torstai 1. lokakuuta 2015

Viimeistelyä

Meneekö jo vähän yli-yrittämisen puolelle, mutta oltiin taas jälkeä tekemässä tänään. Aluksi ajattelin, että käyn vaan Koivumäessä tekemässä tottiksen ja esineruudun, mutta sitten tajusin että ehtisinkin jäljetkin tehdä ja tokihan se piti tehdä. ;)

Ensin tallasin siis pojille jäljet vanhenemaan, Jerikolla 650 metriä ja Ukolla ehkä n. 500m, sports tracker jumitti mittauksen. Sitten tottistelemaan. Ammuin ensin kaksi laukausta kentältä, samalla kun vein etupalkan Jerikolle valmiiksi. Keskityin nyt kentälle tuloon, mutta se ei kyllä ollut ihan sitä mitä halusin. Olis tarvinnut parinkin siihen, että olis päässyt oikeaan fiilikseen. Virittelin siis ennen kentälle menoa, mutta oikeassa koetilanteessa olisin kyllä varmaan vähän pidempään käyttänyt virittelyyn. Nyt kentälle tullessa Jeriko meinasi välillä vähän herpaantua ja huomautin siitä, sitten sujui hyvin. Vein ekana paikkamakuuseen, ammuin kaksi laukausta, selailin vähän facebookia ja sitten menin palkkaamaan.

Seuraaminen aikas hyvää, jäävät tosi hyvät istuminen mukaan lukien tosi napakka. Luoksetulot hyvät. Tasamaanouto niin hyvä kuin voi olla tollasella pikku koiralla. ;) Hyppy tektiin jollain vähän erikoisella montsu-esteellä, korkeus jotain n. 90 cm. Vinoeste ok ja eteenmeno suoraan palkalle joka oli aidassa kiinni. Vähän meinas Jerikolla kyllä usko loppua ja pysähtyi ja kääntyi noin 5 metriä ennen aitaa. Uudella eteenkäskyllä kääntyi ja jatkoi etenemistä ja löysi palkan. Hyvä treeni siis. :)

Ukko sitten kentälle. Ensin vähän seuraamista ja Ukko nappasi mun tyhjään käteen, kun seuraamisesta "jes" sanalla luuli että lelu on suoraan siinä eikä taskussa vasta. Sitten vähän vielä herpaantui välillä ja ärähdin Ukolle, että kunnolla pitää tehdä ja taas se paransi ärähdyksestä. Piti ihan katsoa, että todellako on häntä korkealla seuraamisessa, mutta niin vaan oli. Ei tosta Ukosta edelleenkään oikein tiedä onko se lintu vai kala. :D Herkkiksenä pidetty, mutta se taitaa vaan viilailla linssiin, kun kuitenkin kestää komennusta ja parantaa siitä...

Laitoin Ukon paikkamakuuseen ja menin puoliksi palisade-esteen taakse niin, että mulla oli katseyhteys Ukkoon. Ammuin yhden laukauksen, jota Ukko hätkähti, vilkaisi sivulle, mutta pysyi paikoillaan. Odotin hetken tekemättä mitään ja palasin sitten Ukon luo. Ukko nousi perusasentoon terävästi ja lähti täysin vapautuneesti heitetyn pallon perään. Leikkiminen jatkui rennosti, tuli ongelmitta seuraten palisaden ohi ja siitä sitten eteenlähetys joak meni kivasti. :)

Jälkien lähtökohdat oli jonkin verran polkua eteenpäin ja otin molemmat samalla mukaan ja jätin Jerikon puuhun kiinni vähän lähemmäksi. Ukko siis ensin vuorossa. Jälki lähti oikealle, Ukko nosti takajäljen ja kiskoi pitkään siihen suuntaan vaikka en päästänyt, ennen kuin luovutti. En sanonut mitään. Siitä sitten jäljestys pikku hiljaa alkoi, mutta piti ihan kutsua Ukko pois takajäljeltä. Eka ja toka keppi nousi hienosti, mutta sitten kolmas jäi vähän tiheikköisempään kohtaan. Neljän nousi avoimelta, viides jäi ja kuudes taas nousi. Ei siis kovin hääppöinen saldo. En nähnyt missä kepit oli enkä siis miten Ukko ne ohitti, mutta ryteikössä oli ainakin jonkin aikaa poissa jäljeltä, kun etsi reittiä läpi.

Sitten Jerikon vuoro. Jälki vanheni kaksi tuntia. Janalla on nyt ollut ongelmia ja tajusin, että ne johtuu todennäköisesti siitä, että treeneissä olen aina kehunut nopeasti kun Jeriko on nostanut oikean suunnan. Nyt se siis tekee sitä, että nostaa ensin oikein (nytkin nosti ensin oikein oikealle), mutta kääntyykin muutaman askeleen jälkeen takaisin ja jäljestää takajälkeä pitkälle. Olen nyt reagoinut tähän niin, että en sano mitään enkä vaan päästä liinasta pidemmälle. Eiköhän toi pikku hiljaa häivyty sitten toi mun kehumisen tekemä haitta..

Itse jäljestys oli taas todella hyvää. Itse asiassa ehkä vähän vauhdikkaampaa ja tarmokkaampaa kuin mitä on ollut viime aikoina. Tallasessa unohdin merkitä 1 ja 2 kepit, pelotti aika paljon, että entä jos Jeriko ajaa yli enkä huomaa. Pelko oli kuitenkin turha, koska Jeriko ilmaisi kepit iloisesti. Ja niin nousi kaikki muutkin kepit. Neloskepillä ohitti kepin aluksi parilla askeleella ja mahaa oikein kouraisi, mutta Jeriko kääntyi ympäri ja nosti kepin! :))) Vitos ja kutoskepit oli aika lyhyellä välillä (ehkä 70 m..?) ja Jeriko silti malttoi ilmaista vielä kutosenkin. Olin todella tyytyväinen! :))

Vielä esineruutu. Jätin Jerikon taas puuhun kiinni, näytin esineet ja hetsasin niillä ja Ukko tallausapuna lähdin viemään niitä paikoilleen. Sitten Ukko puuhun kiinni ja annoin Jerikon nostaa vain takakulman esineen ja sitten vein Jerikon autoon puhellen Jerikolle ruutuun jääneistä tavaroista. Jerikolle tuntui jäävän sopivasti tarmoa ja intoa esineruutuun. ;)

Ukko sai sitten nostaa kaksi muuta esinettä ja silläkin on kyllä motivaatio esineruutuun selvästi kasvanut näiden treenien myötä, kun on yhdessä viety esineet. Nyt ei enää hölkötellyt vaan eteni todella määrätietoisesti ja vauhdikkaasti. :)

Huomenna oli tarkoitus tehdä vielä jälkeä viikon päästä olevaa koetta varten, mutta koska tää treeni meni nyt näin hyvin, niin taidanpa jättää tähän sekä jäljen että esineruudun. Tottista ja hyppyä täytyy vähän tehdä. Ukko jää myös tauolle, mutta siitä syystä, että jälki on mennyt viime treeneissä alamäkeen, ja parempi antaa nyt asian vaan hautua hetki.

Näiden treenien jälkeen seuraaviin eli Somerolle paimennustreeneihin. Tehtiin lähinnä hakuja pellolla. Ukon kanssa pääpaino nyt täsmällisyydellä ja kuuntelulla. ensimmäinen kierros menikin tosi hienosti. Otin tietoisen riskin, kun halusin välttämättä ottaa haun oikealta puolelta, joka aukaisi vedon puolen lampolalle ja lampaathan siitä lähti, mutta Ukko ei peesannut tai jumittanut, vaan laajensi hienosti kaartaan ja juoksi lampaiden eteen ja sai koko porukan koottua ja käännettyä tosi hienosti juuri ennen kuin ne olis päässyt yhtymään toiseen laumaan. Hieno Ukko! Toisella vuorolla jouduin sitten vähän irrottelemaan Ukko lampaista, kun jumitti noston jälkeen, vaikka hakukaaret olikin hienosti auki. Ukolle on ollut vähän ongelmana myös se, että se ei itse asetu tasapainoon, mutta nyt viimeisessä nostossa vaikka tulikin yli tasapainosta, niin walk on-käskystä korjasikin itsensä tasapainoon. Hyvä juttu! :)

Jerikon kanssa lähinnä pitkiä hakuja ja ohjausta noston jälkeen, hyvin oli kuulolla ja saatiiin toisella vuorolla Jonnan ja Eijan kanssa hakuja tehdessä tuotua lampaita sähköpylväiden välistä ohjaten. :) Saatiin myös tehtyä look backiä, kun samaan aikaan pellolla oli kolmekin lammasporukkaa treenattavina. Jeriko lähti hakukaarilla aika laajalle ja meinasi viedä naapurinkin lampaat. ;) Pysäytyksellä ja look backillä sain Jerikon kuitenkin n. 100 metrin etäisyydellä vaihtamaan oikeaan porukkaan. Jei! :)

Hyvät treenit siis tänään kaiken kaikkiaan. Sunnuntaina sitten paimennuskisat ja tosiaan ensi viikonloppuna Jerikolla jälkikoe. Toivotaan, että sujuu hyvin. :)

Ei kommentteja: