tiistai 27. heinäkuuta 2010

Teematreenit: maahanmeno

Olen tässä lukenut Salme Mujusen kirjaa Tie tottelevaisuusvalioksi, siitä oikeastaan poikikin tämä ajatus käydä vähän kaikkia liikkeitä läpi että missä mennään ja mitä pitää vielä hioa.. Sitä lukiessa sitten tajusin ettei olla varsinaista maahanmenotekniikkaa harjoiteltu aivan pikkupentu aikojen jälkeen. Kokeilin sitten miten sujuu, ja niinhän se meni että Jeriko istui ensin pyllynsä maahan ja meni siitä maahan, jos meni maahan ollenkaan.. Jotenkin en ollut yhtään tässä välissä seurannut että miten Jeriko sen tekee.. =/

Treenattiin sitten eilen tohon uutta tekniikkaa ja Jeriko lähti tosi luontevasti laskeutumaan maahan etu- ja takaosa samanaikaisesti. Huh, onneksi ei ollut isompi homma korjata jo opittua liikettä. Nyt vaan täytyy olla jatkossa tarkempi kun arkikäytössä pyytää maahanmenoa, että Jeriko tekee sen aina oikealla tekniikalla ja reippaasti, ettei taas pikku hiljaa pääse muuttumaan sellaiseksi laiskaksi.. Eilisestä treenistä poiki kuitenkin myös se että Jeriko innostui taas uudestaan maahanmenosta liikkeenä ja tekee sitä taas tosi reippaasti ja innokkaasti niin kuin silloin pikkupentuna.

Istumisliikettäkin pitäisi varmaan ottaa, testasin sen kyllä tossa yksi päivä ja kun oikein erikseen treenimielessä pyytää Jerikoa istumaan niin istuu ihan hyvin niin että takaosa pysyy paikallaan, mutta siinäkin arkikäytössä esim. ovien eteen istumiset menee vähän miten sattuu.. Ehkä jos siitäkin ottaisi tollaisen pienen muistia virkistävän ja innostavan treenipätkän niin saisi liikkeen taas yleisesti sujumaan paremmin..

Oon mäkin tollo kun unohtaa kokonaan jonkun liikkeen harjoittelun ja sitten saakin korjailla perusliikkeitä.

4 kommenttia:

Tuija kirjoitti...

Onko sulla ittellä toi Mujusen kirja, jos niin voisinko lainata sitä joskus? Kiinnostaisi lukea se.:)
Tuija&Ronja

Sabina kirjoitti...

Joo, itse asiassa tilasin sen itselleni ja tänään pitäis hakea postista, tähän mennessä olen lukenut kirjaston kappaletta.. Voin toki lainata, oikeestaan vaikka heti jos saan sen sitten takaisin kun mun laina-aika loppuu noin 3 viikon päästä.

Silleen hyvä kirja että siinä käydään tosi selkeästi ja järjestyksessä läpi kaikkien eri luokkien liikkeet, mutta on siinä vähän hassujakin juttuja, eilen illalla luin noudon/kapulan pitämisen opettamista enkä itse ollut yhtään samoilla linjoilla :D

Tuija kirjoitti...

Jos se on kirjastossa niin voin käydä itsekin lainaamassa sen.:)
Tuija & Ronja

Sabina kirjoitti...

Laita varaus siihen Messukylään niin käyn palauttamassa ton kirjan ja saat sen sitten. :)