sunnuntai 25. heinäkuuta 2010

Teematreenit: seuraaminen

Torstaina otettiin seuraamista Jerikon kanssa. Ensin ajattelin kokeilla taas pitkästä aikaa imuttaa Jerikoa, vahvistaa oikeassa paikassa kulkemista, mutta siitä ei kyllä tullut oikein mitään. Jerikon oli vaikea kävellä sivulla koko ajan nenä mun kädessä, rytmi katosi ja Jeriko alkoi kävelemään vinommin kuin yleensä. Kun sitten nostin käden ylös alkoi taas sujua paljon paremmin ja seuraamisen asento ja paikka olivat mielestäni juuri hyvät.

Isoin ongelma on palkkaaminen, olen aina välillä aika kömpelö antamaan nakkeja ja nakit lentelee mihin sattuu. Yritän vähän liikaa varoa Jerikon hampaita (ne ei tunnu kovin kivalta sormissa..), mutta kopittelukaan ei aina mene ihan nappiin. Kuulin sellaisen neuvon että seuraamisen opettamisessa kannattaisi pitää hanskoja kädessä niin ei käy niin sormille jos koiralla on korkea vire ja välillä sattuu näykkäämään sormia. Pitäisi siis varmaan hommata hyvät hanskat tai opetella osumaan nakeilla Jerikon suuhun! :D

Otin sitten myös liikkeestä seisomista muutaman kerran. Se ei sujunut aivan niin hyvin kuin viime kerralla sitä treenatessa, välillä ei pysähtynyt ollenkaan ja silloinkin kun pysähtyi meinasi valua pari askelta mun perään ja jouduin käyttämään paljon käsiapua. Vähän Jeriko jäi vinoonkin seisomaan. Mutta saatiin sitten lopulta yksi ihan hyväkin pysähtyminen ilman käsimerkkiä, ja siihen jätettiin treeni sillä kertaa.

Liikkeestä maahanmeno ei meinannut tällä kertaa sujua ollenkaan. Ollaan otettu nyt taas melko paljon sitä seisomista, ja nyt Jeriko meinasi jäädä koko ajan vain seisomaan. Lopulta se maahanmenokin sieltä tuli kun ensin tein muutamia maahanmenoja paikaltaan, mutta ei kyllä ollenkaan niin hyvin kuin edellisellä kerralla harjoitellessa. Treenin puutetta, pitäisi muistaa pitää yllä myös niitä taitoja jotka sujuu hyvin, eikä aina vaan treenata ongelmakohtia tai uusia asioita..

2 kommenttia:

Tuija kirjoitti...

Oletko kokeillut naksua seuraamisessa, sillä saisit palkattua juuri oikeasta asiasta. Voit keskittyä palkkaamiseen eri tavalla. Eikä namit ehkä lentele;)
T: Tuija & Ronja

Sabina kirjoitti...

Joo, itse asiassa käytän naksutinta melko paljon muutenkin koulutuksessa.. Toisaalta nyt ehkä on seuraamisessa sen käyttäminen vähän jäänyt. Ongelmana on ehkä eniten se kun palkkaan vielä tosi usein ja lyhyistä matkoista, niin olen yrittänyt pitää useampaa nakin palaa kädessä ja siitä nopeasti viskoa niitä Jerikon suuhun.. Mutta ne ei aina ihan osu sinne minne pitäis :D
Mutta oot varmaan oikeassa, jos käyttäisin naksutinta, niin voisi olla ettei olisi niin tulenpalava kiire saada sitä nakkia Jerikoa suuhun ja sen ehtisi vaikka ottaa ihan sieltä pussista ilman mitään sähellystä, täytyy kokeilla :)