaan ja palkkasin vasta kun onnistui. Jeriko hoksasi jutun juonen kyllä todella nopeasti, näin tämä olisi meillä pitänyt opettaa aluen pitäenkin!
Sitten pikku hiljaa nostelin kauemmaksi puomille ja lähetin menemään koko puomin, itse kävelin rauhallisesti takana/rinnalla ja suhisin (tästä Jeriko hidastaa) jos Jeriko meni liian lujaa siihen nähden, että pitäisi kontakti tehdä. Alkoi kyllä kerta kaikkiaan hyvin sujumaan! Jeriko pysähtyi selvästi paremmin kuin koskaan nakin kanssa, ja aivan selvästi tajusi että siihen pitää pysähtyä. Olin kuitenkin tosi tarkka, jos edes toinen takajalka tuli alas esteeltä niin otettiin kokonaan uusiksi. Ja Jeriko tajusi! :) :)
Lopulta hölkkäilin rauhallisesti Jerikon ohi ja puomin pään ohi ja jätin Jerikon suorittamaan kontaktia, tosi hyvin meni!

Tietenkään ei ole vielä häiriönsieto mitään sellaista, että viitsisi radassa tätä vielä tehdä, siispä ei tehdäkään, mutta olen aivan innoissani kun Jerikon nyt vihdoin tajusi homman juonen. Tämä toimii meillä ja tällä jatketaan, nakkeja ei enää kontaktin eteen ja jos joku jalka tai molemmat tippuu alas, niin en korjaa sitä itse, vaan tehdään uudestaan ja Jeriko saa itse miettiä miten se pitikään suorittaa. Tämä oli kyllä hyvä, olen tyytyväinen. :) Lisää omia treenivuoroja niin saadaan paremmin hinkattua tuota kontaktia. Ja A:n kontakti on vielä opettelematta, vaikka onkin sama juttu niin täytyy sekin erikseen opettaa..

Ensi maanantaina alkaa YLÖKK:n treenivuorot, jännä nähdä millaista siellä treenataan. :)

Ja vielä loppuhuomautuksena se, että on kyllä nyt kivaa kun on ilmastoitu auto! :) Jeriko ja Ronja olivat molemmat aivan puhki treenin jälkeen, tunti kahdelle koiralle on aikas paljon vaikka teinkin lyhyitä harjoituksia. Nyt sai sitten mukavasti ilmastoinnilla auton viileäksi ettei koirilla ollut niin tuskainen olo. Ja mahtuu paremmin, I like. :)

Pieni lisäys vielä: Onhan se niinkin, että tuolla nakkitekniikalla kiirehdittiin aivan liikaa, ei olisi vielä ollut laisinkaan valmis siihen, että ottaa radassa ja niin vaan otettiin. Tällä kertaa aion olla viisaampi eikä tehdä kontaktiesteitä rada osina ennen kuin on tarpeeksi varmat.

Ei kommentteja: