keskiviikko 2. helmikuuta 2011

Kuten lupasin, ollaan nyt aloitettu paikkamakuun tehotreeni. Varsinaisia pitkiä paikkamakuita ei olla tehty, mutta häiritty sitäkin enemmän. Varmuuden lisäämisen lisäksi luulen, että tästä on hyötyä myös siinä että liikkeestä tulisi "aktiivisempi" ja mielekkäämpi Jerikolle. Nyt on ollut vähän tylsä sen mielestä.
Ollaan kyllä tehty häiriötä paikalla oloon oikeestaan aivan pienestä pitäen, heti kun on maahanmenon ylipäätään osannut, olen hyppinyt, juoksennellut ja tehnyt kaikkea mahdollista kummallista sen ympärillä, ollaan heitetty palloa ja muita leluja ja on saanut lähteä hakemaan vasta erillisestä vapautuksesta. Lisäksi Jeriko on ollut paikkamakuussa kun toista koiraa vierestä lähetetään ruutuun eikä ole tuottanut ongelmaa. Olen siis vähän epävarma kuinka tämä auttaa tuohon paikkamakuuseen, kun tuntuu että kokeessa ongelma oli lähinnä se, että katsellessaan aussin haahuilua Jeriko unohti että oli paikkamakuussa. Toisaalta kyllä, jos tällä vahvistetaan sitä että Jeriko pitää kontaktia muhun vaikka olisi häiriötä, niin sitten varmaan on apua. Eli treeniä treeniä.
Tähän mennessä olen ilta- ja aamupalan yhteydessä taas kierrellyt ja juoksennellut Jerikon ympärillä, tuuppinut sitä kyljistä ja hyppinyt sen YLI eikä tuottanut sitten mitään ongelmaa. Sitten siirrettiin tekemään niin, että mä seison edessä parin metrin päässä ja Matti häiritsee em. tavoilla, pompotteli palloa (pahin) ja heitteli palloa (ylläri ylläri ei niin paha koska on jo tottunut siihen).
Agilitytreeneissä tänään vuoroa odotellessa tehtiin myös häiriötreeniä, Tuija häiritsi ja Ronjakin osallistui häirintään ystävällisesti hyppimällä ympärillä, hyvin meni. :)
Tänään illalla pistin Matin leikittämään Lulua onkilelulla Jerikon ympärillä. Tämä aika paha häiriö siinäkin mielessä, koska Jeriko on aika mustis kun kissoille annetaan huomiota. Pahin häiriö on kun itse leikin niiden kanssa, mutta olen siinäkin makuuttanut ja on onnistunut aivan hyvin. Ajattelin kuitenkin, että parempi treenata siinä mielessä kokeenomaisesti, että olen Jerikon edessä ja Jeriko voi ja sen pitää pitää kontaktia muhun, en siis voi itse toimia häiritsijänä.
Huomenna olisi tarkoitus mennä Rajalan Hannan kanssa treenaamaan, otetaan sitten lisää häiriötreeniä.
Aamulla tänään seuruutin Jerikoa ja teki niin täydellisen hiiren hiljaista ja muutenkin täydellistä seuraamista ettei mitään! Mutta pitää vaan treenata, ja jos meinaa kuumeta ja äännellä, niin sitten ei tehdä mitään.

Tänään oli kyllä hauskat agilitytreenit! :) Maanantaina omalla treenivuorolla oli ollut ongelmaa takaakierron kanssa ja nyt tehtiin sitä myös, sain Hannalta siihen vinkkejä ja onnistui hyvin. Saatiin hyvin rataa tehtyä. Hauska juttu oli kuitenkin ohjaajanvaihto kesken treenin, Hanna pisti mut ohjaamaan Ronjaa, Aatun (lyhytkarvainen collie) omistajan ohjaamaan Jerikoa ja Tuijan ohjaamaan Aatua. Ronjan ohjaaminen oli hauskaa ja meni ihan hyvin. Ei itse asiassa kovinkaan erilainen ohjata kuin Jeriko. Ja Jeriko meni mukavasti uuden ohjaajansa kanssa vaikka ensin arvuuttelin että miten pysyy Jerikon vauhdissa kun on tottunut puolet hitaampaan koiraan. Mutta tosiaan todella hyvin meni, oikeestaan näytti paremmalta kuin oma meno Jerikon kanssa tuntuu! :D Jeriko on niin taitava, ihana nähdä ulkopuolelta sen työskentelyä. <3

2 kommenttia:

Hilkka kirjoitti...

En ole mikään toko-guru, mutta olen vuosien varrella tehnyt ainakin paljon virheitä. Niistä oppineena sanoisin, että muista treenata paikallamakuuta myös ilman häiriötä. Yhteen väliin treenasin terrierini kanssa todella paljon sitä, että paikalla täytyy pysyä, vaikka ympärillä tapahtuisi mitä. Kun sitten epävirallisissa tokokokeissa kaikki olivatkin hiirenhiljaa, pikku-terrierini hämmentyi siitä.

Nykyään en treenaa enää kyseisen koiran kanssa tokoa juuri yhtään, mutta paikkamakuun se osasi ainakin jossain vaiheessa aika hyvin.

Sabina kirjoitti...

Kiitos vinkistä. Ollaanhan toki hyvin paljon treenattu ilman häiriötä, ennen tuota koetta tehtiin joka ilta paikkamakuu kotona ennen iltapalaa. Tein vaan eri pituisia ja ilman häiriöitä.
Mutta nyt musta vaikuttaisi siltä, että vaatii nimenomaan häiriötreeniä ja treeniä muiden mielenkiintoisten koirien kanssa, että malttaa pysyä paikallaan vaikka kuinka tekisi mieli mennä leikkimään. :D