torstai 13. kesäkuuta 2013

Treenilöisiä

Toinen viikko Somerolla menossa ja kissatkin on täällä nyt seurana. Onneksi on ollut vähän viilempää, niin ei ole tota tuuletusta/viilennystä asunnossa tarvinnut miettiäkään, kun pihan ovee ei kissojen vuoksi olisi voinukaan pitää auki. Sain väkerrettyä aidan tohon pihaan lopulta, isältä lainasin aitaa ja Marikalta ja Kimmolta vasaran ja lekan, huomatakseni kesken kaiken, että aita loppuu kesken ja tukitolppiakin on liian vähän. Onneksi sitten sai Katjalta lisää niitä. :D Niin ja auttoi mua naapurin äijäkin tolppien hakkaamisessa maahan, eli en kyllä voi sanoa, että ihan minä ite vaan olisin aidan väsännyt. ;) Sohvankin sain tänään asuntoon, kahden istuttava sohva kierrätyskeskuksesta 35 euroa kotiin kannettuna, ei paha. Tosin ei se mikään kaunis ole tai mun makuuni ainakaan, mutta ihan pehmeä ja hoitaa tehtävänsä. Tosin en ole sillä ehtinyt vielä paljoa istuakaan. ;)

Ollaan siis treenailtu aika paljon, paljon ei ole aikaa täällä kämpillä kulunut. Tai jos en ole ollut treeneissä, niin sitten päivystyksessä. Tykkään kyllä olla töissä, on ollut mukavaa. :)
Paimennusta on treenattu nyt molempina viikkoina kolme kertaa. Ukon kanssa on yritetty hakea kaariin laajuutta ja toisaalta tehty poispäinajoa ja sisäflänkkejä. Poispäinajo on kyllä Ukolla tosi hyvä, lähestyy lampaita tosi hyvällä fiiliksellä. Myös lampaiden lukeminen on Ukon vahvuus, pitää tosi hyvin isompaakin laumaa kasassa ja huomioi kaikki yksilöt. Katjan lampailla oli tosiaan hyvä treeni sunnuntaina ja Ukko kyllä todella hienosti katsoi sen tuttipulloruokitunkin mukaan vaikka oli aivan eri linjalla muiden kanssa. Tänään Ukko teki vain kaaria, vähän meinas alkaa tuijottaan lampaita ja käydä ahtaaksi n. klo 3 tai 9 kohdalla, mutta siihenkin saatiin roti, kun ajoitin oikein.

Jerikolla on tosiaan kaasupoljin vähän hirttänyt kiinni ja menee välillä vähän vaan sellaiseksi kaahaamiseksi. Laajoja kaaria tekee, mutta välillä vähän liiankin ja juoksee vaan juoksemisen ilosta. Tämäkin on kyllä alkanut jo korjaantua, mutta maanantaina oli sellainen kaahotus päällä, että Jeriko kompuroi pellolla oleviin pikku ojiin ja loukkas vähän jalkaansa. Ilmeisesti se sama murtunut varvas kolahti jotenkin ikävästi ja seuraavana aamuna Jeriko oli vähän kolmijalkainen. Parin päivän levolla on kuitenkin jos taas aikas lailla normaali ja varsinkaan pehmeällä alustalla ei haittaa ollenkaan, soralla tietenkin aina joku kivi saattaa tökätä ikävästi anturoiden välistä. Jeriko teki kuitenkin tänään ihan pikkutreenin, kaksi hakua, vähän peruskuljetusta ja poispäinajoa n. 150 metriä niin, että mä seisoin vaan paikallani. Itse asiassa poispäinajoa ei olla varmaan koskaan näin haastavana tehty, aina olen hiipinyt siellä perässä, ja meni tosi hyvin! Jeriko otti suuntakäskytkin tosi hyvin ja teki laajat (!) flänkit siellä ollessaan tosi kaukana! :)

Agilityä tällä viikolla pääsi sitten treenaamaan pelkästään Ukko, kun Jeriko lepuutti jalkaansa. Ukon kanssa tehtiin vauhtirataa ja on se kyllä pikku asioista kiinni millä saa Ukon kunnolla kaahaamaan ja  millä se hidastaa. Yhtään ei saisi liikaa käskyttää tai jää odottamaan mun ohjeita. Mutta kyllä se siitä, Aneten kanssa ollaan tosi paljon nyt mietitty kaikkee miten Ukon kanssa treenataan sitä hulluutta esteille eikä mulla ole epäilystäkään etteikö tota virkamiesasennetta saada selätettyä.  ;)

Ei kommentteja: