sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Paimennuspäivä Somerolla

Tänään oli paimennuspäivä Somerolla. Mukaan lähti koirakot Vellu ja Theba+Julma, Nassu ja Milo, Kaisla ja Frodo, Immi ja Rudi, Sara M. ja Särmä, Riikka ja Kide sekä Laura ja Salsa. Ja tietty mä Jerikon ja Ukon kanssa. ;) Suuren suuri kiitos hienosta päivästä Marikalle, Katjalle ja kaikille osallistuneille! :)

Sää suosi meitä ja aurinko paistoi koko päivän, mukavahan siinä oli pellon laidassa sitten katsella koiria hommissa. Kuviakin tuli otettua reilu 1500 (siis ihan oikeasti!! :D), tästä kiitos kuuluu myös kety-Saralle ja Nassulle. :D Niitä karsin sitten reiluun kahteensataan, jotka löytyy klikkaamalla alla olevaa kuvaa, katsokoon ken jaksaa! ;) Osallistujat saa halutessaan enemmän kuvia omista koiristaan minulta jollain keksimällämme keinolla. :)



Jerikolle tehtiin alkuun ratatreeni. Hakukaari ei ollut niin hyvä kuin viimeksi lampailla, Jeriko oli alkuun hieman malttamaton ja kaari jäi vajaaksi. Siitä sitten kun rauhoittui, niin poispäinajo meni jo ihan mallikkaasti. Häkillä toisella yrityksellä lampaat sisään... tai siis valtaosa niistä, kun niitä oli jotain kymmenen ja Marika sanoi jo etukäteen ettei kannata jäädä hinkuttamaan jos pari jää ulos, kun on poikkeuksellisen monta. Muilla vuoroilla otettiin Jerikon kanssa hakuja ja sitten poispäinajoa. Hakukaaret on Jerikolla nyt kyllä pulleet, välillä kyllä jo ihan turhankin maailman ääriin menevät ja Jeriko tuntui unohtavan mitä olikaan tekemässä. :D Mutta pääasiassa kyllä tosi mallikkaita eikä ainakaan liian suppeita. ;)
Jerikolla on myös selvästi kehittynyt taas itsenäinen lampaiden lukutaito. Jeriko tasapainotteli laumaa itsenäisesti ja siinä missä Jeriko aikaisemmin ei olisi noteerannut ollenkaan karkaavia lampaita, niin nyt Jeriko lähti itsenäisesti palauttamaan niitä takaisin laumaan. :)

Ihan jees siis meni, toivottavasti vaan viikon päästä Jerikolla olisi alusta asti malttia ja menis kisat hyvin. Niin, meillä tosiaan on ensimmäiset paimennuskisat viikon päästä! :) Olin kyllä unohtanut maksaa osallistumismaksun, mutta onneksi mahtui vielä mukaan jälki-ilmoittautuneena, tosin joudun maksamaan tuplahinnan unohduksestani, mutta paimennuskisoja en väliin jätä! ;)

Ukko kävi myös pari kertaa laimpailla. Kyllä Ukkeli on jo kovasti lampaista innostunut, mutta kun pienillä jaloilla ei vielä ehdi lampaiden ohi ja kaarille, niin jätetään Ukko taas vähän kasvamaan ja hauduttelemaan ennen uutta tapaamista. ;)


Ei kommentteja: