keskiviikko 13. tammikuuta 2016

Kalsariagilityä

Olin tänään päivystysvapaalla ja lähdettiin Netan ja Foxin kanssa taas tekemään hyppytekniikkaa. On kyllä kiva saada kaveri noihin treeneihin, tulee itsekin herkemmin lähdettyä. :) Tehtiin tänään ensin Ukon kanssa ihan pientä radan pätkää, kun se ei ole agilitytreeneissä käynyt pitkään aikaan ja sunnuntaina olis kisat. Edelliset kisat kun jouduin perumaan, niin startit oli siirretty näihin kisoihin enkä sitä muistanutkaan ja sitten kun luustossa ei ollut mitään vikaa ja Ukko uidessa selvästi käyttää jalkojaan ihan symmetrisesti, niin ajattelin ettei ole tarve pumpulissa pitää ja voidaan käydä hömpöttämässä se pari rataa.

Sitten tehtiin kasvavaa sarjaa. Aluksi yksi toista pelkällään ja sitten kahden putken välissä eli putkesta vauhdit ja sitten toiseen putkeen lähettäen. Tässä tosin vaihti alkoi olemaan jo niin kova, että olisi voinut estevälit olla jalan pidemmätkin.

Ukon eka toisto tällä sarjalla oli vähän laiskaa menoa, mutta teknisesti ihan ok. Putken kautta vauhtia alkoi sitten löytymään ja loikat venyi oikein hyvin. Tosiaan vähän jopa alkoi välit ahtaaksikin käymään. Viimeinen toisto nin, että juoksin mukana, että saatiin vielä lisää draivia. Hyvä harjoitus kuitenkin saada Ukko kunnolla venyttämään. :)


Jerikolla jo eka toisto ihan hyvä, vaikka ihan ei ponnistukset osunut keskelle esteiden väliin. Ongelma ei kuitenkaan kumuloitunut eli Jeriko jäi alussa vähän "jälkeen" ja siitä sitten venytti askeltaan. Sehän kyllä pistää näillä sarjoilla ihan kunnolla tassua toisen eteen eikä löysäile. Putken kautta tultiin jo tosi lujaa ja ponnistukset osui nyt tosi hienosti keskelle. Jeriko itse asiassa näytti kompensoivan tilanteen aika hyvin ja jarruttavan väleihin, mikä ei kyllä sinänsä ole tämän harjoituksen tarkoitus, mutta kertoo siitä kuinka taitava Jeriko näissä on. :) Olis pitänyt muistaa ottaa loppuun vielä toisto ilman putkesta otettuja vauhteja jotta olis nähnyt kuinka sitten olisi venynyt.


Sitten tehtiin kaarteessa kokoamisharjoitusta, olisko sen "virallinen nimi" ollut hevosenkenkä..? Oletin, että Ukon kanssa voisi olla erityisen haatavaa vastapäivään kierros, kun vasen takajalka jäisi sisäkaarteeseen ponnistamaan. Väärässä olin. Alkuun Ukko ei ihan muistanut miten pitikään tehdä ja tuli vääristä väleistä, mutta sitten kun lähti sujumaan, niin tuli ihan nätisti kaarretta. :) Itse asiassa molemmat puolet oli aika symmetriset, mutta myötäpäivään kaarros ehkä aavistuksen heikompi. Tehtiin sitten kaksi sarjaa, ensin molempia puolia 3, sitten neljä toistoa oikealle ja kaksi vasemmalle.


Jerikon kanssa ei mitään ennakko-odotuksia. Viimeksi kun tätä on tehty (ja siitä on PALJON aikaa) Jerikolla meni aika hienosti ja menihän se paria pikku huteja lukuunottamatta tosi kivasti. Ekalla toistolla kaarros tuli Jerikolle vähän yllätyksenä ja sen vuoksi meinasi vähän kaahata pitkäksi. Ja pari kertaa piti juosta putkesta putkeen. ;) Muuten tosi kivan näköistä menoa oli, Jeriko tulee kyllä tosi nätisti sisäkurviin riman keskiosan sisäpuolelle. Vastapäivään kaarros oli Jerikolle ehkä aavistuksen kankeamman näköistä noin niin kuin livenä, videolta ei ihan kauhean selkeää eroa. Luulen, että tämä johtuu runsaasta seurauttamisesta, jolloin ainakin pää ja välillä koko kroppakin on kaarella oikealle. Mutta kivan näköistä menoa kyllä mun silmään. :)


Lopuksi Jeriko teki pk-hyppytreeniä. Jännästi se kyllä ottaa sen väliaskeleen tuohon 9 jalan väliin, pitäis muistaa se laittaa automaattisesti 8 jalkaan jos sitten jäis pikku hiljaa pois. Tästä huolimatta hypyt näytti ihan rennoilta ja hyviltä, ei näyttänyt jännittävän hypätessään mitenkään ihan kamalasti. Korkeammilla hypyillä kuitenkin alastulot oli aika kauheita, siinä näkyy se jännittäminen kaatumisten seurauksena. :( Sitten tein tyhmästi, kun Jerikolla näytti viimeinen 6 jalan väli jäävän ahtaaksi, niin pidensin 7 jalkaan ja vika väli lyheni kahdeksaan. Jerikolla meni pasmat tästä ihan sekaisin, mutta ei sitten jääty hinkkaamaan vaan aloin laskemaan korkeutta ja kerran Jeriko vielä sekoili askeleissaan, mutta sitten taas lähti sujumaan kun huomasi, että väli on taas järkevämpi. Hölmö minä.Kyllä se tästä. Ensinnäkin nyt pitää pysytellä matalammissa hypyissä pidempään eikä nostaa ylipäätään noin korkeaksi vielä hetkeen. Hivuttaa sitten pikku hiljaa korkeammaksi vasta kun rentous ja itsevarmuus paranee. En oikein tiedä miksi nyt ahnehdin. Ei tuo edelleenkään pahalta näytä siihen nähden mistä on lähdetty, mutta täytyy nyt olla malttia viedä asia kunnolla loppuun asti, että saadaan hyppyyn rentous myös korkeammille korkeuksille. Mutta siis kokonaisuudessaan ollaan tultu eteenpäin ja olen siihen tietty tyytyväinen. :)

Ihanan lumiset maisemat lämmittely- ja jäähdyttelylenkillä. Lumikaaoksesta ei ollut tietoakaan jos koirien riehaantumista ei lasketa... ;)

Jeriko ei oikein arvostanut jäähdyttelylenkille laitettu loimea, oli kuulemma turhan kuuma niin piti kieriä lumessa, että naama jäähtyy... :D

Ukko teki vielä lopuksi pienen kontaktirallin ja tekipähän muuten hienosti kontaktit nyt! :) Omaksi itsekseen se suorastaan jysäytti itsenstä 2on2off-asentoon, varsinkin A:lla ja keinulla. :)

Ai niin, kuinka niin kalsariagilityä? No hallilla tajusin, että olin laittanut toppahousujen alle vain pitkät kalsarihousut enkä juoksuhousuja.. Mutta hyvinhän noilla kalsareillakin pystyi treenin vetämään... :D

Ei kommentteja: