torstai 22. joulukuuta 2016

Joulunaluspäivitys

Nyt on ollut niin kivoja treenejä, että vielä täytyy niistä kertoa. Sunnuntaina oli alueellisen valkun treenit joissa teemana valssit ja koiran irrotus esteille. Ukko pelkästään treeneissä mukana ja oli kyllä hyvä harjoitus meille. :) Maanantaina oli viikkotreenit ja oli kyllä niin mainio rata, että ihan innostuin! Sai monta tilaisuutta harjoitella yksittäisiä kivoja juttuja: suoralla putkella takaaleikkausta ja sillä kääntöä, putkijarrua ylipäätään, hyppysuoralla itsenäisesti etenemistä kun esteet onkin kuitenkin vinossa eikä ihan linjalla, tiukkaan avokulmaan irtoamista putkelta ja mitäs vielä? Aivan huipputreenit! :)

Takaaleikkaus putkella toimi todella hienosti molemmilla, kun näytin ajoissa vartalon käännöllä, että aion vaihtaa puolta, molemmat luki tämän heti todella hyvin. :) Putkijarrut toimi ja hyppysuorallakaan ei tullut virheitä, mutta erityisesti Jeriko viiletti todella vapautuneesti ja lujaa. Mutkaputkelta kepeille meno sujui hienosti itsenäisesti, kun annoin "kepit" käskyn juuri ennen kuin koira hävisi putkeen. Varsinkin Jeriko tuli putkesta ulos todella määrätietoisesti ja selkeästi oli jo hakenut kepit heti katsellaan. Jos taas olisin antanut käskyn vasta koiran tullessa putkesta ulos, olisi koira todennäköisesti kääntynyt mua kohti ja sen vuoksi ajautunut avokulmasta myöhempään keppiväliin, koska olin kuitenkin jäljessä. Todella hyödylliset treenit siis. :)

Keskiviikkona käytiin Katriinan hoidossa taas koko konkkaronkka. Ukko ja minä oltiin aika juntturassa, Jerikolla oli nyt pieniä jumeja, varmaan nyt näistä kauheista liukkasta johtuen. Ukon jumittelu kyllä vähän huolestuttaa mua... Se on nyt aina käsittelyissä aika isosti jumissa, kun aiemmin sillä ei ollut juuri mitään. Onko Ukko tulossa jo vanhaksi? Onko lonkat tai kyynäret alkanut oireilemaan? Jotain muuta? Liikkeessä en kuitenkaan ole onnistunut mitään huomaamaan jumeista huolimatta, että vaikea sanoa. Hetkeen ei ole kyllä ollut nivelapuaineetkaan käytössä, joten nyt täytyy kyllä sitten ottaa käyttöön ja katsoa missä kunnossa Ukko olisi seuraavassa käsittelyssä. Niin ja mitäköhän tekisin itselleni etten itse olis niin jumissa joka kerta..? :D

Nappularuokakokeilu päätyi siihen, että Jeriko alkoi kuivumaan ja kuihtumaan vähän liikaakin. Kun nappulan määrää yritti lisätä, Jeriko alkoi jättämään osaa ruuasta syömättä. Ja käytössä on siis ollut aika tuju Acana sport&agility, joten energiaa ja ravintoaineita (erityisesti proteiinia) pitäisi riittää. Jotenkin Jeriko ei vaan halua syödä nappulaa tiettyä määrää enempää. Nyt on vaihdettu toinen päivän ruoka takaisin raakaruuaksi ja Jeriko on tullut taas normaaliin kuntoonsa.

Meillä on nyt kolme uutta kissanpentua ollut kolme viikkoa. 2,5 ensimmäistä viikkoa meni eristyksessä ja nyt kolmatta päivää on pennut olleet "vapaina". Jerikon hoivavietti noita arempia kissoja kohtaan on kyllä jotain todella hassua ja ihmeellistäkin seurattavaa. :D Jeriko seurailee varovaisesti pentuja ja on lähes koko ajan jossain lähellä. Ja Jeriko ilmaisee hyvät aikeensa niin selkeästi, että nämäkin pennut on tottunut Jerikoon jo huomattavasti paremmin kuin meihin ihmisiin. Myös Mantan vierestä löytyi hyvä paikka jo heti ensimmäisenä päivänä, puhumattakaan Ninni-pojasta joka nousi heti ensi näkemältä idolin asemaan. ;)

Jeriko erityisen iloisena, kun pennut pääsi "vapauteen" ja pitkä odotus oven takana päättyi ;)
 
 Pennut on saanut nyt kahdet madotukset, Strongholdit ja nimetkin: Pörri, Pirre ja Priima. :) Pennut osoittautuivat kaikki tytöiksi ja Pörri tutustui parturiin, jonka jäljiltä jäi kyllä kaljut läntit mm. korvien taakse kun karva oli niin kamalalla paakulla. :( Kunhan turkki tuosta kunnolla uusiutuu, tulee siitä varmaan komea ilmestys. :)

Priima ja Manta

Priima ja Pirre

Priima

Pörri
Pörri ja valoilmiö... Mutta mitäs siellä takana näkyy....

Jeriko pää (ja välillä koko kroppa) puoliksi kaapissa, koska siellä on ihana pentu :D

Nämä suloiset pikku pennut sekä Manta (noin 1v) etsivät siis loppuelämänkotia, johon ne pääsisi joko yhdessä tai jonkun muun nuoren kissan kaveriksi. Hyvin tottuneita jo koiriin. ;)

2 kommenttia:

Nova kirjoitti...

Ihana tuo viimeinen kaappikuva! <3

Sabina kirjoitti...

Jerikon "olen pieni ja vaaraton, ja pidän teistä huolta" -ilme. :D <3