keskiviikko 29. kesäkuuta 2016

Macho Fantastico

Musta tuntui jo ennen agilityn SM-kisoja, että Jerikolla on vähän jotain pientä jumia ja yritin silloin jo saada Jerikolle osteopaatti/hieronta-aikaa siinä onnistumatta. Kisathan meni ihan ok eikä hypyissä sinänsä ollut pehmeästi hiekasta huolimatta suurta ongelmaa, mutta edelleen mietitytti tuo jumiasia. Kesäkuun alussa Kaiperlan käsittelyssä Jerikohan oli niskasta lähtien kokonaan jumissa toukokuussa sattuneeseen hakkuujätekasassa kompurointiin liittyen. Nyt pk-hyppy ei taas oikein onnistunut kotipihassakaan, joten epäilin jotain jumia olevan. Oltiin kuitenkin saatu Hämeenkyröstäkin jälkikoepaikka ja 3-luokan paikat on niin kovin kiven alla, ettei siitä mielellään luopuisi...

Sain Jerikolle sitten Hanna Sorri-Kosolalta maanantaille hieronta-ajan ja hyvä olikin. Ensinnäkin Hanna oli tosi hyvä ja mukava käsittelijä, Jeriko selvästi tykkäsi ja luotti käsittelyyn vaikka niitä jumittavia paikkojakin löytyi aika paljon. Ranka itsessään oli kohtuullisen hyvin liikkuva ja niska ja oikean hartian seutu, joita itse olin venytellyt ja hieronut, oli myös hyvin auki, mutta sitten oli pitkässä selkälihaksessa jumia, erityiset jumikohdat rintarangassa ja sitten lantion seudussa, vaikka ei sielläkään nikamissa tai nivelissä mitään poikkeavaa. Lisäksi lihasfaskiat oli kauttaaltaan aika jäykkänä. Kova tälli oli kyllä se toukokuinen eikä selvästikään yksi Kaiperlan käsittely sitä ihan hoitanut. Hyvin Jeriko kuitenkin antoi hoitaa ja Hanna pääsi hyvin perusteellisesti hoitamaan, mikä oli tietty hyvä asia.

Mua niin kyllä alkoi naurattamaan, kun hieronnan aikana soittolistalta tuli mulle entuudestaan tuntematon biisi, joka oli niin selvä Jerikon tunnusbiisi. :D Ei sillä, että Jeriko olisi mikään macho-uros, päinvastoin oikeastaan, Jerikolla on niin suunnattoman suuri itsetunto, että hän ei alennu välittämään edes muiden machoiluista. Keisarin henkilökohtaiseen tilaan ei kuitenkaan tarvi änkeä ja hänen ylhäisyytensä seurassa tulee käyttäytyä asiallisesti. ;) Jerikon itsevarmuus ja asenne monessa tekemisessäkin jotenkin niin sopii tähän. :D

https://www.youtube.com/watch?v=qawQp_AqLF0

Varmasti ihan hölmö ajatus mennä seuraavana päivänä jälkikokeeseen, mutta en raaskinut jättää väliinkään. Olin aika lailla varma, ettei Jeriko vielä hyppäisi hyppyä, koska ei ole vielä ehtinyt riittävästi toipua hieronnan jälkeen ja olenkin nyt varannut Jerikolle sarjan hierontaa ja osteopatiaa, että olisi varmasti kunnossa PK-SM-kisoissa. PK-hyppy on Jerikolle niin äärirajoilla, että on hyppännyt sitä puhtaasti ja ihan hyvällä tekniikalla, kun ei ole ollut jumeja, mutta jumitilanteessa ei hyppää.

Lähdin kuitenkin luottavaisin mielin kokeeseen. Koe alkoi jälkiosuudella ja meille arpoutui jälki nro 3. Hämeenkyrössä on kyllä aivan loistavaa kangasmetsää, siitä ei voi valittaa. Janapaikka oli todella selkeä ja Jeriko teki aivan täydellisen janan, eteni tikkusuoraan ja hyvällä hölkkävauhdilla, pysähtyi jäljelle kuin seinään, haistoi ihan vähän vasemmalta ja sitten lähti kuin juna oikealle jäljestämään. Jana 40/40. :))

Jäljestys alkoi siis hyvin, mutta oli jäljellä kyllä aikamoista kulmailua, kun suoria kulmia tuli seitsemän ja kaksi piikkiä. Kepit 1-4 neljä oli kaikki heti jonkun kulman jälkeen, max 15m varmaan. Osa kulmista oli myös aika vaikeissa paikoissa, heti metsätien ylityksen jälkeen hiekalla olevassa sammalessa esimerkiksi yksi. Siinä oli vielä jotain risujakin maassa ja ihmettelin, kun Jeriko alkoikin siinä kääntyä, kun ihan oletin että suoraan avoimeen jatkuu, mutta eipä jatkunutkaan. Jeriko hoiti kulmat todella hienosti ja kepit nousi. Tuli jopa ihan sellainen olo, että nyt jäljestettiin vähän niin kuin kepiltä kepille eli Jerikolla tuntui olevan hyvä ajatus kepeistä. Yhdessä kohdassa Jeriko tuntui etsivän keppiä jonkin aikaa ja menin itsekin sammalta siinä kaivelemään, mutta ei siinä sitten mitään ollut. Ehkä 50m myöhemmin kulman jälkeen oli, että oliko saanut jo siitä hajua vai oliko siinä juuri esim. sattunut olemaan jonkun aikaisemman treenaajan keppipaikka..? Who knows. Ei onneksi jäänyt meiltä keppiä siihen. ;)

Jäljeltä näin ollen täydet pisteet! Suoraan sanottuna olin jo aika vakuuttunut, että voidaan saada maastosta kokonaisuudessaan täydet pisteet. Esineruutua oltiin käyty treenaamassa sunnuntaina ja paikka oli sinänsä melko helppo. Ajattelin jo kuinka iloiseksi se 200p olisi mut tehnyt. Olisi. Ruutu ei ollutkaan "vakiopaikalla", vaan lähti ihan sen vierestä. Uuden ruudun vasen reuna oli sama kuin vanhan ruudun oikea reuna. Tyhmänä sitten vielä menin lähettämään Jerikon siitä vasemmasta reunasta, kun olis pitänyt siirtyä sinne oikeaan reunaan, missä ei olisi ollut epäselvyyttä, että mitä ruutua nyt käydään läpi. Jeriko siis teki pienen kierroksen vanhan ruudun puolella, tuli sitten vasempaan takakulmaan (kisaruudun siis), jatkoi takalinjaa pitkin koko ruudun läpi oikeaan reunaan ja jatkoi siellä sitten etsimistä. Menin perässä ja lähdettiin sitten sieltä oikealta takaisin vasenta reunaa kohden.

Oikeasta etuosasta nousi joku pieni lapsen tossu tmv. Melko takaa keskiosasta suopursujen keskeltä nousi jääkiekko. Siirryttiin pikku hiljaa lisää vasemmalle ja aikaa oli jo kulunut aika paljon. Ilma oli tosi seisova eikä hajuja siis kauempaa saanut. Jeriko juuri selvästi jarrutti ja kääntyi, kun sai hajun kolmannesta esineestä ja sitten tuomari sanoo, että "aika". Annoin Jerikon kuitenkin nostaa esineen niin kuin nostikin nopeasti, en kyllä ala koiraa hajulta pois kutsumaan. Tätä esinettä ei kuitenkaan sitten enää otettu laskuun vaikka tiedän kyllä, että osa tuomareista olisi antanut koiran nostaa esineen ja luovuttaa sen.. Tulkintakysymys varmaan, kun säännöissä sanotaan:
"Etsintäajan sisällä löydetty esine hyväksytään, ja koiran annetaan luovuttaa se."
Osa tuomareista siis tulkitsee tämän niin, että tällainen selvä hajun löytäminen ja tarkentamaan lähteminen on yhtä kuin esineen löytäminen.. No joo, olishan tuo ollut kiva, että se viimeinenkin esine oltaisiin hyväksytty... Esineistä 21/30, työskentelypisteistä pois kun ylitti alueen.

Sitten tottikseen. Hyppynä oli Gappayn keltainen pressueste, joka oli mulle suuri helpotus. Joten koen, että tuo estemalli on ainakin valmimmin (nurmelta) erottuva ja näin ollen turvallisin hyväksytty estemalli. Jeriko oli ensin paikallaolossa, siinä ei mitään erityistä, erinomainen. Mutta sitten yksilöliikkeissä ensimmäinen suora oli ihan luvattoman paska. Se on mennyt koko ajan huonompaan, aluksi siinä on ollut vain lievää rauhattomuutta ja esim. ääntelyä paikuista, jonka olen tulkinnut ylivireeksi. Nyt Jeriko ei alkuun ollut seuraamassa ollenkaan vaan meinasi alkaa maata nuuskimaan, joten jouduin antamaan toisen käskyn! Ekan täyskäännöksen jälkeen Jeriko alkoi seuraamaan normaalisti, teki hienot käännökset ja oli tarkkaavainen. Ääntelyä ei tullut ollenkaan.

Mutta siitä huolimatta liikkeestä istumiseen lähtiessä Jeriko haukahti, josta jo tiesi ettei tule kuuntelemaan käskyä ja niinhän se taas meni maahan niin, että pläts. Huoh. Pahemmanlaatuinen mielentila ongelma tämä, kun tulee vain kisatilanteessa esiin. Kisanomaisia tottiksiakaan ei ole riittävästi. Liikkeestä maahanmeno ja seisominen muuten hyvät, mutta luoksetuloissa ei ollut riittävästi voimaa. Kuuma ja painostava ilma, sekä pitkä päivä vei varmastikin veronsa. Tasamaanouto ihan ok, mutta voisi olla nopeampi. Hyppyä Jeriko ei odotetusti suorittanut, palautti vinoesteen kautta, kun aatteli että jotain on kuitenkin tehtävä. Vinoeste meni hyvin, vaikka heitin ensin vinoon ja jouduin uusimaan, ja toinenkin heitto pomppi vähän vinoon. Jeriko palautti kuitenkin hienosti sieltäkin vinoesteen kautta. :) Eteenmenossa Jeriko edisti aika lailla, eteneminen oli nyt tikkusuoraa ja voimakasta (joten edellisten liikkeiden voimattomuus ei täysin kyllä olosuhteista johtuvaa ollut ;)) ja meni maahan välittömästi käskystä nenä menosuuntaan. Viereen tullessa Jerikolla oli vielä toinen takajalka perässä vähän leväällään, eli oli kyllä aika lailla vauhdista maahan heti heittäytynyt. :)

Tottispisteitä sitten liikevirheet huomioiden 76, yhteispisteet 267 eli vaivaiset kolme pistettä alle 1-tuloksen. Jos jos ja jos. Jos viimeinen esine olisi hyväksytty. Jos olisin lähettänyt esineruutuun sieltä oikeasta reunasta aloittaen (mikään esine ei edes ollut ihan siellä vasemmalla). Jos Jeriko kuuntelisi sen saakelin istumisen.

No, nyt ainakin tietää, että alkaa tottiksen tehotreeni. Aletaan taas enemmän kiinnittämään huomiota tottiksen vireeseen ja mielentilaan, hinkataan sitä ensimmäistä suoraa ja jotenkin se istuminen on saatava kuntoon vaikkei kisanomaisia tottiksia voikaan saada riittävästi ennen SM-kisoja. Uskon, että hyppy tulee kuntoon kunhan koira on hyvin huollettu ja kunnossa, sen verran hyviltä on metrin hypyt näyttänyt parhaimmillaan. :)

Ei kommentteja: