sunnuntai 6. helmikuuta 2011

Torstaina oltiin tosiaan treenaamassa Hannan kanssa. Jeriko oli paikkamakuussa erikseen sekä Heimon että Ennin kanssa. Kiinnostus toisia koiria kohtaan on kyllä nyt hirmuinen, ja Jeriko siinäkin kovasti otti ilmavainua kaveristaan ja nojaili siihen suuntaan. Hanna sitten neuvoi, että kieltäisin siitäkin ja oikeassa on. Jotenkin olen varonut paikkamakuussa kieltämistä, mutta kyllähän sille nyt täytyy tehdä selväksi ettei sellainen vierustoverin vilkuilu ja varsinkaan hännän heiluttelu ole sallittua! :D Niinpä sitten kielsin Jerikoa siitä ja meni ihan hyvin. Seuraamisissa meinasi taas piippailla, mutta sain ihan hiljaisiakin pätkiä. Kapulaa heitin Jerikolle vähän liiankin monta kertaa, ensimmäinen ihan hyvä, mutta sitten alkoi pyörittelemään kapulaa suussaan. Edelleenkin meinaan edetä tässä liian nopeasti, pitäisi muistaa ottaa pitoharjoituksia ulkonakin! Mutta mukavat treenit, Jeriko sai hyvää häiriötreeniä. Hannalle kiitos seurasta ja neuvoista! :)

Tänään kävin treenaamassa Jerikon kanssa yksin Meirän hallilla. Toivoin, että siellä olisi muitakin vapaavuorolaisia, että saataisiin paikkamakuuseen häiriötä ja niinhän siellä sitten oli. Paikkamakuussa Jeriko oli australianpaimenkoira-tyttö Nukan ja villakoira Rommin kanssa (pyydän anteeksi jos muistan koirien nimet väärin), Jeriko makasi näiden välissä. Heti alkuun Jeriko nousi ylös ja meinasi lähteä Rommiin tutustumaan, kielsin siitä ja menin palauttamaan paikalleen. Tämän jälkeen kielsin vilkaisuistakin vierustoveriin ja sujuikin sitten ihan hyvin vaikka selvästi koville otti, välillä Jerikon teki selvästi mieli koittaa jotain leikkiä, yritti vilkuilla sivuilleen ja heilutti häntäänsä. Aivan mahdoton tuo koira nykyään! :D Mutta tosiaan, saatiin sitten hyvin menemään, loppuajan Jeriko makasi ryhdikkäästi kontaktissa muhun, palkkasin nugeteilla. :P
Otin myös pari toistoa hyppyä, laitoin nugetin palan hypyn taaksi reilusti että jäi pientä hajurakoa esteeseen, tämä ihan hyvin, mutta ei muutamalla toistolla vielä ihmeitä tehdä. Sitten otin Jerikon kanssa seuraamisen käännöksiä paikallaan ja seuraamista. Kiinnitin huomiota Jerikon ääntelyyn ja vaadin hiljaisuutta, muuten ei palkkaa. Jeriko oli selvästi taas siinä vireessä, että teki mieli äännellä, mutta hiljeni kyllä ja otin ensin lyhyitä pätkiä ja palkkailin hiljaisesta hyvästä seuraamisesta, lopulta tein lyhyehkön seuraamiskaavion ja palkkasin siitä. Luulen, että treenillä Jeriko tuosta hiljenee, ymmärtää "hiljaa" sanan jo melko hyvin ja selvästi pinnistelee ollakseen hiljaa. Toivon, että kokeessa ennen liikkeen alkua sanomalla "hiljaa" voisin saada Jerikon seuraamaan ilman ääniapuja. ;)
Kapulan pitoa harjoiteltiin myös tänään vähän, maltillisemmin tällä kertaa ja oikeaan otteeseen painottaen. Tässäkin joutuu kyllä kiinnittämään huomiota ääntelyyn, mutta olen ottanut kapulan pois vasta kun pitää sitä hiljaa, ja tuntuu tässäkin hoksaavan mitä siltä odotan.
Keskiviikkona toivon mukaan saadaan YLÖKK:n vuorolla taas paikkamakuu niin, että saan vahvistettua sitä ettei vilkuile muita.

Treenien jälkeen käytiin pienellä lenkillä. Aurinko paistoi niin ihanan keväisesti ja Jeriko näytti niin kauniilta, että oli pakko ottaa kännykällä pari kuvaa.



2 kommenttia:

HannaH kirjoitti...

Vitsi miten hyviä kuvia vaikka kännykällä otettu!

Otetaanko ens viikolla treenit uusiksi? Mulle sopis ti ja to ainakin.

Sabina kirjoitti...

Niinpä, aikas hyvät kuvat tuli. :)
Tiistaina kävis kyllä treenaaminen hyvin, torstaina multa revitään viisuri pois, voi olla etten illalla oikein ole treenifiiliksissä :D