keskiviikko 18. elokuuta 2010

Jeriko hieronnassa

Olen vähän katsellut Jerikon liikkeitä ja huomannut takaosassa jäykkyyttä ja lyhyttä askelpituutta josta näyttelyssäkin huomautettiin. Jerikoa silitellessä olen myös huomannut että Jerikon takareisien lihakset on aikas isot ja piukat. Muutenkin kiinnostaisi koirahieronta ja venyttely, haluaisin pitää Jerikon fysiikasta hyvää huolta, ja varasin sitten Jerikolle koirahierojan jota Tuijalle oli suositeltu (Nokinassujen Katriina Falhi).

Katriina kävi meillä sitten tänään, ensin katsoi ulkona Jerikon liikettä eri nopeuksilla ja sitten siirryttiin sisälle. Jeriko otti hieronnan tosi hyvin, välillä meinasi melkein nukahtaa kun niin nautti olostaan! :) Kipeimmissä paikoissa otti kyllä vähän päähän, mutta melkoisen hienosti oli kuitenkin. Katriina hieroi Jerikon tietty kauttaaltaan, ja jäykkyyttä löytyi vähän joka paikasta, erityisesti selän takaosasta ja takajaloista. Vasemman takajalan takareisilihas oli kyllä tosi muhkeana, enemmän kuin oikea. Myös etujalkojen lihakset oli jäykkinä eikä ranne suoristunut aivan täysin, mutta hienosti näkyi kuinka hieronta tehosi ja liikelaajuudet kasvoi nivelissä. Katriina neuvoi myös runsaasti venytyksiä ja harjoituksia joita voidaan kotona tehdä, olin tosi tyytyväinen! Ja Jerikokin näytti tykkäävän. Varmasti kun hieronta käy tutummaksi Jeriko osaa nauttia vielä paremmin olostaan kun ei tarvitse ihmetellä mitä oikein tapahtuu. Ehdottomasti aiotaan jatkaa venyttelyä ja hierontaa kotona, ja ottaa myös Katriinalta hierontaa säännöllisesti niin pysyy aktiivinen koira kunnossa. :)

Käytiin illalla Hannan kanssa treenaamassa mutta Jerikon kanssa otin ihan kevyesti kun hieronnan jälkeen pitäisi olla levossa. Treenasin taas luoksetuloa, ensin muutama harjoitus lähempää ja oikeaa paikkaa varmistellen, mutta sitten pari pidemmällä etäisyydellä ja ihan kokeenomaisesti. Viimeisessä pyysin vielä edestä perusasentoon ja Jeriko teki sen hienosti vaikken ole sellaista koskaan aiemmin pyytänytkään. Hienosti alkaa tulemaan suoraan oikealle paikalle. :)

Kotona otettiin tossa äsken vähän pesusasentoharjoitusta, hyppelin vähän joka puolella ja pyysin perusasentoon ja sekin meni hienosti, joka kerta hyvään suoraan tiiviiseen asentoon.
Harjoiteltiin myös kaukokäskyjä. Aiemmin en ole ottanut oikeestaan yhtään etäisyyttä, pariin kertaan ollaan harjoiteltu sitä asennon vaihdon tekniikkaa. Nyt siis otin pari metriä etäisyyttä ja otin myös käsimerkin mukaan että se yhdistyisi suoraan näihin kaukokäskyihin. Kyllä se vaan hienosti menee, on se fiksu koira! Yhtään ei yrittänyt lähteä mua kohti ja nyt jaksoi jo tosi hyvin odottaa uutta käskyäkin eikä tarjonnut heti toista perään, käskyn jälkeen suoritti liikkeet nopeesti: istumasta maahan heittäytymällä etuosallaan maahan, maasta istumaan myös oikeaoppisesti etujaloilla pystyyn työntäen mutta ei toki ihan yhtä nopeasti kuin toiseen suuntaan. ;)

Huomenna mennään sitten lampaita hätyyttämään, katsotaan mitä siitä tulee. :)

Ei kommentteja: