lauantai 10. syyskuuta 2011

Päivän pelastava paimennus

Hieman huonosti menneen agilitykisan jälkeen lähdettiin Mouhijärvelle paimentamaan. Olisi voinut olla aika huono idea tai suorastaan katastrofin ainekset, kun valmiiksi huono mieli, mutta itse asiassa paimennus paransi mieltä ainakin sata astetta. :)

Paimenneltiin oikeestaan kolme eri treeniä, viimeisestä Johanna otti videotakin. Ensi paimennettiin vaan lampaita mun ja Johannan ympärille ja napattiin sieltä yksi kiinni jonka sorkat oli hieman ylikasvaneet ja vaati leikkaamista. Ja kun siinä sitten toinenkin sattui olemaan sopivasti niin siistittiin senkin sorkat samalla. Yhtä isoa yritettiin vähän aikaa ottaa kiinni, mutta se on niin voimakas jo, ettei Johanna millään saanut siitä tarpeeksi hyvää otetta ja pääsi aina karkuun. Tämän yksilön ja muiden lampaiden sorkat tarkistetaan siis sitten, kun siirretään niitä sisälle, ilmeisesti ensi viikonloppuna.

Harjoiteltiin sitten erikseen pienen lepotauon jälkeen vielä kunnollisia kaaria. Välillä Jeriko meinasi taas jättää kesken, mutta pyörittelin sitten sitä enemmänkin lampaiden ympärillä ja alkoi taas kaaret sujumaan eikä ennakoinut kääntymistä lampaita kohti. Suuntakäskytkin sujui nyt tosi hyvin, Jeriko reagoi nopeasti pelkkään suulliseen käskyyn ja suurimmaksi osaksi ihan oikein, vaikka tulihan niitä väärään suuntaankin lähtöjä muutamia. Ajo sujuu nyt Jerikolta kyllä hyvin, teki muutamia aivan erinomaisia lähestymisiä juuri sopivalla rauhallisella tahdilla, suoraan ja päättäväisenä, todella hienon näköistä, harmi ettei näitä tullut videolle! Pari kertaa yksi musta uuhi yritti puskea Jerikoa, ensimmäisellä kerralla ei päässyt yllättämään ja Jeriko teki valehyökkäyksen takaisin millä sai lampaan kääntymään, ei käynyt puremaan eli käytti mun ja Johannan mielestä tosi hyvin juuri sopivaa painetta. Ei niitä nyt turhaankaan tarvitse pureksia. ;) Toisella kerralla uuhi pääsi vähän yllättämään ja Jeriko väisti, mutta kääntyi heti antamaaan takaisin kun pääsi pois hyökkäyksen alta. Tosi paljon Jeriko on kyllä saanut itsevarmuutta ja toimii tosi fiksusti, käyttää juuri sopivaa painetta. :)

Pidettiin vielä vähän pidempi tauko välissä ja sitten ennen kotiin lähtöä harjoiteltiin vielä kaaria ja lampaiden kiertämistä/pitämistä mun lähellä. Lähinnä siis yritin saada Jerikon tuomaan lampaat mahdollisimman lähelle mua ja jos lampaat tuli lähelle niin rapsuttelin niitä. Nämä lampaat ei tosiaan vielä kauhean herkästi ihmisen luokse pysähdy, mutta hyvin ne on kesyyntyneet siitä kuinka arkoja ne oli aluksi. Johanna siis kuvasi tämän ja kiva nähdä taas vähän videolta miten sujuu. Huomasin, että olen antanut Jerikon lipsua maahanmenossa mitä en paimentaessa tajunnut, välillä ei edes pysähdy heti ja välillä jää vaan seisomaan. Soo soo, nyt pitää olla tuon kanssa tarkka, että kun sanon "maahan" niin se tarkoittaa että maahan ja vähän äkkiä!

Jeriko oli tässä jo vähän väsähtänyt ja kun tehtiin vaan tuota lampaiden kiertämistä ja flankkeja eri kohdista, niin ei ole kovin mielenkiintoista katsottavaa, mutta tässä nyt kuitenkin linkki videoon.

http://www.youtube.com/watch?v=pa9uN44oJIw

Ei kommentteja: