tiistai 16. lokakuuta 2012

Kontaktikurssi

Eilen sain ilmoituksen, että Maria Mäkelän kontaktikurssille Wuf-hallille on paikka vapautunut, treenit alkoi tänään. Paikkaa olin tosiaan aikaisemmin kysellyt, mutta ryhmä oli jo täys. Otin sitten paikan vastaan, vaikka suoraan sanottuna on hieman kysymysmerkki millä rahalla kurssin maksan... :D Virtuaalirahalla/tulevaisuusrahalla=visalla kait. ;D

Oli kyllä heti kivan oloista ekalla kerralla, siis tuntuu että nyt saan sellaista ohjausta kontaktien opettamiseen mitä olen kaivannutkin. Jerikon kanssahan sitten lopulta tehtiin kontaktit vähän vaan oman päättelyn ja mutu-tuntuman perusteella kosketusalustalla ja samalla linjalla halusin Ukonkin kanssa jatkaa, mutta en ollut varma miten asiat kannattaa nyt sitten oikeasti alusta asti parhaiten tehdä.

Alettiin siis harjoittelemaan puomilla kontaktia niin, että puomin viisto-osat oli mini/medi-pöydän päällä ja siitä sivusta sitten Ukko puomille odottamaan, kosketusalusta kontaktin edessä ja vapautus siihen koskettamaan ja palkkaus edessä seisten. Sitten otettiin hieman etäisyyttä suoraan eteenpäin ja laitettiin lelu taakse maahan odottamaan ja edelleen Ukon piti malttaa pysähtyä kontaktille. Jos ei malttanut, niin sitten vaan uudestaan alusta kääntö alastulolle ja vapautus koskettamaan. Onnistuessa sitten naksulla merkittiin oikea ja vapautussanalla vapautettiin palkalle mun taakse. Hienosti alkoi kyllä Ukon päässä raksuttaa. :) Laatikko-harjoitukset on varmaan tehneet tehtäväänsä, kun Ukko tuntuis hahmottavan takajalkojaan aikaisempaa paremmin. Toki ikäkin jo tekee tehtävänsä. Jatketaan nyt kuitenkin takapäänhallinta treeneillä.

Lisäksi kolauteltiin keinun alastuloa ja se oli Ukon mielestä hauskaa, ei ainakaan yhtään jännitä jätkää. A:lle otin ihan pari kertaa alastulolle, mutta ei sitä mun mielestä ole edes välttämättä tarve ottaa ennen kuin on puomilla kontaktin opettanut. Keinun keinahdusta ajatellen harjoiteltiin myös tukevasti seinää vasten tuetun jumppapallon päälle nousemista, tarkoituksena totuttaa siis koiraa epävakaaseen alustaan jos jotkut voi siitä tulla epävarmoiksi. Tällä kertaa Ukko nosti etutassuja jumppapallon päälle, enkä sen enempää vaatinutkaan, kokonaan sen päällä seisominen olisi kyllä liikaa vaadittu tolle vartalonhallinnalle. :D

Vartalosta puheenollen Katriina kävi tänään taas hieromassa Jerikoa. Jumeja oli huomattavasti vähemmän kuin ennen Kaiperlan käsittelyä, rangassa jo paljon enemmän liikkuvuutta, ainoastaan takana hieman jäykkyyttä jäljellä. Marraskuun alussa on tosiaan Kaiperlan uusi käynti ja eiköhän sitten Jeriko ole jo entisellään. Pakko taas sanoa, että on tähän syksyyn montaa mahtunut, kun Jeriko on noin kieroon mennyt.
Katriina sitten tarkasteli vähän Ukkoakin. Ukko oli oikein hieno poika käsiteltävänä, oikein rauhallisesti makasi ja sai Katriinalta kehuja, että harva ton ikäinen on noin rauhassa. :) Ukon lihakset sai myös kehuja, kuulemma hyvin kehittynyt ja "hyvän tyyppiset", tarkoittaen, että lihakset on pehmeät ja joustavat. Lihaksisto on siis priimaa tuon ikäiseksi, mutta oikealla puolella rangassa oli siitä huolimatta jäykkyyttä. Tää merkitsis nyt sitä, että ainakin ennen mitään lonkkakuvia Ukko kannattaa käyttää Kaiperlalla, ettei sitten tule minkään vinouman vuoksi vääriä tuloksia. Yritän huomenna kysellä saisiko Jerikon kontrolliaikaan vielä mahtumaan yhden koiran... Ilmeisesti tää rankajumi tullut jostain törmäyksestä, mutta noihan nyt törmäilee jatkuvasti keskenään (paitsi nyt kun Jeriko kulkee remmissä), niin lähde siitä nyt sitten arpomaan että koska. Mutta Kaiperlalle käy myös Ukon tie, ettei sitten ehtiskään mitään jumeja tuon vuoksi kehittää. Täytyyhän sitä jo nuorta poikaakin alkaa huoltamaan, kun harrastusaktiivisuus lisääntyy. ;)

Ei kommentteja: