sunnuntai 3. syyskuuta 2017

Katso kengun loikkaa

Viikko mennyt taas joutuisasti. Maanantaina meillä alkoi maanrakennustyöt treenikenttää varten. Täytyy myöntää, että nyt kun pöpelikkö alueelta kaadettiin ja sitten varsinkin kun maa oli tasoitettu, alkoi kenttä näyttämään aika isolta.. Riittänee ihan hyvin meidän treeneihin. :D Sitten ensi kesäksi pitäisi saada jostain pk-vinoeste ja agilityesteitä.Keskiviikkona Jupiterilla oli hakutreenit. Jupiterilla oli kolme siityvää maalimiestä, jotka otettiin taputusavuilla, maalimiehet hyvin piiloutuneina. Ei enää ole näkynyt sitä päättömästi juoksemista vaan Jupiter on ollut tosi hyvin nenä auki. Kyllähän se juosta tykkää ja uppoaa kuin ohjus lähetyksestä, mutta nyt on myös löytänyt maalimiehet todella nopeasti pitämällä nenänsä auki. :) Kolmelta ensimmäiseltä maalimieheltä kävin Jupiterin hakemassa samalla kun maalimies ensin palkkasi ruualla ja sitten leikki. Hihnassa tultiin yhdessä keskilinjalle hieman etukautta kiertäen. Lopuilta kutsuin Jupiterin kun maalimies antoi merkin, että palkkaus on loppunut.

Tällä tiellä taidetaan jatkaa ja tehdään hajuhakuja sitten ehkä jos on joskus oikein hyvät tuuliolosuhteen (aina tuntuu olevan tosi huonot ja olisi päättänyt että tekee hajuhakua) tai jos alkaa näyttämään turhan juoksemiselta.

Perjantaina lähdettiin Virroille Marttisiin Briskness-leirille. Arvoin loppuun asti mitkä koirat otan mukaan ja päätin sitten ottaa kaikki kolme. Perjantaina oltiin vasta illalla perillä, mutta Jeriko pääsi heti perille tultuamme suoraan tekemään pienen esineruututreenin.

Lauantaina alkoi sitten treenit. Aamupäivällä oltiin Maiju Ojamiehen toko/tottis-opeissa. Jupiterin kanssa tehtiin ensin vauhtinoutoa, mutta olin tehnyt huonon valinnan kapuloiden suhteen mitä otin mukaan. Olen käyttänyt kotona nyt vanhaa 650g kapulaa, koska Jupiterilla oli aluksi taipumusta ottaa laipasta kiinni ja isompi kapula auttoi tähän. Tätä kapulaa Jupiter onkin tuonut tosi hyvin, mutta nyt otin uudemman kapulan joka on itse asiassa vähän painavampi ja sen suuosa on liukkaampi. Jupiter ei siis nostanutkaan tätä kapulaa niin mielellään eikä saatu niin hyviä toistoja. Myöskään Maijulta saatu ohjatun noudon kapula ei ollut Jupiterin mielestä ihan kiva, joten aika hyvin on fiksoitunut yhteen tiettyyn kapulaan..

Tehtiin myös perusasentoa ja sitten toisella vuorolla Jupiter opetteli hyppäämistä seisomaan pysähdyksen alustuksena. Hassu juttu onkin, että hyppy oli aluksi vaikea saada Jupiterilta tässä tilanteessa vaikka se arjessa hyppii ja pomppii lähes tauotta. Se on oikeasti varsinainen kenguru. Sitten kun Jupiter tajusi, että huitomisellani haluan hyppyä, niin kyllähän niitä hyppyjä alkoi tulemaan ja oikein kunnon pomppuja tulikin, jolloin sai sitten taas alkaa hillitsemään hyppyjä. Lopuksi vielä maahanmenoa ja siihen jatkossa täytyykin ottaa lelupalkka.

Jupiter on hassu persoona. Se on toisaalta niin vauhdikas ja vilkas, kiihdyttää nollasta sataan sekunnissa, juoksee ja pomppii mielellään. Ja sitten taas toisaalta miettii asioita melko tarkkaankin tehdessään, en ole oikeastaan koskaan nähnyt sen törmäävän mihinkään, aina on hallinta menossa mukana ja kun tehdään tottista, ajattelee se ehkä jopa vähän turhankin paljon. Mutta hienosti se kyllä reagoi koulutukseen, joten vauhdinkin siihen saa kun vaan sitä vahvistaa ja ehkä myös iänkin myötä.

Jeriko teki myöskin tottista. Sille tehtiin häiriötreeniä ja alkuun Jeriko meni kyllä niin helposti häiriöihin, mm. Maijun "jes"-huudahduksesta syöksyi Maijulla olevaan leluun. Pari toistoa tarvittiin ennen kuin Jeriko tajusi, että tässä nyt huijataan herraa eikä niihin pidä reagoida. Toisella vuorolla tehtiin sitten hyppyä Maijun harjoitusesteellä ja 95cm meni täysin puhtaasti, metrisellä rima tippui (todella kevyestä kosketuksesta tippuvaa sorttia). Ihan hyvältä näytti kyllä.

Itse vedin sitten metsäjälkitreenejä iltapäivällä. Jeriko pääsi myös tekemään oman jäljen, joka oli n. 1km pitkä neljällä kepillä. Jeriko jäljesti tosi hyvin ja ilmaisi hienosti kepit. Jäljen lopussa olikin vaan vahingossa lennosta tehdystä jäljen tallaajan suunnitelman muutoksesta johtuen pieni källi. Jerikon jälki nimittäin leikkasi jo ajetun toisen koiran jäljen. Siinä sitten olikin tuumaamista ja Jerikolla meni liina jalkoijen ympäri solmuun. Kun vapautin liinan, seisoi Jeriko ilmeisesti suoraan väärän jäljen päällä ja lähti sille. Tajusin itse ihan hetken päästä, että taitaa olla jo ajettu jälki, jota taakse päin kysyessä Jerikokin kääntyi ja palasi heti takaisin leikkauspisteeseen itsenäisesti ja hetken nuuskuttelun jälkeen nosti oman jäljen, jäljesti parikymmentä metriä loppuun ja nosti kepin. Huippu Jeriko! :)

Tänään aloitettiin sitten jälkipellolla. Tallasin itse Ukolle jäljen, jossa oli neljä esinettä ja viisi kulmaa. Pellolla oli heinä vähän pitkää ja pikkasen jännitin, että lähteekö Ukko jäljestämään korkealla nenällä, varsinkin metsäjälkitausta huomioiden. Mutta turhaan jännitin, sillä Ukko jäljesti todella matalalla nenällä ja tarkasti, kolme kulmaa ihan täydellisesti kuin raiteilla. Lähes täydellistä, mutta viimeisessä kulmassa vastatuulessa tuli pieni tarkastulenkki ja esineet meinasi jäädä vaikka Ukko oli aivan jäljen päällä. Oli kai niin keskittynyt jäljestämiseen ettei enää pystynyt esineisiin keskittyä. Mutta eiköhän sekin tästä korjaannu. Nyt vaan pitäisi muistaa treenata piikkejä, kaaria ja ottaa jäljelle harhatkin mukana.

Tänään iltapäivällä taas metsään. Jerikolle tehtiin 400m jälki, johon tehtin tarkoituksellinen harha, joka oli 40 min tuoreempi kuin oma jälki. Harhan kohdalla Jeriko poikkesi vähän omalta jäljeltä, mutta ei lähtenyt harhalle vaan jatkoi sitten oman jäljen suuntaisesti. Harmi vaan, että keppi oli noin 15m päässä ja Jeriko meni siitä ohi parin metrin päästä ja keppi olisi jäänyt. Nyt kutsuin Jerikon takaisin ja palkkasin kun Jeriko ilmaisi. Toisen kerran kun harha ylitti jäljen, Jeriko ei enää reagoinut siihen oikeastaan mitenkään. Hieno poika. Näitä täytyy tehdä lisää.

Sennin kanssa tehtiin lopuksi kaksin esineruututeenit, kaksi eri kaistaletta joilla esineet aika edessä. Hienosti Jeriko piti nenää auki ja varsinkin toisessa kaistaleessa esineet nousi ihan suoraan. :)

Jupiter sai vielä lopuksi ajaa ensimmäisen keppijälkensä neljällä kepillä ja sehän meni hienosti! Jupiter jäljesti hyvin vahvasti tallattua jälkeä ja ilmaisi kaikki kepit.

Jupiter tapasi leirillä myös serkkunsa (Jupin isän siskon pentu) Fixin. Kuvasarja kertokoon millainen oli heidän yhteiskuvan otto.

Kenguru-pojasta on kasvanut jo aika iso ja vielä taitaa vähän korkeutta tulla lisää kun ranteissa on pattia jäljellä. Jupiter on jo Ukon korkuinen eli 54cm. Toivon mukaan ei enää 1-2 cm enempää tule lisää. Mitään ponin kokoista en toivo siitä.. ;)

Se oli sitten kesän viimeinen leiri. Nyt vaan kohti uutta työviikkoa ja uusia treenejä.

Ei kommentteja: