lauantai 29. kesäkuuta 2013

Tokon SM-kisat 2013

Tänään oli sitten ensimmäiset arvokisat mulla ikinä, ensimmäiset tokon SM-kisat sekä Jerikolle että Ukolle. Ensin vuorossa oli Ukko.

Paikkamakuu 9: Ei lähtenyt kauheen hyvin, kun heti kun hihnat napsastiin irti, meinas vieressä oleva aussie sinkaista jonnekin. Omistaja joutui sitten kirjaimellisesti karvoista napata kiinni (ja saikin siitä sitten jälkikäteen huomautusta) saadakseen koiran kiinni ja sitten perusasentoon asettumista säesti haukkumalla. Ukko kävi aikas vinoon maahan, kun oli sitten niin katsomassa vieruskaveria maahan käskettäessä. Aussie oli ylipäätään aika rauhaton ja hetken jo pelkäsin, että se lähtee Ukon luokse, mutta pysyi paikoillaan ja Ukkokin. Perusasentoon nousemiseen joutui sitten antamaan tuplakäskyn.

Seuraaminen hihnassa 6: Aivan tolkuttoman hirveetä haahuilua. Ennen kehää Ukko oli hyvällä fiiliksellä, mutta siitä ei ollut tietoakaan sitten itse kehässä ja Ukko häiriintyi ja paineistui ihan sikana viereisestä kehästä.

Liikkeestä seisominen 0: Meni maahan. Seuraaminen hirveetä joka tapauksessa.

Hyppy 7: Tyhmästi olin jättänyt palkkapallon sattumalta just silleen, että Ukko näki sen hypyn takaa. Jäi siihen sitten tietty jumiin, meinas lähteä suoraan sille ja kävi maahan pysäytyskäskystä. Vapaana seuraaminen 7: Yritin ihan kaikkeni saada Ukon nousemaan ja kunnolla mukaan hommiin, mutta tämän parempaa ei saatu irti.

Liikkeestä maahanmeno 8,5: No tämähän toki onnistui, mutta se ylösnousu taas jumitti. Valmisteleva seuruu ei mitään hyvää.

Luoksetulo 7: Kävellessä Ukosta pois päin viereisessä kehässä annettiin oikein painokas maahan -käsky ja olin ihan varma, että Ukkokin olisi mennyt tästä maahan. Mutta eipä ollut! Luoksetulo aika hidas ja perusasento vajaa.Kokonaisvaikutus 7,67.Oli kyllä aika takkuista menoa. Jouduin tekemään aivan älyttömästi töitä, että sain Ukon yhtään tulemaan mun mukaan tai edes alkuperusasentoon! Tosiaan kehän ulkopuolella ihan ok, mutta kehässä kauheeta. Olihan siellä aivan tolkuttoman kuumakin, mutta toki se kuumuus oli kehän ulkopuolellakin. Ei oo toko kyllä Ukon laji jos ei ole mullekaan mikään lempilaji, joten mitäpä sen nyt väliä. Kyllä me varmaan vielä joskus kokeissa käydään, ihan vaan ettei jää tällaseen, mutta on toi aika raskasta. Kokonaispisteet 136,67, 3-tulos.

Sitten odoteltiin monta tuntia ennen Jerikon vuoroa. Lisäksi juuri ennen paikallaolokehään menoa tulikin yllättävä tauko, henkilökunta vaan katos kuin pieru Saharaan eikä mitään tietoa koska on tulossa takas! Lopulta päästiin sitten aloittamaan.

Istuminen 9: Jeriko oli rivin ensimmäisenä. Palatessa luokse Jeriko oli hieman liikuttanut etutassujaan ja taipunut kohti viereistä kehää katsomaan sen menoa.

Paikkamakuu 6: Palatessa Jeriko oli kääntynyt sellaiseen nojatuoli -asentoon katsomaan taas sitä viereistä kehää. Jerikolla oli ilmeisesti asentoa vaihtaessa/kääntyessä kyynärpäät irronneet maasta, kun tuomari sanoi pisteitä antaessaan, että "nousi".

Ohjattu nouto 8: Hieman hitaasti lähti merkille ja pysähtyi viistosti naama kohti väärää kapulaa. Lähti aika lailla suoraan keskimmäistä kohti, mutta hillitsin itseäni ihmeen hyvin, kun en halunnut toistaa Porin kokeen virhettäni! Juuri ennen kuin Jeriko kääntyi oli S-kirjain jo huulilla, mutta onneksi Jeriko ehti ensin kääntyä. ;)Luoksetulo 8: Olis toki voinut olla nopeampi ja seisomaan pysähtyminen oli vähän valuva.Seuraaminen 6: Tämä oli seuraavassa kehässä ja kaavio tosi pitkä. Hitaassa seuraamisessa Jerikon kiinnostus lopahti ja meni ihan sunnuntaikävelyksi, juoksuun ja normaalikäyntiin taas tsemppas. Pitäis varmaan vähän treenailla joskus enemmän tota hidasta seuraamistakin, kun se on nyt vähän meille molemmille sellainen tylsä juttu... ;)Ruutu 0: Tää oli kinkkinen. Tässä liikkeessä tosi moni koira hylkääntyi ylitettyään kehänauhan. Kävin vähän Jerikolle sivusta näyttämässä ruutua etukäteen varmistellakseni, että osaa lähteä oikeaan suuntaan. Oikeaan suuntaan se lähtikin, mutta jostain syystä sivusta ohi. Jouduin sitten korjaamaan, mutta hätiköin ja käskytin maahan nauhalle! Tajusin sen ihan samalla, kun käsky lipsahti huulilta. Olis sitä paitsi tossa tilanteessa ollut fiksumpaa kutsua vaikka luokse niin oli saanut sitä tulemaan paremmassa linjassa ruutuun.Zeta 5: Tähän kehään tuli hirvee kiire. Lisäksi en ollut etukäteen muistanut ollenkaan painaa mieleen liikejärjestystä ja sen kanssa tuli liikkeen alussa sähellystä, kun jouduin vielä uudelleen varmistelemaan. Istumisessa jäi seisomaan, lisäksi tuomari moitti seuraamista ja maahanmeno oli vino ja seisomisessa niias niin kuin olisi menossa istumaan. Pisteitä kai voi sitten vähentää siitäkin, mitä koira on ajatellut jos tekee kuitenkin oikein..Metallinouto 7,5: Olishan se voinut reippaampi olla ja ote tiiviimpi. Aika yllättävän huonot pisteet kuitenkin tästäkin. Tää tuomari oli kyllä aikas tiukka, en kyllä muista nimeä. :DViimeisessä kehässä sitten tunnari ja kaukkarit. Koko päivän oli paahtanut 30 astetta, hirvittävän painostava ilma. Mietin, että mitenköhän käy kaukkareiden.

Tunnari 8: Reippaampi olis voinut olla. Tuodessa pyöräytti
kapulaa suussa pari kertaa hakien sopivaa asentoa.Kaukkarit 9: Ei yhtään tuplakäskyä!! Ja ihan ok tekniikka, ei tosin Jerikon parasta, kun kahdessa vaihdossa vähän liikkui, mutta aika hyvä olosuhteisiin nähden! :)))Jerikon tulos siis 210,50 pistettä, 3-tulos ja sijoitus 55./221. Olis voinut paremminkin mennä, mutta olen kyllä tyytyväinen meidän ensimmäisiin SM-kisoihin, hienosti Jeriko tsemppas. Ukon suoritukseen olin siinä mielessä pettynyt, että mun ainut toive oli, että se yrittäis eikä jähmis, ja siinä juuri tuli suurin pettymys. Mutta leuka alas ja kohti uusia pettymyksiä ehkä sitten..? ;)

5 kommenttia:

Iitu kirjoitti...

Minusta nuo tulokset on upeat ottaen huomioon kuumuus ja kaikki mahdollinen hullunmylly, mikä sm-kisoihin liittyy. Tosi hyvää kokemusta siis! Hyvä te!

Marja kirjoitti...

Kannattaa myös muistaa, että SM:n kaltaisissa arvokisoissa arvostelu usein on, ja saakin olla, normaalia tiukempaa. Idarista voi antaa korkeintaan seiskan jos koira kämmää jonkin liikkeen, jos vielä seuruu sais olla parempaa ja koira kyykkää seisomisessa, niin en ihmettele että antoi vaan 5. Hyppynoudon pisteetkin ovat ihan kohtuulliset vauhtiin nähden.

Kuitenkin tulos tossa helteessä on jo itsessään hieno saavutus. Mä näinkin teidät kerran, mutta menitte niin kaukana etten päässyt moikkaamaan kun hilluin oman koiran kanssa teltoilla :)

Woollandian kirjoitti...

Kyllä toko SM , kisoja varten kannattaa treenata sen kaltaisissa häiriöissä. Ei ole koiran vika jollei toimi. Mun mielestä myös hyvät tulokset ensikertalaisille. .

Sanna Hyytiäinen kirjoitti...

Ukon videoita kun katsoo niin mun silmään näyttää siltä, että Ukko on vielä vähän vihreä tokoilija eli tarkoitan sitä, että se on kovin, kovin nuori ja kokematon eikä ihan sinut tuossa tilanteessa. Siihen nähden hyvä suoritus pikkuiselta, ja tämä kisa oli ja meni jo. Muista, että vaikka tällä kertaa meni oppimisen piikkiin niin edustaminen jo itsessään on hieno juttu!

Teissä on potentiaalia, nyt vaan rakennat rauhassa ja ajan kanssa yhteystyötä Ukon kanssa niin ihan varmasti saat suoritukseen varmuutta jatkoa ajatellen.

Sabina kirjoitti...

Kiitos Sanna. :) Noin se varmasti onkin ja näin edetään, eiköhän se kokemuksen myötä tule sitten se varmuuskin. Herkkä poika tosiaan ottaa uudesta tilanteesta helposti painetta, ihan erilainen ongelma kun Jerikon kanssa kokeissa ilmeni alkuun ylenmääräistä kuumumista. :D Mutta nämä pojat on erilaisia ja opettaa mulle erilaisia asioita. Kyllä Ukosta vielä hieno tulee, kun rauhassa tehdään, hieno se on jo treeneissä. :)