lauantai 16. huhtikuuta 2011

Viime päivityksestä taas vierähtänyt viikko, koulussa on kyllä niin kiireistä ettei oikein mitään ehdi tehdä.

Tiistaina oltiin kuitenkin agilitytreeneissä ja hyvin meni! Hanna teetti meille aikas vaikeaa rataa, oli vielä post-it -lapuilla merkinnyt esteet niin kuin kisoissa ja piti itse tutustua rataan. Aloitettiin vaatimattomalla 17 esteellä. :D Toki Hanna sitten neuvoi jos näytti siltä ettei oikein ymmärretty oikein millä lailla ohjaten esteet pitäisi mennä.

Rata oli tosiaan melko pitkä ja vaikea sisältäen vähän kaikenlaisia ohjauskiemuroita esteen välistä vedosta ja takaakierrosta valssiin ja jaakotukseen. Kepeilläkin oli vain neljä verkkoa, aukot alussa ja lopussa, keskellä tupla-aukko. Ensin tuntui siltä että eihän tämä nyt millään onnistu, mutta menikin yllättävän hyvin. :) Aluksi Jeriko oli kyllä vähän turhan kierroksilla, haukkui eikä oikein kuunnellut. Ei nyt taidettu ihan suoraan saada rataa menemään, aluksi joutui kepeillä auttamaan, mutta meni hyvin ja kontaktit puomilla ja A:lla oli jo vähän paremmat. Kepeillä Hanna päätti, että annetaan Jerikon vaan itse pähkäillä miten ne aukot mennään ja itse kävelin takana, ja niinhän se vaan pujotteli kaiken lopulta hienosti itse! :)

Toisella ratavuorolla rataa sitten pidennettiin 23 esteeseen! :D Tämä vasta menikin hienosti! Kepit Jeriko pujotteli niin nopeasti itse, etten ehtinyt edes mukaan kun heti olisi pitänyt tehdä takaakierto esteelle, vaan Jeriko juoksi esteen sivusta ohi ja sitten kutsulla kyllä tuli esteen oikealta puolelta yli ja jatkettiin hirveällä vauhdilla. Jaakotuksetkin meni yllättävän hyvin, vaikka viimeksi kun niitä harjoiteltiin tuntui ettei Jeriko ollenkaan tajunnut. Tässä suorituksessa tuli vain yksi virhe radan loppupuolella, kun piti ohjata putkeen joka oli A:n ylöstulon ympärillä. Ohjasin sitten niin huolellisesti sivuun ja jätin vielä "putki"-käskyn niin myöhäiseksi, että Jeriko tuli sivulta ohi. Mutta seuraavalla kerralla putkeen hienosti. Olin kyllä tyytyväinen, vaikea ja pitkä rata ja tosi hienosti meni! Ei ykkösissä tuollaisia vastaa tule! :D

Keskiviikosta perjantaihin olin Lahdessa opintokäynnillä, kissat hoidossa Pälkäneellä ja Jeriko Tuijalla. Oli kuulemma ihan kivasti mennyt, sitä lukuunottamatta että Jeriko oli yöllä ollut vähän turhan virkeä ja leikkisä. :D Kiitos Tuija kun jaksoit poikaa.

Tänään pakkasin sitten uudestaan Jerikon, Lulun ja Lallin autoon, ja lähdettiin Parkanoon. Treenitaukoa on vähän ollut, niinpä nyt sitten otin vähän pihassa treeniä. Seuraaminen oli tosi hyvää eikä äännähdystäkään vaikka oli aika innoissaan. Noutaminen tosi hyvä!
Aloin opettamaan Jerikolle ruutuun menemistä. Merkinhän olen jo opettanut ja sen Jeriko hakee hienosti käskyllä, hakeutuu suoraan "tasapainopisteeseen" merkin taakse ilman mitään lelu- tai herkkukohteita. Palkannut olen ensin herkulla, nykyään pallolla.

Ruudun harjoittelussa tuli tietenkin vastaan sitten tämä, että Jeriko halusi vähän väliä tarjota merkkiä, mutta hyvin lähti sujumaan kuitenkin. Vein ensin hiirimattoa (joka toimii meillä kosketusalustana tassulle) ruudun keskelle ja sanoin Jerikon mennessä käskysanaa. Tätä kun oltiin tehty jotain kertoja otin maton pois ja odotin, että Jeriko hakeutui jota kuinkin ruudun keskelle itse. Välillä meinasi tässä alkaa tarjoamaan merkkiä, sitten hiirimatto takaisin, pari toistoa ja taas hiirimatto pois. Parissa erässä treenattiin tätä tänään, ja viimeisemmällä kerralla saatiin lopuksi kolme peräkkäistä ruutuun menoa pelkällä käskyllä suoraan keskelle ilman hiirimattoa. Tästä jättipottina kasa nakkia ja palloleikki palkaksi, selvästi alkoi jo hoksata ideaa. :)

Tästä sitten jatketaan, nyt olen saanut myös metallikapulan kohtuuhintaan kun tilattiin yhdessä Tuijan ja Liisan kanssa (kapula saatiin siis jo vähän aikaa sitten) ja sitäkin olisi tarkoitus alkaa tässä jossain vaiheessa treenailemaan. Olen tässä miettinyt, että kunhan saadaan treenattua paikkamakuu kuntoon, niin en enää menisi alokasluokkaan kokeilemaan vaan siirryttäisiin suoraan avoimeen. Tuntuu, että turha sitä alokasluokkaa on hinkata kun kuitenkin on jo ykköstulos, ja kunhan saadaan oma paikkamakuu TODELLA kuntoon, niin en halua ottaa riskiä, että alokasluokassa kävisi taas jotain ja koiria lähtisi rivistä tms (avoimessa luokassa ehkä yleensä ottaen varmempia koiria). Tietenkin vie pidemmän aikaa treenata paikkamakuu avoimen luokan tasolle, mutta uskon että kunhan muiden koirien viehätys saadaan hälvennettyä, niin mun piiloon menemisen ei pitäisi olla Jerikolle suuri ongelma kun jo viime kesänä kiertelin mökkiä Jerikon paikkamakuun aikana. Katsotaan nyt kuinka nopeasti saadaan paikkamakuu kuntoon ja päästään taas kokeisiin, toivon mukaan tässä parin kuukauden sisällä. Mutta kokeeseen ei tietenkään mennä ennen kuin paikkamakuu on ollut pidemmän aikaa hyvin varma, meni siihen kuinka kauan tahansa.

Havahduin myös tänään, että pellot alkaa olemaan suurelta osin kuivia. Taidanpa mennä ensi viikolla jälkeä tekemään. ;)

Ei kommentteja: