keskiviikko 16. maaliskuuta 2011

JEEE!!!! :D

Vihdoin agilitytreenit! Olin itse vähän niin kuin yli-innokas koira tai sähköjänis kun treeneihin päästiin, hirveä into radalle ja tekemään! Jerikokin kyllä tavallista energisempi, haukkui aika paljon vaikkei yleensä juuri ollenkaan. Tehtiin tuplasylkkäriä, mikä kyllä aika vaikea liike. Välillä meni aivan sähellykseksi, en oikein hahmottanut että mihin suuntaan mikäkin olkapää ja käsi sojottaa. Saatiin kuitenkin sujumaan ihan hyvinkin ja se oli positiivista, että sylkkäri itsessään sujui hyvin. Jeriko oli kyllä varsinkin aluksi aika vallaton, hyppi esteitä vähän joka suuntaan jos en ollut tarkkana, kun halusi päästä tekemään. Rauhoittui kyllä sitten loppua kohden ja kun komensin tiukasti esteille karkaamisesta. Rimatkin lenteli kun ei oikein tauon jälkeen malttanut, mutta siis kaiken kaikkiaan kuitenkin ihan hyviäkin suorituksia saatiin aikaiseksi, kaikesta huolimatta. :D Ja kivaa oli!

Jäähdyttelylenkillä Tuija sitten keksi, että tehdäänpä paikkamakuu, ja niinpä sitä mentiin yhden hallin pihaan makuuttamaan koiria. Huomasi kyllä jo liikkeen alussa, että kotiharjoituksista on ollut hyötyä, aluksi perusasentoon pyytäessä Jeriko oli hyvin rauhaton, mutta kun käytin virittelysanaa ja silitin päästä niin kuin on ollut nyt tapana tehdä, niin rauhoittui silmin nähden ja hiljeni. Toimii siis! Siinä sitten ennen koirien jättämistä näytin Jerikolle vielä maata että "pää alas" ja laski päänsä siihen. Pari kertaa kävin aluksi uudestaan osoittamassa kun nosti päätään, sitten riitti kun sanoin siitä 5 metrin päästä että "pää alas". Todella rauhallisesti ja hyvin makasi kyllä, todella varman oloinen vaikka selän takana ojan tms. pienen maatilkun (kai siinä jotain pari puuta taisi olla..) takana kulki tie jossa autoja meni vähän väliä. Ei yhtään ääntelyä tai asennon vaihteluita lukuunottamatta muutamaa pään nostoa ja vilkaisua sivulle. Tästä palkaksi kehu ja silitys, ei muuta.
Selvästi ollaan nyt oikealla tiellä tämän suhteen ja odotan innolla, että päästään isommassa koiraporukassa testaamaan tätä! :)

Ei kommentteja: