tiistai 21. joulukuuta 2010

Agilitytreeniä

Eilen oli taas oma hallivuoro. Jotenkin itsellä ei ollut nyt ollenkaan mitään hyviä ideoita mitä harjoittelisi, rata mikä edellisiltä oli jäänyt (jos sitä radaksi voi kutsua) ei ollut kauhean hyvä, kasailtiin siihen vähän jotain lisää, mutta tultiin jo muutenkin vähän myöhässä niin ei ehtinyt hirveästi jäädä miettimään.

Aluksi harjoittelin Jerikon kanssa kontaktia A-esteellä. Nostin Jerikoa ihan sinne lakipisteeseenkin ja Vellu palkkasi Jeriko alhaalla. Hyvin kyllä meni, hyvin pysähtyi siihen ja hyvin Jeriko kestää sen että juoksen sen ohitse ja edestakaisin. Seuraavalla harjoituskerralla tein vaan perässä samaa harjoitusta kuin Tuija Ronjalle, omat ideat ei tosiaan nyt yhtään kukkineen. Ensin oli kaksi estettä vierekkäin jotka kierroilla, ja sitten kaksi estettä kaaren mallisesti. Aluksi Jeriko meinasi karata koko ajan vierekkäisten esteiden takana olevaan putkeen, mutta saatiin sitten sarja tehtyä ihan hyvinkin.

Viimeisenä yritettiin tehdä samaa kaksi estettä vierekkäin toiseen suuntaan ja siitä kepeille, kepeillä yksi aukko verkoissa. Tämä ei meinannut onnistua sitten millään! Jeriko ei kuunnellut tai katsonut yhtään muhun päin ensimmäisen esteen jälkeen, vaan juoksi vaan takakautta suoraan seuraavalle esteelle ja vasta siinä vilkaisi ensimmäisen kerran mua. Jouduin sitten käyttämään ärsyttävän paljon ääntä, että sain sen tulemaan esteiden välistä etupuolelle (jos sittenkään). Olihan omissa ohjauskuvioissakin välistä korjaamista, mutta väittäisin ettei sillä niin väliä ollut kun ei Jeriko mua paljoa katsonutkaan.. Anyway, saatiin se lopulta menemään kun karjuin ensimmäisen esteen jälkeen oikein keuhkojeni täydeltä, kepit meni sitten ihan hyvin. Todella turhauttava olo jäi treeneistä, vaikka loppujen lopuksi alkutreenit meni ihan ok. Silti tuntui että meni paljon huonommin kuin mitä on tässä viime aikoina muuten mennyt. Jeriko myös äänteli odottaessa ärsyttävän paljon. ;(

Mutta nyt on se kohta kun on tunteet viilenneet ja täytyy mennä itseensä. Putki kahden vierekkäisen esteen takan oli selvästikin liian houkutteleva, olisi pitänyt tehdä harjoitusta niin päin että lähetän Jerikon poispäin putkesta, "tyhjälle" puolelle, silloin olisi ehkä herkemmin kääntynyt kuuntelemaan että mitä sitten tehdään. Ääntelyn suhteen taas pitäisi jatkaa harjoittelua mikä onkin tässä mennyt ihan hyvin kun olen käynyt aina välillä palkkaamassa Jerikoa rauhassa odottamisesta. Nyt jätin sen liian pitkäksi aikaa yksin ja palkkaamatta, ja ääntely kiihtyi varsinkin kun se ei nähnyt mua, rauhallisesti odotti kun näki mut ja vahvistin sen rauhallisuutta hymyilemällä ja muilla hyväksyvillä eleillä vaikka olinkin sen verran kaukana ettei kehuja kuullut. Jotenkin olin siis itsekin vähän keskittymiskyvytön tuolloin. Ja onhan mahdollista, että Jerikollakin oli vähän huono päivä, itsellä ainakin oli.

Joka tapauksessa näissä treeneissä oli kamera mukana ja saatiin ihan kivoja kuvia Jerikosta hyppäämässä, kiitos Tuijalle ja Saralle kuvauksesta. :)










Tänään oli sitten ohjatut agilitytreenit. Meni taas jo tosi kivasti. Tehtiin 11 esteen sarja kaksi kertaa peräkkäin putkeen läpi. Hienosti Jeriko tuli mukana vaikka ensimmäisellä kerralla meinasi rata unohtuakin. Todella hyvin ohjautui nyt ja otti ohjausta vastaan! :)
Tehtiin myös puomilla kontakti. Se oli selvästikin Jerikolle vaikeampi kuin A-esteen kontakti, ei meinannut pysyä kapealla puomilla ja horjahteli siitä alas. Puomia täytyy siis jatkossa harjoitella omalla treenivuorolla ahkerasti, että siitä tulisi yhtä hyvä kuin A-esteen kontaktista.

Ei kommentteja: