tiistai 6. joulukuuta 2016

Nollasade

Tänään oli Tamskilla itsenäisyyspäivän kisat ja kun töistäkin tämän puolesta vapaata niin olin ilmoittanut molemmat koirat kisoihin. Ukon edelliset kisat oli ollut 18.9., eli tovi siitäkin vierähtänyt. Siitä sitten edelliset oli toukokuussa. Paljoa ei olla kisattu ja kesällä oli treenitaukoakin, mutta nyt lähden kuitenkin sillä ajatuksella kisoihin, että SM-nollia tehdään. Jerikon kanssa oli pienenä tavoitteena saada SM-nollat kasaan (kaksi puuttui).

Jeriko oli pojista ensimmäisenä vuorossa ja eka rata Johanna Wütrichin tekemä hyppyrata. Rata oli oikein kiva ja hyvää nollaa oltiinkin tekemässä kunnes ohjasin hypyn 17 takaakierron vähän huonosti ja Jeriko ottikin hypyn suoraan ja tästä HYL. Muuten oikein kivaa ja sujuvaa menoa. :)


Ukon kanssa sitten radalle. Meteli hallissa oli kyllä ihan korviahuumaava (medikoirat pitää ihan hullua meteliä :D ) ja huomas selvästi, että Ukko ei pystynyt vierestäkään oikein erottamaan käskyjä. Se ei reagoinut mun käskyihin ja esim. kun piti laittaa maahan odottamaan, piti näyttää Ukolle käsimerkillä maahan, että se ymmärsi. Mietin etukäteen rataantutustumisessa ja ennen radalle menoa, että tietyissä kohdissa täytyy erityisesti muistaa nyt antaa käsimerkki, kun ei voi luottaa siihen, että Ukko erottaa käskyt. Esimerkiksi putkilla kääntymiset oli tällaisia kohtia. Näytti siltä, että tämä toimikin ihan hyvin. Renkaan jälkeisen hypyn käännöksen ohjasin vähän huonosti ja Ukko meinasi karata kohti putkea, mutta joko kuuli kovemman huutoni ja havahtui siitä, tai sitten huomasi, että hävisin näkökentästä ja vilkaistessaan huomasi että olen ohjaamassa toisaalle... Mene ja tiedä. Joka tapauksessa tämän pelastuksen jälkeen kaikki meni hienosti ja saatiin nolla. :) Erityisen tyytyväinen olin Ukon keppeihin, teki nyt hyvin ja rytmikkäästi ja aika varman näköisesti suoritti ja hakikin itse kepeille, vaikka näissä on joskus ollut vaikeuksia. :)
Aika -5,24, etenemä 4,24 m/s, sijoitus 9./46.


Toisena sitten Salme Mujusen agilityrata. Salmen tyyliin aika vauhdikas jossa sitten pari tiukkaa käännöstä. Jerikon kanssa kaiken kaikkiaan sujuva ja kiva rata ja nollana maaliin. Aika -13,08, etenemä 4,22 m/s ja sijoitus 7./54.


 Ukon kanssa myös oikein sujuvaa menoa, ei mitään ylimääräistä. Valitettavasti teknisten ongelmien vuoksi (mun kännykkä tökki ja sekoili) tätä videota ei saatu videolle, mutta täytyy katsoa saanko sen livestreamista leikattua jotenkin tähän. :) Nollana kuitenkin maaliin, aika 9,69, etenemä 3,83 m/s ja sijoitus 12./54.
Sain livestreamin tallenteesta Ukon radan, mutta teknisen vian vuoksi myös tämä video on normaalia pikselisempi. Mutta laitanpa tähän silti, näkee siitä kun me liikutaan radalla. ;)

Ukon agirata A

 Viimeisenä vielä toinen agilityrata. Jeriko oli ennen rataa vähän kierroksilla, kiskoi hihnassa heikkopäisenä ja jouduin jopa vähän suutahtamaan sille ja ärähtämään tiukemmin, että sain sitä mitenkään kuulolle. Sain sen kuitenkin takaisin lapaseen ja nollattua omankin pään ja ilman suurempia vaikeuksia myös viimeinen rata nollana maaliin, joten Jerikolle näistä kisoista tuplanolla ja näin ollen SM-nollat kasassa! :) Aika -5,63, etenemä 4,01 m/s ja sijoitus 6./52.



Ukon kanssa sitten vielä viimeinen rata. Lähdin radalle sillä ajatuksella, että tripla tehdään ja niinhän se viimeinenkin nolla sieltä tuli ja varsin sujuvalla radalla. Ihan loppusuoralla reitti vähän valui pitkäksi kohdassa jossa taas sain Jerikon ihan suullisella käskyllä kutsuttua viimeisen hypyn päällejuoksuun, joten en tiedä oliko valuminen siitä kiinni, mutta hienosti Ukko kyllä korjasi tilanteen ja edelleen vaikka olin vähän tielläkin niin suoritti hypyn puhtaasti. Aika -4,53, etenemä 3,91 m/s, sijoitus 7./52. Näin ollen Ukolle TRIPLANOLLA! :)


 Olen kyllä tosi tyytyväinen tähän päivään, ei varmaan muuta voisikaan. :) Onnistuin rytmittämään molempien kanssa hyvin, ja radat oli kaikin puolin soljuvia. Ukon kanssa on selvästi löytynyt parempi varmuus yhdessä tekemiseen. Ukko hoitaa nyt paremmin oman tonttinsa ja jopa paikkailee mua vaikka olin välillä vähän tiellä tmv. Enää ei ollut sellaisia epäselvyyksiä ohjauksen ymmärtämisessä, kieltovirheitä tai muita hassuja mokia, kun Ukko ei vaan ymmärrä mitä tarkoitan, vaan tosiaan Ukko teki hienosti juuri niin kuin näytin ja jopa mun ollessa vähän myöhässä ja tiellä suoritti esteet varmasti eikä tiputellut rimoja. :)

Kuitenkin hallin kovassa metelissä huomasi selvästi, että Ukko ei pysty erottamaan suullisia käskyjä ja pyrinkin tämän ottamaan huomioon ohjauksessani, siinä aika hyvin onnistuenkin. Ukko on tosi kuuliainen ja kiltti ja näkee videoiltakin kuinka se koko ajan vilkuilee missä olen ja mitä näytän. Voihan olla, että kuulo on vaivannut Ukkoa jo jonkin aikaa ja Ukko tulee epävarmaksi siitä, ettei erota käskyjä, ja koska se haluaa kuitenkin tehdä oikein niin hidastuu sen vuoksi..? Toisaalta Ukko ei ihan täysiä spurttaa sellaisissakaan tilanteissa kun olin edellä/sivulla silleen, että koko ajan pystyi mut näkemään, joten välttämättä se ei ole kuitenkaan ihan pelkästään tästäkään kiinni..

Mutta kyllä tuon kuulon heikkouden nyt huomasi todella selkeästi. Yhden radan jälkeen Ukko ei muistanut mihin lelu oli jätetty ja säntäsi sitä sitten etsimään kauampaa, ei selvästikään kuullut mun huutoja ja siellä juoksi muiden koirien seassa palloaan etsien. Onneksi ei osunut minkään ärhäkkäämmän koiran kohdalle ja nopeasti juoksin sinne perään ja lopulta Ukko sitten hoksasi mut ja että mulla on se lelu. Mutta mitään ei kyllä selvästikään erottanut, kun huusin perään. :(

Vauhti Ukolla kuitenkin jää vielä kauaksi kärjestä ja jonkin verran Jerikonkin vauhdista. Nythän Ukolla on jo kolme nollaa ja tupla SM-nolliin plakkarissa, mutta aloin miettimään, että kannattaako sitä SM-kisoihin ilmoittaa vaikka nollat todennäköisesti kasaan saadaankin, jos vauhti ei kuitenkaan riitä. Toisaalta nyt, kun yhteistyö on huimasti parantunut ja selkeytynyt, niin voihan sitä vauhtia sieltä alkaa löytymään, joten jatketaan vaan harjoituksia ja kisaamista ja katsotaan mitä tapahtuu..

Ei kommentteja: