tiistai 15. maaliskuuta 2011

Hannan kanssa tokoilemassa

Kaksi viikko treenitaukoa takana ja nyt sitten lähdettiin Hannan R:n kanssa tokoilemaan. Ollaan tosiaan sisällä treenailtu, mutta se mitä sisällä pystyy tekemään on aika rajallista. Itse olin jo aivan hyppimässä seinille, on kyllä ottanut koville, varmaan enemmän kuin Jerikolla! :D

Mutta olipa Jerikossakin virtaa nyt treenaillessa, ääntely seuraamisessa oli kuin kokeessa oltais! :D
Saatiinpa välillä hiljaisiakin lähtöjä, mutta oli ne harvassa. Muuten seuraaminen oli hyvää, käännökset oikein hyviä. Yritin kysyä Hannalta onko täyskäännös oikealta vai vasemmalta parempi, kumpi näyttää paremmalta, mutta molemmat kuulemma hyviä. Täytyy siis ihan itse päättää kumpaa tehdään jatkossa kokeissa, olen vähän sitä miettinyt että vasemman kautta voisi olla sen puolesta parempi ettei koira voi ainakaan silleen jäädä jälkeen ja olla väljä. Oikealle käännös täytyy itse tehdä tosi rauhallisesti ja huolella että Jeriko ehtii mukaan ja kokeessa on tietty aina se mahdollisuus että hätäilee. Toisaalta kokeessa jos hätäilee vasemmalta tehtävän täyskäännöksen niin jyrää koiran. Eli päätä nyt siinä sitten! :D Mielipiteitä?

Seuraamisesta olen tässä miettinyt, että alkaisin palkkaamaan siinä pelkillä kehuilla ihan järjestään, siis lelut ja nakit jäis ihan kokonaan tai ainakin valtaosin. Jotenkin en sitten taas kuitenkaan malttanut tehdä niin kun tälleen pitkän tauon jälkeen treenattiin, mutta kun Hannan kanssa puhuttiin, niin oli samaa mieltä että kokeilemisen arvoinen juttu. Taidanpa siis jatkossa tehdä niin, uskon että sillä saadaan Jerikon ylivirettä seuraamisessa ehkä alaspäin, enkä toisaalta usko että palkkaamattomuus tekee silleen hallaa kun Jeriko palkkautuu aika hyvin pelkistä kehuistakin. Vie tietenkin aika paljon aikaa ja pitää ihan oikeasti malttaa olla palkkaamatta, mutta uskon/toivon, että sillä saataisiin se palkan odotus ja ääntely pois. Vähän niin kuin samaa menetelmää kuin näissä uusissa paikkamakuuharjoituksissa, virettä alas.

Otettiin luoksetuloja muutama. Ensimmäisellä tuli vähän vinoon eikä edes tajunnut korjata, lähti sitten sivulle tulemaan uudesta "tule"-kutsusta. Sitten otettiin uusi ja siinä tuli hienosti suoraan, siirtyminen perusasentoon kahdessa osassa, ei siis paras mahdollinen. Ihan hyvä kokonaisuudessaan kuitenkin.


Sittenpä otinkin luoksetulon pysätyksen, tätä ollaan otettu lenkeillä, mutta ei oikeestaan koskaan treeneissä. Ehkä kerran joskus Liisan kanssa....? Anyway, tosi hienosti meni! Takapalkalla tehtiin, etäisyys oli sellainen noin 20 metriä, vauhti luoksetulossa juuri sopiva, ei yhtään ennakoinut mutta ei aivan täyttä häkääkään juossut. Pysähdys tosi nopea ja varma! Hyvä Jeriko! :)

Sitten vielä noutoa. Ensin heitin omalla pikkukapulalla, lähti hakemaan vauhdikkaasti ja syöksyikin ehkä vähän turhan innokkaasti kapulalle. Sitten tuli vähän huono ote kapulasta ja korjaili sitä tullessaan, vähän meni sellaiseksi pyörittelyksi, ei mikään paras mahdollinen. Hanna sitten ehdotti, että kokeilisin heidän isommalla kapulalla (600/650 g?). Heitinpä sitten sen ja Jeriko lähti hakemaan, tuli takaisin päin aivan vinossa, kurssi jotenkin ihan hukassa, ja sitten tiputti kapulan vähän ennen kuin pääsi mun luo. Pyysin uudestaan nostamaan siitä edestä, ja toi nätisti eteen. Tämä oli varmaan vaan pientä hämmennystä siitä että kapula olikin yhtäkkiä kolme kertaa painavampi kuin oma, koska toisella heitolla Jeriko kantoi kapulaa hyvin ja toi sen nopeasti suoraan eteen istuen. Taidanpa ostaa meille tokoakin varten vähän isomman kapulan, alkoi oma näyttämään niin naurettavalta tuon jälkeen. :D Ajattelin, että tokoon joku n. 400 g olis varmaan hyvä, ja sitten jos jäljessä tai jossain pääsis joskus siihen vaiheeseen että tottista oikeasti treenattais niin siihen sitten isompia. Mutta toi nykyinen on kyllä ehkä jo vähän naurettavan pieni. :DHyvät treenit kyllä oli, vaikka piti ottaa paikkamakuuta ja se unohtui. Mutta ehkä parempi tälleen treenitauon jälkeen ettei turhan paljoa tee. Kiitos Hannalle seurasta, neuvoista ja kuvausavusta. Lisäilen kuvia sitten kun pääsen pöytäkoneelle kuvia käsittelemään, nyt ei pääse kun Matti katsoo jääkiekkoa. ;)

Ei kommentteja: