torstai 24. helmikuuta 2011

Agilitytreeniä

Maanantaina harjoiteltiin omalla treenivuorolla hyppytekniikkaa. Olin saanut Somerolta lainaan Canis-lehden (oliko se nyt 1/2010..?) jossa oli hyvin neuvottu hyppytekniikkaharjoitus etäisyyksineen ja korkeuksineen. Tällaista oltiin kaivattukin ja puhuttu keskenämme, hyvä että nyt sitten sattui Somerolla tuo lehti silmään. Jeriko sitten kyllä silppusi lainaksi saadun lehden (nice one), onneksi kuitenkin juuri lehden keskiosa jossa agilityartikkeli oli säilyi.

Harjoituksessa 5 hyppyä suoraan peräkkäin 6 jalan etäisyydellä, rimakorkeus noin 20 cm. Samassa harjoituksessa tuli mukavasti eteen irtoaminen. :) Jerikolle joutui ensin vähän näyttää mitä siltä haettiin ja siirrettiin kohdelelua toisesta estevälistä loppua kohden. Nopeasti kyllä hoksasi ja sitten meni hyvin. Pari rimapudotusta tuli matalasta korkeudesta huolimatta, mutta harjoituksen tarkoitus onkin opettaa nopeutta ja ketteryyttä koiralle, sitä kyllä alkoi löytymään. Jeriko ylitti esteet nopeasti ja keskittyneesti edeten jalkoja mahan alle supistaen, hyvältä näytti. :)

Tehtiin myös Jaakko Suoknuutin Vellulle neuvomaa hyppyharjoitusta jossa myös haettiin nopeutta. Tässä koira pistettiin kiertämään este ja itse jatkettiin eteenpäin, ja lelu jätettiin siivekkeen eteen -> koiran tarkoitus taittua hypyltä nopeammin taas liikkumaan eteenpäin. Aika vaikea harjoitus itsekään ymmärtää, mutta kai se meni pari kertaa ihan ok. :D
Tehtiin myös pientä sarjaa, jossa ohjasin Jeriko hypyltä putkeen ja putken ulostulolta heti toiseen putkeen jonka suuaukko oli vieressä (jäi siis koiran taakse jos tuli liian nopeasti ulos eikä ohjannut ajoissa), toisen putken jälkeen oli hyppysuora, jolle Jeriko lähti itsenäisesti hakemaan putkesta tullessaan. Hyvä hyvä, näinhän sen pitäisikin kai mennä, että koira hakee itsenäisesti edessä olevat esteet jos ei ohjata muualle. :)

Keskiviikon treeneissä tehtiin rataa, jossa oli mukana esteharjoitus jota tehtiin joskus aikaisemminkin. Tuossa taannoin paintilla radan piirtämisen hauskuus valkeni mulle, tässä nyt sitten tuosta radasta jonkinlainen luonnos, toivottavasti siitä saa jotain selvää. :D



Koira siis lähetettiin ensimmäiseltä hypyltä itsenäisesti hakemaan toista, kolmannella itse valssilla käännytään ja ohjataan koira kepeille. Tämä on kyllä aika vaikea harjoitus, ja vaikka tällä kertaa päästiin noista hypyistä ohi ilman hinkkaamista, niin Jeriko liike toisen hypyn jälkeen ei ollut kyllä noin hieno kuin kuvassa, enemmänkin sellainen koukkaus kauemmaksi ja sitten mun kutsusta takaisin kolmannelle hypylle (4. este). Kerran sain kyllä Jerikon huomion hyvin ennen toista hyppyä ja kääntyi suoraan kolmannelle, treeniä kuitenkin vielä kaipaa.
Pussikin meni hienosti vaikkei Jeriko sitä ole oikein tehnyt. Ensin Hanna raotti vähän pussin suuta, mutta musta tuntuu että Jeriko oli jo ohjauksesta muutenkin menossa sinne yhtään epäröimättä, ja mainosti sitten menikin vaikka parin toiston jälkeen pussin suu jätettiin ihan maahan. Kiva treeni. :)

Juuri kuulin, että päästään sitten kuitenkin demokoirakoksi Pekka Korrin luennolle, hyvä homma. Toivotaan, että löytyy uusia vinkkejä ääntely- ja paikkamakuuongelmiin. :)

Ei kommentteja: