sunnuntai 4. syyskuuta 2011

Tottelevainen Jeriko

Tänään oli avoimen luokan koe ja olihan se sitten viimeinen! :) Selvästi Jeriko oli kyllä vähän väsähtänyt tai ei muuten vaan suorittanut parhaalla mahdollisella innolla, mutta 168,5 pistettä riittää hyvin! :) Päästään nyt sitten kunnolla treenailemaan uusia juttuja. :) Tuomarina oli Salme Mujunen, uusi tuttavuus mulle. Kokonaisvaikutus -pisteitä antaessaan kehui vielä kuinka söpö Jeriko on ja kuinka sympaattisen näköinen se on kun tekee hommia. :D Jeriko on jotenkin tänä viikonloppuna saanut hirveästi kehuja söpöydestään, agilitykisoissakin tuli pari ihmistä ihan erikseen jutulle vain siksi, että Jeriko oli niin söpö. :D On se kumma ettei näyttelytuomarit silti ole ihan syttynyt tolle... ;)
Matti oli mukana ja kuvaamassa, mutta näin jälkeenpäin ajatellen olisi pitänyt valita eri kuvauspaikka, pelattiin vaan varman päälle, ettei Jeriko sitten alkaisi ihmettelemään Mattia jos se olisi liian lähellä kehää. Nyt ei kuitenkaan kaikki oikein erotu, kun on vähän huonossa kulmassa..


Pisteisiin sitten...

Paikkamakuu 7: Jeriko oli tosiaan liikkeiden alussa ylipäätään vähän unessa, tässä jouduin antamaan tuplakäskyn maahanmenoon ja pistevähennystä tuli myös siitä, että Jeriko oli haistellut maata ja vaihtanut toiselle lonkalleen.

Seuraaminen 9: Hieman vielä tiiviimpi kontaksi saisi kuulemma vielä olla, ensimmäisessä täyskäännöksessä pieni tönäisy (ei kyllä mun mielestä, hyvin meni) ja oikealle käännös väljä, yksi haukahdus juoksuun lähtiessä, muuten hyvää seuraamista.



Liikkeestä maahan 9,5: Hyvä maahanmeno, Jeriko jäi kuitenkin jotain siinä sitten haistelemaan, siitä puoli pistettä pois.

Luoksetulo 9: Nyt tuli taas hieman hitaasti luokse, pysähdys ihan ok, mutta voisi kyllä olla nopeampikin. Perusasentoon siirtyminen aavistuksen vino.

Liikkeestä seisominen 8: Muuten hyvä, mutta tuplakäsky perusasentoon.


Noutaminen 7: Jeriko lähti nyt hyvällä vauhdilla noutamaan, mutta sai aluksi huonon otteen kapulasta, korjasi sitä sitten, mutta jäi vielä pyörittelemään kapulaa suussaan. Lisäksi ei irrottanut yhdellä käskyllä. Mikä siinä on, ettei treeneissä koskaan pyörittele suussaan, mutta kokeessa sitten pitää?


Kaukkarit 8: Ensimmäiseen maahanmenoon taas tuplakäsky, korvat oli tänään kyllä ihan jossain! Muuten teki tosi hyvin. :)


Hyppy 10: Tulihan se täysin onnistunutkin suoritus, tosi hyvällä innolla Jeriko lähti hyppäämään, istui hyvin ja vaikka jäikin vähän esteen tolpan kohdalle, tuli hyvin hypyn kautta suoraan eteen ja perusasentoon siirtyminenkin nyt priima. Kyllä on kannattanut vinojen kulmien treenaaminen! :)


Kokonaisvaikutus 9,5: Tuplakäskyttelyistä otti puoli pistettä pois, muuten lähinnä kommentoi tosiaan sitä kuinka söpö Jeriko on. :D


Nyt on sitten TK2 plakkarissa ja voi jättää avoimen luokan taakseen, pääsee treenailemaan voittajan liikkeitä. Vielä on niin vaiheessa, että varmaan menee vuoden vaihteen yli ennen kuin meitä niillä kisakentillä nähdään, mutta ei meillä mikään kiire mihinkään olekaan. :) Ajan kanssa rakennellaan. Tunnariin olen miettinyt, että pitää nyt tehdä tehotreeniä lenkeillä käpyjen kanssa ja heitellä niitä Jerikolle noudettavaksi. Tänään aamulla kun heittelin, niin osaa kyllä tosi hyvin hakea sen oman, nenällä hakee tosi hyvin! Mietin sitten sitäkin, että kun toi toimii niin hyvin, niin pitäisikö sitten kuitenkin kokeilla sitä, että heittäisi oman kapulan muiden joukkoon, ymmärtäisikö Jeriko sitten, että käyttäisi nenäänsä ja etsisi mun hajua..? No, mietin tätä vielä, ainakin heitellään paljon käpyjä jatkossa! :D


Vielä käytiin paimentamassa kokeen jälkeen Mouhijärvellä. Siellä olikin karitsoiden siirto sisälle, joten saatiin ihan oikea työtehtävä. :) Hienosti kyllä meni, aika nopsaan saatiin lampaat siirrettyä vaikka välissä oli kolme porttia, yksi ovi ja vielä isompi kynnys ennen sisäaitausta. :) Myös aikuisia lampaita paimentaessa Jeriko oli kyllä hurjan pätevä, todella hyvällä fiiliksellä paimensi ja antoi painetta sen verran kun pitikin. Uuhilla oli kova veto aidan viereen portin pieleen ja siinä pysyi kivasti mun ja Johannan ympärillä, mutta päätettiin sitten yrittää pitää niitä aloillaan keskellä aitausta. Vähän vaati kyllä työtä, kun uuhet ei ole vielä tosiaan kovin kesyyntyneitä eikä uskaltaisi ihmisenkään lähellä hirveesti olla, mutta saatiin niitä lopulta hyvin pysymään siinä ja Jeriko haki niitä taitavasti takaisin jos lähtivät. Lopussa yhä useampi uuhi uskalsi siihen jo kosketusetäisyydelle, kyllä ne vielä sen hoksaa, että ihmisen lähellä onkin hyvä olla ja helpottaa sitten selvästi käsittelyä ja paimennusta/siirtelyä. Mutta olen kyllä todella tyytyväinen Jerikoon, todella hyvin kuunteli ja teki myös fiksuja omia ratkaisuja kun lampaat alkoi valua johonkin suuntaan. Taitava poika! :)


Hyvän viikonlopun kruunasi kiva ratsastustunti. Mentiin esteitä ja sain mennä mamma-lomalta palailevalla pv-tamma Pevonalla. Se on aivan huippu-ihana, olen aina tykännyt siitä, ja esteillä se on parhaimmillaan. Issa-varsa tuli mukaan karsinaan kun laitoin Pevonaa valmiiksi ja minä aivan ihastuin, mielettömän ihanan luonteinen varsa, tosi kiva! :)
Kiireinen, mutta aivan mahtava viikonloppu siis! Ja huomenna taas paimentamaan.. :)

6 kommenttia:

Mia kirjoitti...

WIPPII!! Aivan mahtavaa, että täältä löytyi tämnnöinen päivitys! Onnea hurjasti TK2 Jerikolle ja sulle Sabina! Hienoa ja päämäärätietoista työtä. ;-D voivoi treeniä sitten vaan. :D

Sabina kirjoitti...

Kiitos! :) Sinne voittajaan on vielä matkaa, mutta mihinkäs kiire valmiissa maailmassa? ;)

Mia kirjoitti...

Juurikin näin. ;-D uusia seikkailuja ja haasteita siis!

Emmi kirjoitti...

Hurjasti onnea koularista! :)

Liisa kirjoitti...

Oikein paljon onnea!

Sanna Hyytiäinen kirjoitti...

Onnea TK2 koularista!!! :)