perjantai 26. lokakuuta 2012

Lamppu on syttynyt!

Tiistain kontaktikurssilla Ukon kanssa oli vielä vähän nihkeetä, herkästi Ukko väsyi/kyllästyi tekemään kontaktia ja lopetti tekemisen. Opetin tosiaan viime päivityksen jälkeen illalla Ukolle ja Jerikolle molemmille haarojen väliin istumisen ja Ukko oppi sen kyllä tosi hienosti. Kentän laidassa otettiin sitä myös ja hienosti Ukko kyllä teki. Taas päätäni vaivaa, että minkä käskysanan sille antaisi. Meinasin alkaa jo Jerikolle yhdistämään "väliin", kunnes tajusin että käytän samaa sanaa lampaiden jaossa. Tulin sitten siihen tulokseen, että harvemmin muuten seisoskelen haara-asennossa, että se riittäköön vihjeeksi ainakin toistaiseksi. ;) Jos jollain on innovatiivisia nimiehdotuksia, niin saa ehdotella.

No, takaisin kontaktikurssille. Tosiaan herkästi Ukko väsähti tekemään puomin kontaktia ja muutenkin saisi kierroksia olla enemmän. Maria sitten vähän leikitti Ukkoa ja Ukko uskalsi selvästi olla riehakkaampi Marian kanssa. Tai sitten Maria vaan leikittää niin paljon paremmin. Pohdittiin Ukon leikittämistä ja että pitäis hommata Ukolle pidempi vetolelu (tuolloin oli patukka käytössä), jotta ei ole niin suuri riski saada sormilleen ja toisaalta Ukko saa vähän enemmän tilaa. Jotenkin Ukko tuntui varovan liikaa leikkiessään. Itse asiassa Ukkoa riehuttaessa sain molempiin peukaloihin reiät, toiseen vielä kunnolla vuotavat. Eikä saisi päästää mitään suustaan, ettei Ukko menetä sitä riehakkuuttaan. Purin siis vaan hammasta vaikka veri tirskui. :D

Meni ne puomiharjoitukset kuitenkin ihan ok ja keinuakin tehtiin. Keinun paukuttelu sujuu Ukolta tosi hyvin ja nyt laitettiin myös Ukkoa seisomaan alastulolle ja keinuteltiin sitä eikä tuottanut mitään vaikeuksia.

Torstaina oli sitten Ylökk:n treenit ja Ukolla alkoi todella lamppu syttyä päässä. Meno oli aivan erilaista kuin viikko sitten, Ukko ei ollut ollenkaan niin pahasti mussa kiinni vaan oikeasti keskittyi rataan. Saatiin ihan tehtyä pientä radan pätkää ja valssiharjoituksia ja Ukolla oli koko ajan kiva vire. :)

Tänään sitten oma vuoro Marjukan ja Vellun kanssa ja Ukko oli aivan liekeissä! :D Ensinnäkin lämmitellessä ennen treenejä Ukko sai jonkun hepulin ja hyppi vaan mun ympärillä ja haukkui mulle, kun juostiin. En tiedä mitä yritti sillä saada aikaan, hupaisaa kyllä oli enkä pystynyt edes kieltämään riekkumisesta kun niin nauratti. Ja siis ennen treenejä oltiin tunti pentupaineissa, kun ne oli vikan kerran Linnainmaalla, mutta energiaa silti riitti.

Tehtiin radan pätkää ja Ukko oli oikein kivasti ohjauksessa ja innolla suoritti esteitä. Marjukan ja Vellun kanssa on kyllä ollut kiva treenata, kun vuorot menee niin jouhevasti. Ollaan tehty niin nopeita vaihtoja, että ollaan tunnissa ehditty ottaa kolme vuoroa. Taukojen aikanakin Ukon päässä kypsyi ja ohjaukseen tuleminen parani koko ajan! Vitsi se teki hienosti ja oli hyvässä vireessä! :)
Tutustuttiin myös renkaaseen ja se alkoi yksittäisenä menemään oikein mukavasti. Hypyn takaa myös niin, että näytin renkaan läpi lelua.

Puomilla Ukkoa meinasi alkaa kyllästyttämään, jonka johdosta päätin vähän muokata harjoitusta. Sen sijaan, että olisin vapauttanut Ukon lelulle kontaktilta vapautinkin sen hypylle ja siitä renkaaseen. Johan alkoi kontaktin tekemisessä olemaan enemmän pointtia Ukolle, tuli nopeammin alas ja pysähtyi täsmällisemmin! Aivan samalla lailla kuin Jerikonkin kanssa aikanaan, radan jatkamisella palkkaaminen toimi selvästi paremmin Ukonkin kanssa! :)

Nyt lähti Ukko kyllä kehittymään vauhdilla, lamppu syttyi päässä! Olen niin tyytyväinen näihin loppuviikon treeneihin! :) Ukolla on tosiaan ollut nyt vähän liikaakin treeniä, kun se on korvannut Jerikoakin, mutta toisaalta myös ihanaa kun Ukko nyt syttyy lajille. Tajusin myös eilen, että ensi viikolla saatan jo voida ottaa Jerikoa varovasti treenaamaan kun torstaina jalka kuvataan ja toivon mukaan varvas on luutunut hyvin! Sitten otetaan tätä omaa vuoroa poikien kanssa varmaan jotenkin vuorotellen. Kontaktikurssia on vielä neljä kertaa jäljellä.

Ukolla piisasi energiaa vielä treenien jälkeenkin jäähdytellessä. Samassa kohtaa kuin lämmitellessä Ukko sai hepulin ja alkoi riekkua ja haukkua. Roikkui ensin omassa remmissään ja sitten äkkäsi Julman fleecehihnan ja roikkui sitten siinä, kun Vellu vielä yllytti! :D Siinä se sitten vaan roikkui ja Julma oli niin kuin ei huomaiskaan. Lopuksi ennen autoon laittamista pojat sai vähän juosta vapaina parkkipaikalla. Ukko on kyllä nykyään niin leikkisä ja sopuisa, se on kyllä ihana piirre myös.
Ja vitsi olen tyytyväinen Ukon kehittymiseen! :)))

Ei kommentteja: