tiistai 22. tammikuuta 2013

Pikku-Ukko jo 1-vuotias!

Ukkeli täytti tänään vuoden! Ei kyllä oikein uskois, kun katsoo Ukon menoa. Enkä kyllä usko, että Ukosta koskaan mikään vakava kaveri tuleekaan ja se on kyllä ihan kiva juttu! :) Ukko on sellainen hassutteli, säheltäjä, härveltäjä, temppujen keksijä, välillä vähän riesa, mutta silti niin rakastettava huomiota rakastava sylikoira. :)

Ukko on saanut "lahjoja" vähän ripotellen. Eilen kävi Katriina hieromassa pojat, Ukon ekaa kertaa ihan kunnolla. Ukossa ei mitään jumeja ollut, oikein letkeä kaveri on, mutta lantiota Katriina haluaa seurailla ettei lähde uudestaan vinoutumaan, kun Kaiperlalla oikaistiin. Nyt oli kuitenkin oikein hyvä ja Ukko otti hoidon vastaan kärsivällisesti vaikka Matti tulikin just harmillisesti kesken Ukon hoidon kotiin ja aiheutti pientä kierrosten nousua. Hyvin kuitenkin meni ja Ukko antoi väännellä päätä myöten. :)
Jerikolla oli pientä jumia vasemmalla edessä, mutta ei mitään vakavampaa ja Katriina sai sen hyvin auki ja kehoitti vaan venyttelemään nyt hetken tavallista säännöllisemmin. Muuten Jerikon lihaksisto sai taas kehuja, on kuulemma edelleen muskelit kasvaneet ja kroppa pian kuin vinttikoirilla. Bodari-Jeriko. :D Onhan se kieltämättä tosi hyvässä fyysisessä kunnossa, en sitä kiellä. ;) Jeriko oli ihana, kun niin innostui Katriinan tulosta, hirvee ikävä oli ollut ja kun Katriina pysähtyi määrätylle paikalle, niin Jeriko suoraan heittäytyi kyljelleen Katriinan jalkoihin oikein levee hymy naamalla. Ja ai että, kun Jeriko nautti! :))

Tänään Ukko sai possunkorvan ja toki sai sitten Jerikokin. Huomiseksi on toiset vielä ja Ukon päälahja pitäisi käydä ostamassa jos vaan millään ehtii, nimittäin uusi oikean kokoinen BOT. :))

Tänään käytiin hiihtämässä ja kyllä se Ukkokin hienosti vetää ja hirveää vauhtia silloin kun vetää, varsinkin muiden koirien ohitse meneminen aiheuttaa hirveen hepulin ja haukkumisen ja Ukko on silloin ihan pitelemätön. :D Alkuun mentiin jokunen sata metriä ilman vetoapua kunnes Ukko alkoi hepuloimaan narun kanssa. Siinä sitten pari alaskan malamuuttia meni meistä ohi ja annoin ihan reilusti etumatkaa, mutta kun sitten lopetin Ukon estelyn ja lähdettiin eteen päin, niin Ukko juoksi toiset koirat kiinni hetkessä ja ohi, jotta sitten taas vähän päästä pääsi härveltämään narun kanssa. :D Matka jatkui siitä sitten vielä eikä enää mitään riehumisia narun kanssa tullut koko loppumatkasta, hiihdettiin siis reilu 2 km ja oikein hyvää vauhtia. Pitäis Ukonkin kanssa alkaa pitämään sports trackeria päällä...

Jerikon kanssa parannettiin edelleen tahtia vaikka nyt olikin taas Peltsussa hankalampi latuprofiili ja ne pari tappomäkeä. Siitä huolimatta keskinopeudeksi tuli 19,3 km/h eli 3:06/km ja huippunopeus oli 38,7 km/h. Tässä alkoi Jerikon maksiminopeus tulla vastaan, kun naru aivan vähän pääsi löystymään. Mutta hitsi kun meni taas helposti ja mukavasti, ihan hyvin pystyin lähtemään heti perään Ukon kanssa lenkille eikä senkään jälkeen tuntunut pahalta. Jerikon kanssa pystyy varmasti helposti kiristämään tahtia tuosta vielä aika paljonkin ja sitten ollaankin jo aika hyvissä ajoissa! ;)

1 kommentti:

Iitu kirjoitti...

Onnittelut yksivuotiaalle! :)