sunnuntai 27. elokuuta 2017

Baby steps

Paimennusta on taas tehty pari treeniä Jupiterin kanssa viimeisen viikon aikana. Jupiterista on tullut vähän lisää kiihkeyttä esiin, eikä lampaiden edessä luokse kutsuminen olekaan enää ihan läpihuutojuttu, kun on niin kova veto lampaille. Jarru ei myöskään toimi enää ihan yhtä tehokkaasti, mutta kaaret on edelleen todella kauniisti auki eikä mitään sen pahempaa rynnimistä ole ollut.'

Tehtiin kuitenkin treeniä myös liinassa, jolla sain paremmin Jupiterille kerrottua mitä siltä haluan, ja sekä jarru että suoraan ajaminen vahvistui. Tämän treenin jälkeen pystyin tekemään Jupiterin kanssa peruskuljetusta niin, että se itse sääti tempoaan eikä siihen tarvinnut puuttua ja ajoin suoraan pidempiäkin pätkiä. Pyrin kuitenkin vielä päästämään melko nopeasti taas uudelle flänkille, enkä tehdä pelkkää ajoa.

Jupiter työstää ja peittää lammasporukkaa kyllä todella hienosti, huomioi kaikki lampaat ja hienosti ja rauhallisesti peruskuljetuksessakin kokoaa niitä yhteen. Todella hyvältä näyttää, en voisi olla tyytyväisempi. :) Edelleen jatketaan ihan perusjuttujen työstämisellä ja harjoittelulla, jotta Jupiterin oma tilanteidenlukutaito ja eläinsilmä kehittyy.

Kotona on myös vähän tottisteltu. Jupiterin kanssa on harjoiteltu perusasentoa ja askelsiirtymiä, jotka on ottanut ison edistysaskeleen, kun yhdistin treeniin namista luopumisen. Pidin siis avoimella kämmenellä namia Jupiterin pään vieressä tai edessä, jolloin Jupiter vahvisti katsekontaktia, tiivisti ja piti paikkaansa paremmin. :)

Pakko kommentoida, että kun Jerikolle tein samaa, niin ei toiminut ihan niin kuin rasvattu. Uusi juttu vanhalle konkarille, niin ei ollutkaan ihan niin yksiselitteistä, että herran pitäisi namista luopua. :D Mutta hyvin toimi kyllä Jerikollakin, mutta vaatii vielä vähän sisäänajamista. ;)

Tiputin myös apinan selästä, joka on lelun palauttamattomuuden vuoksi ollut ja tehtiin tänään Jupiterin kanssa myös vauhtinoutoa. Meinas välillä vähän ottaa kapulan päästä kiinni, joten vaihdoin 650g kapulaan, ettei olisi niin helppo. Palkkasin myös pari kertaa kapulan keskiosaan tarttumisesta ja kyllähän se lähti hienosti sujumaan ja todella vauhdikkaasti Jupiter tehtävää suoritti. Itse asiassa kapulan ja lelun kanssa myös lelu palautui melkeinpä jalkoihin! :)

Jupiter on kyllä kyllä niin hauska tyyppi! Niin aktiivinen pieni kengurun poika. Sen kanssa on hauska tehdä. :)

Muuten meillä onkin sitten ollut hommia kotona, kun raivattiin takapihalta aluetta nurmikkoa varten ja huomenna alkaa nurmikon pohjustustyöt. Jännää! Siinä olis sitten tarkoitus aloittaa treenailut ensi kesänä, tuskin tänä vuonna vielä nurmikko juoksemista kestää. Esteet (agility ja pk) vaan siihen, niin kyllä kelpaa. :P

Ei kommentteja: