lauantai 28. huhtikuuta 2012

Voivoivoivoi

Oivoivoi. Tänään oli sitten neljäs yritys voittaja-luokassa, tuomarina Pirkko Bellaoui. Aika tiukka tuomari, ei käy kieltäminen. Onni ei ollut myötä tälläkään kerralla, tuloksena 211 pistettä ja 3-tulos. Ykköstuloksia ei tullut yhtään ja sijoituttiin kuitenkin toisiksi. Laiha lohtu. Nyt vituttaa, ihan suoraan sanottuna.

Paikkamakuu 10: Jeriko lysähti ensimmäisellä käskyllä lahna-asentoonsa ja kun olin avoimen arvostelua nähnyt niin pelkäsin, että tuomari sakottaa jo laiskasta olemuksesta. Jeriko oli kuitenkin maannut koko ajan samassa asennossa hievahtamatta, hyvä suoritus siis.

Seuraaminen 7: Äänteli vähän. Välillä vähän seilas, vuorottain laamaili ja poikitti. No ei se nyt koko matkaa niin pahaa ollut, alku enemmän ton itse seuraamisen kanssa, mutta ääntä tuppas tulemaan koko ajan. Tästä ei "valitettavasti" ole videota tarjota, kun kuvaustekniikka taas vähän petti. :D

Liikkeestä istuminen 0: TAAS sama juttu!! Kokeessa jotenkin jännittyneenä kiekaisen käskyn jotenkin ihan kummallisesti ja Jeriko jää arpomaan istuako vaiko seistä. Päätti kuitenkin seistä ja mä en osaa edelleenkään vilkaista varmistaakseni istumisen. Tai miksi en ottais paria pistettä pois kunnon vartaloavusta nollan sijaan????Luoksetulo 7,5: Jerikon perus. Liian hidas, ei pysähdy silleen hiekka lentäen samoille jalansijoille. Tuli suoraan perusasentoon mikä sinänsä on väärin, mutta tuomarihan ei sitä tiennyt.Ruutu 8: Tämä taisi nollaantua kaikilla koirakoilla meitä ennen, ainakin kaikilla jotka näin. Jostain syystä vieressä olevan kehänauhan solmu ja takana olevat agilityesteet veti kovasti koirakoita ulos kehästä. Jerikoon luotin tässä aika paljon, koska a) Jerikolla on toimiva virittely b) olen tehnyt Jerikolle häiriötreeniä melko paljon. Sinnehän se painoi ihan hyvin, mutta joku aivopieru siinä sitten pääsi, kun Jeriko menikin maahanmenon sijaan istumaan. Tuplakäsky siitä sitten. Paska! Seuraamiseen tulo oikein hyvä! :)Hyppynouto 6: En edes tiedä mitä kaikkea tässä oli josta pisteet ropisi. Luovutus hidas? Perusasento vino?Metallinouto 6,5: Ensin heitin vastatuuleen liian korkealle nousevan heiton ja ei mennyt riittävän kauaksi. Tässä sitten perusasentoon Jeriko siirtyi jostain syystä tosi väljäksi ja vinoon.Tunnistusnouto 5: Aivan täydellinen alku ja ei. Oma löytyi nopeasti ja Jeriko lähti sitä välittömästi tuomaan, mutta sitten maassa oli joku keltainen pikku merkki jonka kohdalla Jeriko pysähtyi ja jotenkin meni ihan sekaisin. Tuntui luulevan tehneensä jonkun virheen, kääntyi tarkistamaan muita kapuloita, palautui taas järkiinsä ja toi oman. Aivan uskomaton moka! Pisteitä lähti myös siitä, kun Jeriko "ennakoi", siis vartalon nytkähdyksestä liikkurin käskytykseen vaikkei paikaltaan hievahtanut mihinkään...Kaukkarit 7: Tuplakäsky ensimmäiseen maahanmenoon. Muuten ensimmäisillä käskyillä vaihdot ja ihan hyvällä tekniikalla. Istu-seiso-maahan-seiso-istu-maahan. Ensimmäisellä maahanmenolla liikkuu vasen tassu ehkä 5 cm. Seisomasta istumaan vaihdolla liikkuu oikea tassu.Kokonaisvaikutus 8: Jeriko sai taas kommentteja söpöydestään ja siitä kuinka sitä on kiva katsoa. Harmi ettei siitä voi oikeasti saada pisteitä.. ;) Pääosin yhteistyö hyvää, mutta välillä Jeriko unohtui johonkin omiin maailmoihinsa ja tuli noita tuplakäskyjä yms. Ei ollut parhaimmillaan Jeriko, toisaalta ei nyt huonoimmillaankaan, mutta arvostelu sitäkin tiukempaa.

Siis nyt jäi harmittamaan. Torstaina treeneissä aivan täydellinen, mutta nyt taas kokeessa jotain muuta. Aina menee jotain vikaan! Ja toi hiton liikkeestä istuminen ja ääntelykin palasi vainoamaan!!! Alkaa hieman usko kyllä loppumaan. Tiistaina on taas uusintayritys ja täytyy kyllä sanoa, että jos siitä ei tule mitään, niin sitten ottaa todella koville. Tekis mieli jättää koko toko siinä vaiheessa sivuun tai kokonaan pois valikoimasta, mutta olen jo ilmoittautunut toiseenkin kokeeseen, joten sinne olisi sitten taas kerättävä itsensä. Mutta ei voi sanoa muuta kuin, että ottaa päähän ihan sikana.

6 kommenttia:

Sara kirjoitti...

Voi hitsi! Katselin noita teidän videoita ja ei se onnistuminen todellakaan ole kaukana. Pirkko on tiukkis, sen on kyllä treeneissä saanut huomata;)

Anonyymi kirjoitti...

Se ei ole suotta voivoi-luokka:D.
Teidän meno näyttää hyvältä, kyllä se ykkönen tulee, kun vaan kaikki natsaa kerralla!

Mun belggari sai aikanaan voi-luokasta ykkösen 14.voi:n kokeessa, joten kokemusta on.
Ei kannata luovuttaa, koetilanne on niin erilainen kuin treenitilanne.
Vaikka ethän sä luovuttamassa ole, kunhan vaan harmittaa (ymmärrettävästi).

t. Rina

-Heidi- kirjoitti...

Siis ihme pistevähennyksiä! Esim. toi hyppynouto.. Ei ollut kyl mikään hidas luovutus. Sakottiko se sekunnin ajan tapahtuneesta askellajin muutoksesta? Just, me kierretään toi täti kaukaa :D

Tia kirjoitti...

Pirkon ryhmässä treenanneena veikkaisin että hyppynoudon vähennys johtui Pirkon makuun liian tiiviistä luovutuksesta videolta ei kunnolla nää että törmääkö mutta Pirkko on noissa asioissa todella tarkka..

Sabina kirjoitti...

Joo, itse asiassa Pirkko sanoikin, että koira törmäsi, en muistanutkaan sitä, kun itse en ainakaan mitään töytäisyä tuntenut. Jeriko tuli tiiviiksi juuri niin kuin on opetettu.
Makumme on siis vaan erilainen, tää on tämä tokon ja pk-harrastamisen yhdistämisen varjopuoli, mutta itse olen tyytyväinen tiiviyteen, joten sillä mennään. Vähän niin kuin meidän tiiviin seuraamisen kanssa. ;)

Tia kirjoitti...

Makuasioitahan nuo on.. :) Koira teki kuitenkin hienosti töitä mikä tärkeintä :) Väljän palautuksen kanssa taistelevana ottaisin tuollaisen tiiviin oikein mielelläni :D Tsemppiä tuleviin koitoksiin! :)