sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Harhatreeniä ja apina alas selästä

Kävin tänään tallaamassa jäljet pojille ja löysinkin ihan kivaa jälkimaastoa tästä melko läheltä/pienen ajomatkan päästä. Samalla hoksasin hyvän lenkin mitä en ole aiemmin tajunnutkaan, että pääsee kivasti ympäri. Täytyy käydä joskus kokeilemassa. :)

Jerikolle nyt 1,5 km jälki ja kuusi keppiä. Jälki lähti janalta vasemmalle. Jana hieman ylämäkeen ja Jeriko lähti hieman viistosti oikealle, kun väisti yhtä mätästä ja todennäköisesti alkoi tuulessa saamaan jäljestä hajuakin jo kauampaa. Jeriko varmisti vähän takajälkeä, mikä näin vasemmalle lähtevällä jäljellä oli aika ennen kuulumatonta, mutta hyvä että on tarkkana. :) Ekan kepin olin itse taas inhottavuuksissani laittanut kiven päälle ja siitähän Jeriko meni ohi. En ollut keppien paikkoja merkinnyt, mutta tämä olisi kyllä kokeessakin löytynyt itse katselemalla, koska Jeriko meni niin vierestä ohi (korkea kivi) ja siinä sammaleen päällä se oli. Harkitsin kovasti, että annanko mennä vai en ja Jeriko oli jo selvästi liinan matkan yli, kun päätin sitten kutsua takaisin. Jeriko tarkensi siinä mun edessä ja löysi kepin. Tää oli ehkä ihan hyvä muistutus Jerikolle, koska tämän jälkeen Jeriko nosti jokaisen kepin, myös sen kolmannen ja neljännen! Apina siis ravistettu selästä niiden osalta ainakin osittain.

Toinen keppi oli aika selkeässä paikassa, mutta mielenkiintoiseksi sen ja jatkon teki se, että keppi oli suoraan hirven tmv. jäljen vieressä. Aiemminkin matkalla näkyi selvästi riistan jälkiä. Jerikoa ei kuitenkaan riistan hajut häiritse, jatkoi toisen kepin jälkeenkin tosi varmasti oikealla jäljellä. :) Tämän jälkeen maasto meni hankalaksi, harvennusjätteitä oli maassa yllin kyllin ja Jeriko joutui kirjaimellisesti kiipeilemään niiden yli. Kolmas keppi oli siinä mielessä hankalassa paikassa, että risukkojen jälkeen tultiin ylämäkeen ja mäen päällä oli keppi. Jeriko kuitenkin ilmaisi tämän hienosti. Neljäs keppi oli vielä vaikeammassa paikkaa, vaikka tarkoitus oli, että se olisi helppo. Edeltävästi oli kuitenkin aivan älytöntä risukkoa ja sitten kun tultiin johonkin työkoneen uraan, jossa kulkeminen selvästi helpompaa, niin Jeriko nostikin vauhtia ja keppi olisi hyvin voinut jäädä tämän vuoksi, koska oli uran alussa, mutta Jeriko olikin tarkkana ja kääntyi takaisin vaikka ehti jo ohitse! Hieno poika! :)

Pian ylitettiin metsätie/lenkkipolku ja se meni hienosti. Viides keppi heti tämän jälkeen ja sekin nousi. Maasto muuttui nyt helpommaksi ja siitä sitten loppuun hyvällä draivilla ja myös kuudes keppi nousi. Olin tosi tyytyväinen! :)

Jos Jerikolla oli riistan tekemää harhaa, niin Ukolla oli sitten hyvin tuoretta ihmisen tekemää harhaa, kun hieman ikävänä yllätyksenä Ukon jälkeä tallaamasta tullessani oli auto ilmestynyt suoraan Ukon janan eteen. Ukon jäljen ajon jälkeen auton omistaja tulikin paikalle: suunnistaja oli käynyt merkitsemässä iltarasteja juuri sillä puolella tietä. Harhaa siis oli Ukollakin.

Janalta jälki lähti vasemmalle noin 15 metrin päässä. Jana nousi tässäkin vähän ylämäkeen. Ukko eteni hienosti suoraan, nappasi jäljen ja lähti heti vasemmalle. Ehdin jo kehaista innoissani, mutta jostain syystä Ukko tässä vielä luopui jäljestä ja lähti syvemmälle tarkastamaan. Ukko meinasi jatkaa menoaan niin pitkälle, että kutsuin takaisin. Tässä varmaan sitä harhaa sitten oli, suunnistajan menojälki syvemmälle metsään leikkasi mun jäljen heti siinä alussa?

Tästä jäljestäminen jatkui kuitenkin Ukolle totuttuun melko vauhdikkaaseen tapaan. Olin tehnyt pitkän jäljen ihan sillä ajatuksella, että alkais haasteita lisäämällä ottamaan Ukoltakin vauhtia pois. Kepit 1 ja 2 nousi hienosti, kulmat meni hienosti. :) Kolmas keppi jäi, tässä Ukko vähän tarkasteli ja epäilen, että tässä meni myös harhajälkeä.. Neljäs keppi nousi taas hienosti, mutta vitosen Ukko olisi ignoorannut, vaikka selvästi sai hajun ja meinasi jo lähteä keppiä ottamaan, mutta sitten jotenkin vaan päätti, ettei nyt viitsikään. Tässä komensin kyllä Ukon takaisin, koska oli niin selkeästi kepin huomannut ja sitten jättänyt vaan nostamatta. Kuudennen kepin Ukko sitten ilmaisikin itse ihan hienosti. :) Tyytyväinen olen Ukonkin menoon, koska mun jäljen ja harhan välillä ei ollut kuin aivan korkeintaan 20 min (koska sen ajan kesti tallata ja auto oli siellä kun tulin tallaamasta), joten ei mitenkään helppo erotella. Eka varma tällainen harhajälkeä sisältävä jälki eikä Ukko kuitenkaan lähtenyt harhalle vaan pysyi omalla jäljellään ja jäljesti loppuun. Hieno Ukko! :)

2 kommenttia:

Elsa kirjoitti...

Hei tämmönen lyhyen varoajan kysymys! :D Kiinnostaako sua tai tiedätkö jonkun ketä kiinnostais Seppo Savikon koulutusviikonloppu? Ois nyt tulevana vkl eli 19.-20.9, 85e, 4 treeniä/vkl. Järkkäillään sitä kaverin kanssa tänne Pieksämäelle ja tuli viimehetken peruutuspaikka. Ja majoituksen saa kans tavalla tai toisella järjestettyä, jos se on ongelma.

Sabina kirjoitti...

Mulle ei valitettavasti sovi. On kovin buukattu jo tuo viikonloppu: lauantaina koetoimitsijana BH-kokeessa ja sunnuntaina paimennuskoulutus. Muuten olisi voinut kiinnostaakin. Enkä nyt äkkiseltään keksi ketään kuka lähtis sinne päin koulutukseen... Toivottavasti joku löytyy! :)