lauantai 19. maaliskuuta 2011

Koetta katsomassa

Tuija lähti tänään Ronjan kanssa kokeeseen ja me lähdettiin Liisan kanssa seuraksi mukaan. Otin myös Jerikon mukaan sillä ajatuksella, että harjoitellaan vaan koepaikalla rauhoittumista. Jeriko olikin melkein koko ajan siinä mun jaloissa, mutta yllätys yllätys, se olikin heti alusta asti ihan rauhallinen. Tietenkään en itse jännittänyt tai mitään, mutta en kyllä kokeessakaan niin paljoa ja toisaalta Jeriko on ylipäätään välillä ollut rauhaton jos mennään vaikka vain eläinkauppaan missä sen pitäisi vaan olla rauhassa eikä tehdä mitään. Mutta nyt tosiaan makoili tai istui vaan siinä mun jaloissa ja välillä katseli vähän muita koiria. Muiden koirien turhaa katselua kyllä estin ja kiinnitin huomiota itseeni ja tosi hyvin siinä menikin. Eikä mitään sellaista vinkumista ja rauhattomuutta mitä on ollut kokeessa odotellessa, varsinkin nyt tässä viimeisimmässä kun lähtökin oli mitä oli, mutta myös Porin kokeessa.. Ehkä jotain on kypsynyt Jerikon korvien välissä..?

Tein sitten siinä välillä muutamia harjoituksia, että otin Jerikoa perusasentoon ja siitä taas Liisa tai Tuija käskytteli ja palkkasin hiljaisuudesta. Tässä meinasi vähän alkaa taas ääntely päästä vallalle, mutta sitten ihan yhtäkkiä joku vipu kääntyi Jerikon päässä ja se alkoikin suorittamaan aivan täysin hiljaisesti, ei pienintäkään pihausta missään kohtaa. Lähdin sitten kunnolla seurauttamaankin ja siinäkin oli aivan hiljaa, ei edes meinannut äännellä. En tiedä mitä siinä tapahtui, mutta muutos tuli niin kuin nappia painamalla, Liisa ja Tuijakin sen huomasi. Olin kyllä todella tyytyväinen! :)

Tästä tuli kyllä tosi toiveikas olo ton ääntelyongelman suhteen, ehkä meillä onkin toivoa! ;) Nyt sitten vaan toivon, että Jeriko olisi tajunnut mitä siltä hain ja pitäis sen mielessään jatkossakin, että pitää olla hiljaa. Kuitenkin siis todella hyvä fiilis kun meni niin hyvin, samoilla harjoituksilla siis jatketaan ja jos kaikki menee hyvin ja päästään kunnon hiljaisia seuraamisia tekemään niin sitten kiinnitetään huomiota siihen palkkaamattomuuteen totutteluun ja sopivan viretason etsintään. Nyt palkkasin nakilla. Lelut on kyllä ehdottomasti kiellossa meillä seuraamisen palkkaamisessa ainakin toistaiseksi.

2 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Jeeee! Hyvä Jeriko ja hyvä te! :)

Sabina kirjoitti...

Niin mäkin aattelin, että "JEEE!" :) :)