perjantai 2. joulukuuta 2016

Kissanpentuja ja agilityä

On unohtunut kirjoitella, että meille tuli kolme uutta kissanpentua Kisu ry:ltä kotia etsimään. :) Pentukolmikko oli ilmestynyt jonkun  pihapiiriin pyörimään, varmaan etsimään pakkaselta suojaa. Kaksi lyhytkarvaista ja yksi pitkäkarvainen takkutukka. Sormet jo syyhyäis päästä selvittelemään tuota sen pehkoa, mutta suhde meidän välillä ei ole vielä ihan sillä luottamuksen asteella.. Nimiä pennuilla ei vielä ole, kun en ole päässyt sukupuoliakaan tarkastamaan (en viitsi väkisin napata kiinni), mutta eiköhän me pian sille asteelle edistytä. :)




Kaksi viikkoa pidetään pentuja eristyshuoneessa ja Jeriko on parkkeerannut taas sen huoneen oven eteen ja herkeämättä vahtii ja odottaa tilaisuutta, että pääsisi kisuja tervehtimään. No on se saanut ovelta kurkatakin pari kertaa, kun on niin hertainen.. ;)



Manta etsii edelleen omaa loppu elämän kotia. Sen pentu Mökö lähti tosiaan silloin noin kuukausi sitten omaa kotiin ja on pärjännyt siellä todella hienosti! Meillä arka pentu on heittäytynyt kehräileväksi sylikissaksi, aivan ihanaa. :) Toivotaan, että myös Manta löytäisi pian oman kodin.


Maanantaina oltiin agilitytreeneissä molempien koirien kanssa ja tehtiin Tanja Kurikan koulutuksessa aiemmin käytössä ollutta rataa. Oikein kiva rata ja hauskoja erikoisia juttuja kuten alun pituudella kohti nurkkaa hyppääminen ja tiukka käännös. Pieni välistävetosarja oli myös, jonkin kyllä ensin tein molemmille toiselta puolelta ohjaten takaakiertoina ja se meni kyllä hienosti molempien kanssa. Harjoituksen vuoksi kokeilin myös sitä epäluontevampaa puolta ja Jerikon sainkin rytmitettyä niin, että ilman erityistä kääntelyä, ihan pelkällä tiiviillä ohjauskädellä ja kutsulla sain Jerikon tulemaan esteiden välistä ja hetihän se myös hoksasi sen, että haluan sen ohjauksella ottamaan esteen siltä puolelta ja luki ohjausta tosi hyvin! Ukon laukka ja hyppy on sen verran pidemmälle kantavat, että vähän haastavampaa oli, mutta lopulta senkin kanssa onnistui. Tosin mä jäin sitten pahasti jälkeen, kun jouduin varmistelemaan niin paljon välistä tulemista, joten Ukon kanssa en tuollaista kyllä kisaradalla kokeilisi. A:n kontakti on Ukolla ollut kyllä nyt ainakin treeneissä todella napakka! Ja tällä viikolla treeneissä Ukolla oli taas tosi hienosti draivia. Katsotaan millaista on meno ensi viikolla kisoissa. ;)

Ei kommentteja: