lauantai 16. toukokuuta 2015

Ukolle AVO1 !

Eilen oli sitten toinen avoimen luokan koe Ukon kanssa. Kokeeseen ilmoittautuessa en ollut tajunnut, että mulla oli töissä ns. päivystyksen varallaolo, joka tarkoitti sitä, että normiviikkoon verrattuna töistä lähtö viivästyisi vähintään tunnilla. Onneksi olin nyt sitten töissä Pälkäneellä, että pystyin sitten jättämään koirat työpäiväksi isälle 10 min ajomatkan päähän vs. kotiin 30 min. Päivä venyi, mutta ihmeen kaupalla ehdittiin kuitenkin koepaikalle itse asiassa ihan hyvinkin vielä vaikka koe tosiaan Mäntässä ja sinne ajomatkaa reilu tunti.

Ehdin käyttää koiria kävelyllä ja hyvä, että ehdinkin, koska Ukolla oli maha aika löysällä. En tiedä oliko se löytänyt pihalta jonkun Nebun mädän luukätkön (hyvin mahdollista) ja sen vuoksi sitten maha löysänä. Ei Ukko ole koskaan stressannut reissussa hotellissa, laivalla tai missään muuallakaan, joten aika vaikea uskoa, että stressistä johtuisi..

Avoimessa luokassa oli koiria 13 ja Ukko näistä 11. Paikkamakuut ensin putkeen. Tuomarina Juha Kurtti. Liikkurin nimeä en tiedä, mutta hyvä liikkuri, ohjeet kuuli hyvin. :)

Paikkamakuu 10: Nyt vaan nyökkäsin, kun kysyttiin ollaanko valmiita. Ihan varmuuden vuoksi. ;) Vähän alkoi piilossa sydän tykyttää, kun viereisen koiran ohjaaja pyydettiin mennä ottamaan koira kiinni (söpö eurasier narttu), pelkäsin että jos se lähtis Ukkoa riiaamaan, niin se olis sitten menoa. Onneksi nartut taitaa harvemmin lähteä paikkamakuusta kosioretkille.. ;) Sitten vielä kuului, että Ukon toiselta puolelta oli aussi noussut istumaan. Paikallaan istui koska tuomari ei sanonut mitään vaan tämän ohjaajan kaveri viittoili viestin perille. Auts. Mutta riviin palatessa Ukko makasi pää maassa sen näköisenä ettei mitään tämän tylsempää voisikaan olla. Kiva olisi tietää miten Ukko oli reagoinut näihin tapahtumiin, mutta ei ollut ketään kaveria mukana, kun töistä suoraan tulin enkä edes muistanut alkaa keneltäkään tuntemattomalta kyselemään.

Seuraaminen 7: Oivoi, tää oli huonoa. Kehään mentiin kunnon asenteella. Mutta lähtö heti parin metrin päästä sihteerien teltasta ja iso väkijoukko ympärillä katsomassa (täällä oli ilmeisesti viereiseltä asuinalueelta paljon ihan ulkopuolisia katselijoita) ja Ukko selvästi ahdistui tästä. Eteenpäin on tultu, mutta edelleen toi ison joukon tuojottaminen ahdistaa Ukkoa. Treenilistalle siis. Kahteen kertaan tultiin tämä sivu ja molemmat pätkät aika kauheita, L-kirjaimen toisessa sakarassa oli jo ihan kunnon seuraamista. Siellä kyllä mä sitten mokailin ja pysähtelin ennen kuin liikkuri ehti käskyttää. Saman tein vielä kaavion lopussa. Hups.

Liikkeestä maahanmeno 10: Itse olisin seuraamiseen toivonut edelleen enemmän potkua, mutta kyllä se ihan kunnolla seurasi ja varjosta näin itsekin, että lakosi maahan nanosekunnissa.

Luoksetulo 9: Nyt meni Ukon tasoisesti. Lähti tulemaan omalla vauhdillaan, pysähtyi ihan ok, vähän vilkaisi siinä yleisöön, mutta toisella käskyllä taas tuli perusasentoon. Vauhtia olisi voinut olla enemmän.

Liikkeestä seisominen 10: Seuraamisessa tuntui vähän jätättävän ja tuntui, että tavallaan annoin käskyn taakseni, mutta ei se tainnut taas olla ihan niin kuin miltä tuntui. Pysähtyi kuitenkin napakasti ja pysyi hyvin paikoillaan, kun kävin takana. Tämä paikoillaan pysyminen on ollut välillä Ukolle myös haastavaa.

Noutaminen 8: Muuten ihan jees, mutta ennen kapulan noutamista Ukko poikkeasi vesilätäköstä ottamassa hörpyn ja sitten ilman uutta käskyä nouti kapulan. Kauhea jano Ukolla yllä koko ajan oli ollutkin, kun autoon lisäilin vettä yhtenään (varjossa) ja silti se oli aina juotu. Ei voi moittia. Jos oli noin paha jano ja maha kuralla, niin näkisin mieluummin niin päin, että hienoa suoritusta Ukolta siitä huolimatta. :)

Kaukkarit 6: Maahanmenoon tuplakäsky. Ekalla käskyllä ei noussut istumaan ja olin jo päättänyt etukäteen siihen heti puuttua sanomalla Ukon nimen, koska "istu"-käskyn toistelu ei johda mihinkään. Sillä istuikin, pylly siirtyi vähän eteen, mutta muut vaihdot puhtaasti ja yhdellä käskyllä.

Hyppy 10: Teknisesti oikein, mutta voisi olla nopeampi.

Kokonaisvaikutus 10. Pisteitä siis yhteensä 175, 1-tulos ja sija 3./13.! :)) Erittäin helpottunut ja tyytyväinen olo. Tulin vielä ennen palkintojen jakoa väkijoukon eteen tekemään seuraamista ja se oli taas sitä Ukon oikeaa seuraamista. Teki mieli kysyä saanko mennä kehään ja voiko mahdollisimman moni tuijottaa, mutta en kehdannut. :D Sellainen treeni olisi kyllä tarpeen. Ehkä jossain mölleissä sitten..? Nyt täytyy sitten alkaa tutustumaan uusiin sääntöihin... ;)


2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Paljon Onnea teille! t. Katja ja karvakrovat

Anonyymi kirjoitti...

Siis karvakorvat, melkeen osaan kirjoittaa... Ukko on kyllä komea poika!