sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Menossa

Pää kolmantena jalkana, siltä tuntuu... Torstaina korkattiin Ukon kanssa tokon avoin luokka Ylökkin kokeessa Riitta Räsäsen valvovan katseen alla. Ukko oli avoimen luokan toinen koira ja aloitettiin yksilöliikkeillä, mikä varmasti oli Ukon kannalta tosi kiva juttu. Silti mulla oli vähän vaikeuksia ajoittaa Ukon ottaminen autosta oikein. Oma pieni jännityskään ei helpottanut asiaa, kun tuntui, että on jo kiire ottaa vaikkei oikeasti ollut. Sain Ukkoa ihan kivasti nostatettua haukkumaan ennen kehää, leikin ihan ministi ja muuten annoin vaan haukkua palloaan. Annoin pallon selän takaa salaa Johannalle ja sitten vapaana seuraamalla kehään. En halunnut tähän sotkea mitään hihnoja, koska aloin epäilemään, että Ukon jähmiminen vapputreeneissä johtui siitä hihnasta ja pannasta, mitä en siis yleensä koskaan käytä.

Seuraaminen 9: Ukko oli kivassa vireessä ja seuras ihan kivasti. Itse jyräsin vasemmalle käännöksessä, mutta Ukko korjas nopeasti. Mun mielestä Ukolla on parempaakin seuraamista ollut treeneissä, mutta tosi hyvä siis ja Riitta sanoi tykkäävänsä! :)

Liikkeestä maahanmeno 10: ei moitittavaa. :)

Luoksetulo 0: Ukko oli jotenkin kuutamolla jätön jälkeen, en tiedä mistä johtui. Ei lähtenyt tulemaan ekasta kutsusta, toisella sitten aika lailla itselleen tyypilliseen tapaan, pysähdys hieman valuva, mutta sellainen se on ollut treeneissäkin. Pysäytyksen jälkeen tuli ravissa, mikä on kans aika tyypillistä, mutta kun näitä virheitä riitti, niin pisteet loppui kesken. :(

Liikkeestä seisomien 5: Istui. Seuraamisessa vire oli jo heikompi.

Nouto 8,5?: Vähän tavanomaista hitaampi Ukolle ja pudotti raville muutama metri ennen. Vino asento edessä ja vino perusasento. On pitänyt todella opettaa Ukko tulemaan suoraan sivulle, kun pk-puolelle ei enää ole toiveita, mutta en ole ehtinyt. Vähän sitä joskus yritin, mutta en saanut onnistumaan kun kapulan tuonnissa "sivu"-käskyllä Ukko pudotti kapulan ja siirtyi sivulle enkä saanut näitä yhdistettyä millään. :D Kokeen jälkeen motivoiduin asiaa kunnolla miettimään ja tajusin, että isken sille nyt ensin kapulaa suuhun perusasennossa ja seuraamisessa, niin eiköhän se suoraan sivulle siirtyminenkin ala sieltä tulla. :)

Kaukkarit 0: Jumitti istumaannousut. Olis pitänyt jo heti ekan käskyn jälkeen sano "kröhöm", sillä olis ehkä ollut toiveita saada Ukko takaisin kartalle, että nyt pitää liikkua.

Hyppy 9: Teknisesti oikein, mutta hidas.

Paikkamakuu 10. Kokonaisvaikutus 9. :)Yhteispisteitä 122 eli 3-tulos. Paljon oli hyvää, mutta sitten sattui noita virheitä. Luoksetulon nollaaminen oli aika yllätys, kaukkari-jumin riski oli ihan tiedossa. Vire laski kokeen loppua kohden, eli tähän pitäisi vielä saada parannusta. Tätä kirjoittaessa seuraavaan kokeeseen on alle viikko, joten ihmeitä ei pystytä enää tekemään, mutta ihan viretilasta riippuen 1-tulos on saavutettavissa. :)

Kokeesta päästiin lähtemään vasta klo 23 aikaa, jätin Tean kotiin (kiitos kuvaamisesta, tsempistä ja seurasta Johannalle ja Tealle molemmille!) ja hain Mustin Hannalta. Ukko oli ihan innoissaan, kun Musti tuli autoon, nuoli naamaa niin kuin vaan Ukko osaa nuolla, eli vimmatusti. :D Sinänsä porukka rauhoittui hyvin nukkumaan, mutta Musti hyppi välillä sänkyyn ja sängystä pois ja sitten toisena liikkuvana osana kissojen seilaus, joten huonosti tuli nukuttua ja yhteensäkin korkeintaan 5-5,5 tuntia. Hieman väsytti aamulla, mutta siinä tosiaan viiden aikaan herätys ja Ukko Jennalle junioreiden valjakkoleiriä varten ja Mustin (ja Jerikon kanssa) Siuntioon Eija Valtarin tilalle Anni Ritakallion koulutusta varten.

Mustin kanssa siis oltiin koulutuksessa saamassa vähän uutta oppia. Aloitettiin liinassa ajolla lampaiden ollessa nurkassa, samanlaisella harjoituksella kuin kotonakin. Sitten heti nopeasti siirryttiin siihen, että minä olin lampailla ja jätin Mustin kauemmaksi ja sieltä kutsuin ajamaan ja käskin maahan, tarvittaessa Anni antoi merkin liinasta jos maahanmeno meinas jäädä tekemättä. Hienosti Musti kyllä teki, tosi hyvä tahti ja liina löysällä. Reagoi hyvin mun "odota" -käskyyn, jota olen käyttänyt liinassa hidastamaan ja hyvin otti maahanmenot. Reagoi myös hyvin mun vartaloon ja käsien nostoon "lie downin" painottamiseksi. Tästä sitten harppaus eteenpäin ja Anni auttoi Mustia liinassa lampaiden ja aidan väliin ja siitä päästettiin Musti juoksemaan liina perässä ja kierroksen jälkeen taas maahan. Hyvin kuunteli ja vaikka toki vähän jännitti ahdas väli ja vähän turhan suoraan olis välillä mennyt, niin ekaksi kerraksi ihan huipusti meni! :)

Lopulta toisessa päässi aitausta lampaat olikin helpompi saada aidasta irti ja sieltä saatiin ne siirrettyä keskemmälle, missä Musti sitten pyöri luontevasti ympäri molempiin suuntiin ja vaihtoi suuntaa kevyesti. Away on selvästi luontevampi Mustille, mutta kääntyi ihan hyvin vasempaankin ja teki sitä kivasti. Hankalan kohdan tullen Musti selvästi käytti päätään ja sillä oli useita hyviä omia ajatuksia miten toimia ja mm. kokosi erkaantuneen lampaan ainakin pariin kertaan itsenäisesti. Pari vauhdikkaampaa syöksyä tuli, mutta aivan huikeeta kehitystä.

Toisella vuorolla Musti oli pohtinut vielä lisää ja edelleen ottanut harppausta eteenpäin. Saatiin otettua jopa muutama askel peruskuljetusta ja lie downit meni pääasiassa tosi hyvin. Olin kyllä tosi tyytyväinen ja iloinen Mustin edistymiseen, se on kyllä hieno koira! :)

Pitkä päivä ja väsyneenä sitten kotiin. Matti on Parkanossa viikonloppua ja näin ollen kaikki lampaiden huoltoon liittyvät asiat jäi itselle hoidettavaksi. Täytyy sanoa, että olis tää rankkaa aina kokonaan yksin hoitaa vaikka olis pitkä päivä ja illalla vasta kotona. Lauantaina sitten aamulla taas herätyskello soittamassa, kun oli Walatin agilitykisat Jerikon kanssa. Anne Viitasen ratoja ja vaikka olikin inhoja putki-puomi ja putki-A erotteluita, niin ihan kivoja.

Ekalla radalla harmillisesti tippui yksi rima ennen loppusuoraa peränurkassa, pienestä oli kiinni. Tuloksena siis 5 aikaan -11,63 eli etenemä 4,44 m/s.Toinen rata hylkääntyi myöskin aivan ennen loppusuoraa, kun Jeriko aivan yllätyksenä nappasi A:n putken takaa.Kolmantena hypäri ja siltä sitten nolla tulikin aikaan -3,96, etenemä 4,08 m/s.Myös Ukko oli korjannut menestystä Jennan kanssa lauantaina voittamalla junioreiden pyöräluokan Jämillä! Oli viimeisessä ylämäessä ohittaneet minuutin edelle lähteneen ja siitä sitten maaliin. Hieno Ukko! :) Hyvä Jenna!

Jeriko kyllä nautti Mustin vierailusta meillä. Ne keksi kuinka kivaa onkaan juosta (lue: kaahata) keskenään kilpaa ja hitsi kun ne juoksikin! Jeriko sai ihan todellisen vastuksen Mustista eikä millään olisi suostunut lopettamaan ennen kuin Musti himmaa. :D Lisäksi Musti tykkää myös kyttäysleikeistä, joten nämä kaksi löysi kyllä myös toisensa. Mustissa on joku taika näihin mun poikiin. ;)


 Eilen tuli söpöjä texel-suomenlammas karitsoita meidän joukon jatkoksi. Nyt ne on vielä olleet erillään mun omista, huutelee kyllä aitauksistaan toisilleen, mutta annetaan pienten ensin kotiutua ennen kuin yhdistetään porukkaa. Saa myös vähän paremmin rohkaistua ihmisten suhteen ja sitten pikku hiljaa koirataan ja totutetaan paimennukseen. :)Tänään hain Ukon Jennalta takaisin kotiin ja käytiin Hannan kanssa tottistelemassa. Jeriko oli ensin paikkamakuussa, kun Heimo teki ja sitten oma vuoro. Vire nousi taas paikkamakuun jälkeen välittömästi, oikein hyvä. Pitkällä suoralla olen nyt ottanut vähän kaikkea pysähdyksiä yms, ettei lähde niin keulimaan ja pysyy keskittyneempänä. Hyvin toimii. :) Jäävät on nyt jo jonkin aikaa onnistuneet aina oikein ja nytkin tosi kivat. Luoksetulossa Hanna piti Jerikosta kiinni ja nyt tuli kyllä tosi hyvällä vauhdilla luokse. Pysähdyksiin annoin nyt avun, että teki oikein kunnolla napakkana.

Tasamaanouto oikein kiva. Sitten hyppy. Alkuun täytyy sanoa, että oltiin siis Kyötikkälässä nurmikentällä, joka on ollut Jerikolle aina yksi vaikeimmista alustoista, jotenkin se ei luota nurmeen niin paljoa ja arpominen nurmella on ollut pahempaa. Nyt otettiin ensin 90 cm tottiskaavion päätteeksi ja se meni aivan loistavasti. Vinoeste ekaa kertaa tänä vuonna ja aivan loistava sekin. Sitten esteen rima metriin ja Jeriko hyppäs sen aivan sairaan hyvin, arpomatta ja epäröimättä, hipaisematta ja teki todella hienon hyppynoudon metriselle! Sanat ei riitä kuvaamaan kuinka tyytyväinen olin. Ja siis vielä nurmella!! Ehkä hyppymörkö alkaa pikku hiljaa olla edes jossain määrin selätetty...? (koputan puuta vimmatusti)

Ukko teki sitten omalla vuorollaan vähän seuruuta ja se oli ihan jees, mutta siitä ne vaikeudet alkoi. Kaukkareissa törkeetä jumittamista koko ajan. En millään saanut sitä nousemaan ylös ekalla käskyllä, vaikka ihan edestäkin pyysin. Ei millään. Ihan niin kuin olisi liimattu siihen nurmeen. Yritin puun kierroilla vapauttaa, mutta ei auttanut. Lopulta alkoi savu nousemaan korvista jo niin paljon, että siirryin vaan noutoon. Hidashan sekin, ei tuonut helpotusta mielentilaan. Kapulaa iskin perusasennossa suuhun, mutta liikkumaan sen kanssa ei pystynyt.

Hyppynouto metrisellä ja ylipäätään pk-esteet oli mun viimeinen toivo hyvän mielialan palauttajina. Hyppynouto menikin kivasti ja Ukko lähtee sille selvästi tarmokkaammin ja palauttaa tarmokkaammin kuin tasamaalla. Kun ei tarvi hypätä mitään, niin voi ihan vaan löysäillä. Vinoeste ties kuinka pitkän tauon jälkeen oikein hyvä sekin. Tähän olis pitänyt jättää, mutta kuvittelin sitten saavani tehtyä sille myös hyvän eteenmenon, kun se siitä niin tykkää. Vein lelun valmiiksi ja Ukko seuraamaan, mutta eihän se seurannut (tietenkään) kunnolla. Viimeksi kun on tätä tehnyt, niin ei ole juminut ja väijynyt etupalkkaa, mutta nyt oli ihan toivotonta. Lopulta sain sen yhden hyvän askeleen ja siitä lähetys. Voi persus mitä takkuamista.

Esineruutu vielä Jerikolle. Tarkoitus oli palkata vauhdista ja näin nostattaa palautuksen vauhtia. Noin 20 metriä leveä ruutu, eka esine takakulmassa. Lähti vauhdilla, mutta kaarsikin sitten alueen rajan yli, palasi hetken päästä takaisin alueen sisälle, mutta olisi jatkanut sitten seilaamista sivusuunnassa, enkä halunnut sitä hyväksyä vaan nimenomaan suoran piston. Kutsu takaisin ja uusi lähetys, jolla sitten upposi takakulmaan ja löysi esineen, mutta vaikka kuinka hihkuin ja heilutin narupalloa, niin esineestä ei halunnut luopua edes vapautussanalla. Piti edessä sitten ottaa se suusta ja silloinkin olisi leikkinyt mieluummin esineellä kuin varsinaisella lelulla. Huoh.

Toinen esine noin puolivälissä kaatuneen puunrungon takana. Ilma oli tosi seisova ja Jeriko juoksi ohi ja takarajaan törmätessään alkoi risteillä ruudussa. Okei okei, pysyi hyvin ruudussa, mutta ei kuitenkaan ihan sellaista työskentelyä mitä halusin nähdä. Kutsuin takaisin ja lähetys uudesta paikkaa. Ei tälläkään pistolla saanut heti hajua esineestä, vaan vasta palatessa. Taaskaan lelun heiluttelu ja vapautussanat kaikui kuuroille korville, enkä saanut haluamaani vauhdin lisäystä. Alkoi jo vähän harmittamaan. Vein sitten yhdessä Jerikon kanssa yhden esineen, että saisin suorituksen joka täyttäisi kaikki mun kriteerit, eikä jäisi nyt tällaista ärsyttävää fiilistä. Nyt Jeriko lähtikin tietty lujaa ja suoraan, palautuskin tuli vauhdilla vaikka ei edelleenkään vaihtanut esinettä vauhdista narupalloon. Olkoon, pöljä mikä pöljä. :D

Ei kommentteja: