torstai 7. syyskuuta 2017

Taitavat koirat

Tänään vietettiin reilu kolme tuntia vesisateessa pellolla ja metsässä. On koiraharrastaja hullu. Taina tallasi Ukolle pellolle jäljen, jossa oli nyt ensimmäistä kertaa kaari sekä piikkikulma. Vesisade, märkä pelto ja ja vaihteleva pohja ei olleet mitenkään helpot olosuhteet, ja eihän Ukolle ole kuin vasta seitsemän treenikertaa alla, ja se jäljesti kyllä todella hienosti. On se luonnonlahjakkuus, ei voi muuta sanoa.

Hauska kyllä, miten metsässä juokseva koira jäljestää nyt todella hyvällä ja määrätietoisella tahdilla pellolla, mutta kyllä mä siitä tiesin, että se siihen pystyy. Ukko kävelee jälkeä tosi kivasti, vähän niin kuin se ajaisi paimentaessa tosi voimakkaasti lampaita. Sillä erolla, että häntä on kivasti korkealla tässä. Tykkään tosi paljon tuosta ilmeestä. :)

Parissa kulmassa tuli pientä tarkistusta ja välillä suoralla hieman erkani jäljeltä sivuun, mutta palasi sitten itse takaisin jäljelle. Hieman terävämmin saisi kuitenkin palata ja itse pitäisi lukea tilannetta paremmin, että pysähdyn heti jos erkanee. Treenit jatkuu, mutta kyllä tuosta hyvä tulee. Ensi kesänä ehdottomasti kisoihin jos vaan koepaikkoja saadaan.

Jerikolle tein itse n. 750m jäljen kolmella kepillä. Eka keppi maaston muutoksen jälkeen aukealle, toinen keppi kulman ja kalliolle nousun jälkeen kallion päällä. Molemmat Jeriko ilmaisi hienosti ja jäljesti todella tarkasti ja määrätietoisesti kuten aina. Jos Ukko on luonnonlahjakkuus, niin sitä on todellakin Jerikokin. Ylpeä saa näistä pojista olla.

Taina teki harhan jäljen loppuosaan noin 20 min jäljen tallaamisen jälkeen, kiemurteli vähän ja poimi muutamia puolukoita. Jeriko ei noteerannut harhaa vähäisimmässäkään määrin enkä edes siis pystynyt lukemaan siitä missä harha oli. Viimeinen keppi meinasi kyllä Jerikolta jäädä, kun meinasi vaan kivikkoon jatkaa mun poistumisjäljen perässä. Porsas.

Jupiterille tein lyhyen keppijäljen, mutta vaikka kepit löytyikin, niin ei ollut kyllä paljoa jäljestämisestä tietoakaan. Varsinkin alkuun Jupiter oli ihan sunnuntaikävelyllä ja senkin jälkeen jäljestys oli hyvin katkonaista. Tuntuu, että Jupiter on luontaisesti parempi hakukoira kuin mitä jälkikoira.

Hakutreenit olikin keskiviikkona. Tarkoitus oli tehdä Jupiterille kaksi ekaa maalimiestä taputuksilla niin, että toinen jää mielikuvaksi, mutta erinäisten epäselvyyksien vuoksi ensimmäiselle lähetys tapahtuikin sitten ihan kokonaan ilman taputuksia. En kuullut mitään ja sitten vaan aattelin että en kuullut, mutta koira ehkä kuuli kun oli niin lähdössä, ja päästin sen menemään. Hienosti kyllä meni suoraan ja löysi maalimiehen. Toiselle lähtö mielikuvana ei sitten kyllä onnistunutkaan. Ensin näytti, että Jupiter lähtee tosi hienosti suoraan, mutta lopettikin puolessa välissä. Otettiin sitten tässä avut ja vähän vaihdellen apuja loppumatkakin tarvittaessa. Yhteensä neljä pistoa molemmin puolin ja se oli kyllä aika rankka treeni Jupiterille. Ensi kerralla sitten helpompaa. Mutta siis hienosti Jupiter jatkoi hommia vaikka selvästi jo väsytti ja haastavaakin oli.

Tiistaille olin ostanut Harri Huittisen irtotunnin. Aloitin Jerikon kanssa ja olipa kiva taas tehdä rataa. Vetäistään 25 esteen rata heti nollana läpi, tosin itse vähän laiskottelin, kun olisi voinut itse tehdä asiat helpommiksikin koiralle. Hienosti Jeriko paikkaili mun laiskuutta. :D Toisella kerralla tein sitten kunnolla ja tällä kertaa vielä hienompi nolla. On se sellainen kullanmuru. Sitten pari lyhyttä pätkää.

Kun Jerikon kanssa oltiin jo vedetty rata läpi, niin otin toiselle vuorolle Jupiterin. Jupi sai ensimmäistä kertaa tutustua suoraan putkeen ja sitten sen jälkeen tehtiin esteen tarjoamista joka onnistui kyllä tosi hyvin. Hienosti Jupiter on tuon idean tajunnut. Tästä sitten vaan pikku hiljaa eteenpäin.


Ei kommentteja: