sunnuntai 24. huhtikuuta 2011

Paimennuspäivä

Tänään oli Janika Karenmaan järjestämä paimennuspäivä Somerolla. Tea lähti mukaan katselemaan ja kuvaamaan. Sattui todella hieno sää meille, hieno päivä oli! Jeriko kyllä tuuheassa turkissaan oli todella kuumissaan, ja vähän ajattelin (näyttelyistä viis) furminoida ettei poika olisi aina lämpöhalvauksen partaalla kun treenataan. Esim. agilitytreenit nyt kesällä ulkona tulee olemaan todella tuskaisia tuossa turkissa, olen kuitenkin sitä mieltä että koiran hyvinvointi tulee ennen näyttelytuloksia. Ja voinhan sitten näyttelyissä pöyhiä turkin ennen kehään menoa jos se on siitä kiinni. Furminaattori siis odottaa kunhan tästä koneelta ehdin.

Paimennus meni kyllä ihan kivasti, oltiin ensin kaksi kertaa pienemmässä treeniaitauksessa, joista ensimmäinen kerta meni ehkä parhaiten. Sen jälkeen oltiin isolla laitumella noin 30 lampaan kanssa. Siellä meni aika kivasti, ei ainakaan lauma räjähtänyt niin kuin pelkäsin, mutta Jerikolla alkoi ehkä olemaan jo takki vähän tyhjä ja meinasi lähteä välillä touhuamaan jotain muuta. Luulen, että oli taas vähän sijaistoimintaa kun vaadittiin niin paljon ja ehkä ei enää olisi jaksanut työskennellä. Neljä kertaa oli Jerikolle nyt aika paljon, oli aika puhki.



Kaikenkaikkiaan kuitenkin ihan hienosti meni, Jeriko taittuu hyvin molempiin suuntiin, vaikka loppua kohden alkoi kyllä korvat kadota ja ehkä ne silmätkin, ja yritti välillä vaan väkisin änkeä ohi. Maahanmenokin tuotti välillä tuskaa kun olisi kovasti halunnut jatkaa. Mutta siis ihan kivasti taittuu ja ajojakin mukavasti. Hakukaarta pitäisi treenata nyt isommaksi, Jeriko tekee ne hieman liian tiukkaan ja säikymmät lampaat saattaisi pinkoa matkoihinsa vaikka Jeriko nätisti meneekin. Siitä siis jatketaan. :)

Blogspot heikentää ladattavien videoiden laatua niin paljon, että latasin videot nyt you tubeen, linkit alla:

http://www.youtube.com/watch?v=KkaEyDVIzyI
http://www.youtube.com/watch?v=KkaEyDVIzyI
http://www.youtube.com/watch?v=KxsnxLR1kRY

Paimennustreenin jälkeen Marika vielä tarjosi Zaggaa ja Swedua Jerikolla paikkamakuukavereiksi, ja Zaggan kaksi pentua tuli vielä häiriöksi. Pennut oli Jerikolle se kova pala, ja melko pian siitä sitten nousikin. Tästä komensin todella tiukasti ja palautin paikalleen. Tämän jälkeen pysyi tosi hyvin vaikka pentuja tahallaan kuljetettiin Jerikon ympärillä, ja Marika kutsui Zaggan pois rivistä. Tästä vapautin ja kehuin ja kun siinä juteltiin Jeriko pääsi vähän leikkimään pentujen kanssa. Hetken päästä keskeytin leikin ja otin uuden lyhyen paikkamakuun, tämäkin sujui ihan hyvin, kielsin jos edes katsoi pentujen leikkiä, ja Jeriko pysyi hyvin aloillaan. Siinä sitten kun tehtiin lähtöä Jeriko pääsi vielä kunnolla leikkimään pentujen kanssa, oli kyllä taas aivan ihastuksissaan! :)

Tämä oli varmasti hyvä treeni, pääsin kunnolla kieltämään Jerikoa kun muut koirat ei siitä olleet moksiskaan, ja Jeriko sai toisaalta sitten lopulta kuitenkin leikkiä. Tuntui, että Jeriko olisi ehkä vähän tajunnut, että siellä pitää ihan oikeasti maata eikä mitään leikkimään lähdetä, sen aika on sitten kun minä annan luvan. Kiitos Marikalle avustuksesta! :)

Jeriko on kyllä hauska kun on niin ihastuksissaan pennuista, se on kyllä mainio leikittäjä. Ollaan tässä käyty pari kertaa katsomassa pikkuveljen ja hänen avokkinsa uutta pentua Ronjaa, ja varsinkin eilen niillä oli kyllä aivan mahtavat leikit! Jeriko pyöri selällään ja oli muutenkin aivan mainio. <3







Lisäys: Paimentaessa tosiaan treenattiinkin jo aika paljon sitä hakukaarta ja lähetin Jerikoa kauempaakin hakemaan lampaita, laajuutta yritettiin saada siihen kaareen. Se olikin varmaan Jerikolle erityisen raskasta kun treenattiin sitä niin paljon, ja voi olla, että siitä johtui loppua kohden lisääntyvä korvattomuus ja se, että Jeriko yritti kiertää mun taakse (vaikka sen yli ollaan kuitenkin päästy jo muutama treenikerta sitten), yritti ehkä päästä vähän helpommalla.

Mutta tässä on siis meille tämän kesän treenitavoite, saada Jerikolle sopivan pulleat hakukaaret. :)

Ei kommentteja: